Hoofdstuk 45

106 8 1
                                    

Een week later

Vandaag is de dag dat ik mijn herkansing ga doen voor blok 2. Een jaar bestaat uit vier blokken. Bij mij op school in ieder geval. Elk blok staat voor een periode. In je examenjaar is er aan het einde van het blok een examenweek en een herkansing. Ik heb nu twee weken van mijn examens overleeft. Nu alleen een herkansing overleven. Daarna nog een schoolexamen week en een centraal examenweek en dan heb ik zomervakantie. Het wordt wel nog een leuk jaar. Na de examenweek gaan alle examen kandidaten op examenreis.
Maar eerst moest ik mijn scheikunde examen gaan maken. Dat is eigenlijk wel een van de belangrijkste examen. Slagen is het belangrijkste, maar ik er stiekem wel vertrouwen in dat dit gaat lukken. Scheikunde is het enige mispuntje van mij. De rest van de cijfers zijn allemaal voldoende. Daar gaat het mij op dit moment om.

In het lokaal zat super veel mensen. Met de nadruk op super veel mensen. Ik zat wel met een andere persoon in het lokaal. Wij waren de enige twee mensen die het scheikunde examen gingen herkansen. Mevrouw Schroot zat bij dit examen te surveilleren. We hadden al te horen gekregen dat ze na ons examen het meteen ging nakijken. Zodat we een half uurtje later ons cijfer zouden hebben.

Het zwoegen van mijn scheikunde examen ging beginnen. Het waren 40 lange en saaie opdrachten. Mijn concentratie is mestaal ver te zoeken, maar ik was zo goed mogelijk bezig. Tien minuten voor tijd was ik eindelijk klaar. De andere in het lokaal was een kwartiertje eerder klaar voor mij.

Samen gingen we op de gang wachten. We gingen achter een computer zitten. We hebben een mediatheek en een gang in een. Dus nog even wachten tot we onze cijfers hebben. Spannend!

Flikken Maastricht #Wattys2016जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें