Uitwerking opdracht 1

63 1 2
                                    

Uitwerking opdracht 1 // @readinglover10

"Marie, schiet op!"roept mijn moeder van beneden van de trap. Eindelijk is het zover! Ik neem nog snel men Iphone met eenhoornhoesje van mijn bed mee voor ik de trap afstorm en regelrecht de auto in spring. Of ja. Eerst mijn hoofd nog eens stoten tegen het dak.

'Hier ben je."zegt mijn moeder als ze zich achter het stuur laat glijden. Ze start de auto en zet de muziek wat luider. Mijn cd van k3 steekt er nog in waardoor deze het liedje 10.000 luchtballonen afspeelt.

Ja, inderdaad. Ik ben een k3- fan. Don't judge me...

Luid zit ik mee te zingen met de muziek tot een nieuwsbericht mijn gezang onderbreekt.

"Een spookrijder is gesignaleerd op de E19"vertelt de vrouw die het nieuws voorleest. Een beetje gespannen frunnik aan mijn t-shirt waar een roze eenhoorn op staat, wetend dat we over de E19 rijden. Mijn moeder gaat uiterst links rijden en de k3 wordt weer verder afgespeeld.

Een berichtje doet me lichtjes opschrikken.

Ik heb gehoord van de spookrijder. Doe voorzichtig!

Knuffels & kusjes pap

Een glimlach siert mijn gezicht als ik het berichtje lees. Wat is het toch ook een lieverd. De band die ik heb mijn vader is echt niet normaal goed. Ik weet dat ik altijd bij hem zal terechtkunnen!

Ondertussen heeft mijn moeder de afslag al genomen en is het nog maar een klein kwartiertje rijden. Zo blij dat ik ben met de tickets, want je raad het misschien al wel. Voor mijn verjaardag heb ik tickets cadeau gekregen voor het concert van k3.

Ik heb mij ouders er over zot gezaagd. Zo graag wil ik gaan. De gsp geeft nu aan dat het nog maar 3 minuten rijden is en stilletjes aan beginnen de zenuwen echt door mijn lichaam te gieren.

Want, k3 here I come!

Feedback:

Eerste indruk: Ik vindt het jammer dat je niet de goede hoeveelheid hebt gebruikt. Met de 200 woorden kon je wat meer kenmerken en details erin verwerken. De dingen die je erin hebt zijn goed en leuk, maar wat ik dus al zei met de woorden die je nog over had kon je je verhaal wat extra's geven!

Spellingsfouten: Ik heb de fouten onderstreept in je verhaal. Waar je goed op moet letten is dat als je de aanhalingstekens sluit en weer een nieuw woord schrijft dat er een spatie moet komen.

Tips: Lees de opdracht goed door en ook hoeveel woorden je moet gebruiken!

Conclusie: Het is een goed verhaal. Jammer van de aantal woorden, maar je hebt er een goed verhaal van gemaakt!

Schrijfwedstrijd Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu