Uitwerking opdracht 1

63 2 7
                                    

Uitwerking opdracht 1 //  @RozeStuiterbal

Ik loop de trap af naar beneden. "Goedemorgen," mompel ik als ik de woonkamer in loop. Ik zou het liefst nog een paar uur in bed liggen maar onze school vond het een leuk idee om ons om half negen op school te laten zijn. Zuchtend pak ik een boterham. Mijn vader zit achter zijn laptop en mijn broertje zit zoals gewoonlijk minecraft te spelen. Iedereen moet nog een beetje wakker worden dus het is vrij stil. Je hoort alleen de geluiden van minecraft. Ik neem een hap van mijn boterham en open snapchat. Ik ben echt verslaaft aan die app. Dan zie ik dat 5sos iets op hun verhaal hebben gezet. Blij geef ik een hoog gilletje. "Ashton of Shawn Mendes?" Vraagt mijn broertje zuchtend. "Je weet toch dat je nooit een relatie met ze gaat krijgen," zegt mijn vader. "Shawn en ik schelen maar 3 jaar dus dat is heel goed mogelijk hoor,"

Ik kijk naar de klok en zie dat het al best laat is. Snel prop ik het laatste stukje van mijn boterham in mijn mond en ren ik naar boven. Eenmaal in mijn kamer pak ik snel mijn tas en doe er een pen in en mijn agenda. Meer heb ik toch niet nodig op de eerste dag. Ik haal mijn borstel snel door mijn bruine, steile haar. Dan nog een spray Ari op doen zodat ik lekker naar marshmallows en tropisch fruit ruik.

"Emma! Roza staat te wachten op je!" Roept mijn vader. "Ja ja ik kom al!" Roep ik terug. Ik pak mijn tas en ren naar beneden. Een jas heb ik niet nodig want het is toch 25 graden. "Veel plezier op school," zegt mijn moeder nog en dan loop ik naar buiten. "Sorry dat het zo lang duurde maar ik ben nou eenmaal geen ochtendmens," verontschuldig ik me. "Ik kwam ook moeilijk uit bed vandaag hoor," lacht Roza. Ik leg mijn tas in mijn mand en dan fietsen we weg.

"Beetje zin in school?" Vraagt Roza. "Mwah. Het is een nieuwe school dus ik heb geen idee hoe die mensen zijn," zeg ik. "Volgensmij zitten er best aardige mensen. We kennen Paul al en die is hartstikke aardig," zegt Roza. "Dat betekent niet dat iedereen aardig is," zeg ik. Ik heb de mensen op mijn nieuwe school al een paar keer gezien. Allemaal tutjes met zes lagen make-up en de duurste kleding van de wereld. Ik sta er dan naast met mijn eenhoornshirt en make-uploze hoofd.

Al snel komen we aan bij de fietsenstalling. Ondanks dat het nog maar kwart over acht is, is het al mega druk. Ik haat het echt als het zo druk is in de fietsenstalling. Je kan niet normaal lopen zonder tegen iemand aan te komen. Dan zie ik gelukkig een plekje waar ik mijn fiets kan zetten.

In de school zie ik al snel Sophia staan. Een van mijn andere vriendinnen die ook naar deze school zijn gegaan. Ik loop naar haar toe wat moeilijk is aangezien overal bruggers staan. Ligt het aan mij of krimpen de bruggers elk jaar? Als ik eenmaal bij Sophia ben aangekomen omhelst ze me. "Hey hoe was je vakantie?" Vraagt ze blij. "Goed alleen het ging iets te snel voorbij," zeg ik. "Same. Waar moeten we straks eigenlijk heen?" Vraagt Sophia. Ik heb werkelijk geen idee. "Lokaal 011," klinkt er ineens een stem achter me. Ik slaak een klein gilletje. Ik draai me om en zie Bram staan. "Heilige eenhoorns je liet me schrikken," "Je moet aan je scheldwoorden werken," zucht Bram. "Wat is er mis met heilige eenhoorns?" Vraag ik. "Schat, heb je het jezelf eens horen zeggen? Alles is er mis mee," lacht Bram.

Dan gaat de bel. "Welk lokaal moesten we nou zijn?" Vraagt Sophia. "011," zegt Bram en hij loopt richting de lokalen. Sophia en ik lopen hem snel achterna want we hebben geen idee waar dat lokaal is. Tussen alle mensen zie ik nog een glimp van Roza. Zij moet in een ander lokaal zijn.

Als we het lokaal binnenlopen zie ik weinig mensen die ik ken. We geven onze nieuwe mentor een hand. Geen idee wat zijn naam is. Sophia en ik gaan samen achterin zitten. Al snel wordt het lokaal voller en voller. De docent gaat voor de klas staan. "Welkom iedereen. Ik ben meneer Bakker en jullie mentor. Ik hoop dat jullie er allemaal zin in hebben en we gaan dit jaar knallen!"


Feedback:

Eerste indruk: Je zei dat je zomaar een verhaal in elkaar had geprutst, maar ik vind het nog een best wel goed verhaal! Door kleine dingen die je beschrijft komen we erachter hoe je bent alleen vind ik het een beetje weinig. Ik denk dat je nog net wat meer moest beschrijven van jezelf.

Spellingsfouten: Ik heb geen spellingsfouten kunnen ontdekken. Alleen soms doe je voor dat je de aanhalingstekens sluit een komma en niet altijd moet dat.

Regel: een komma kan nadat je de aanhalingstekens sluit en dat iemand het zegt. Bijv.: "Wat zullen we eten?", vroeg Sam.

Een komma kan ook als het bij de citeerde zin hoort. Bijv.: "Ik doe mee," zei Tim, "maar dan wil ik wel beginnen."

Tips: Let er dus op wanneer je een punt gebruikt en wanneer een komma bij aanhalingstekens.

Conclusie: Ik vind dat je een goed verhaal hebt geschreven met de woorden die je mocht gebruiken!


A/N: Ik verwacht van één iemand nog een verhaal, maar ze komt vandaag nog terug van vakantie dus krijg ik het straks nog. Vanavond komt de uitslag!

We zijn met 5/6 kandidaten. Willen jullie dat er na elke ronde één iemand afvalt? Maar dan wordt het een korte wedstrijd. Of willen jullie dat er na een bepaald aantal rondes een winner uitkomt zonder dat er iemand steeds afvalt? Laat het me weten!


Schrijfwedstrijd Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu