Hoofdstuk 31

222 11 0
                                    

Eva pov.

Het is ondertussen zeven uur s'avonds. Ik heb net twee grote borden met bami opgegeten en drie bekers met chocolademelk. Ik start de laptop op en pak ondertussen een flesje met water. Als de laptop is opgestart, open ik het bestand waarop het dagboek van Freek staat.

Hallo dagboek,

Ik heb ondertussen al een week niks meer van me laten horen. Het gaat ondertussen niet zo goed meer met me. Ik heb drie cijfers terug gekregen. Die cijfers waren niet zo'n beetje slecht, maar vreselijk slecht. Dat heeft er ook voor gezorgd dat ik nu voor drie vakken er heel slecht voor sta. Daarnaast is een natuurkundeles volledig uit de hand gelopen. Ik zat bij natuurkunde altijd met een groepje vooraan in de klas. Vandaag ging iemand anders op onze plek zitten. We gingen elkaar eerst met woorden te lijf. Op ene gegeven moment is het zo erg uit de hand gelopen dat we uiteindelijk vechtend op de grond lagen. Ik vocht samen met een vriend van me tegen een andere jongen. Het sloegen elkaar niet bepaald zacht. Toen de leraar door had dat we vechten op de grond lagen rende hij zo hard mogelijk naar ons toen en haalde ons samen met twee andere leerlingen uit elkaar. Daarna ben ik zo boos weggelopen.

Vandaag had ik ook bijles voor scheikunde. Ik krijg bijles van mijn docente van vorig jaar. Mijn docent, genaamd meneer van Stroks, geeft op een hele vervelende manier voor mij uitleg. Hij geeft het liefst ongeveer 35% les en praat de rest van de tijd over iets wat zo zinloos is. Daarnaast maken we geen huiswerk. Het is heel erg fijn dat je geen huiswerk moet maken. Ik heb liever gewoon uitleg en dan opdrachten maken in de les. En dan heb je geen huiswerk en dan snap ik tenminste alle opdrachten. Nu moet ik naar bijles om ervoor te zorgen dat ik aan het eind van het jaar mijn examens kan gaan halen. Ik doe namelijk 5 havo. De bijles van vandaag was van het achtste uur.

Ik loop het lokaal binnen en begroet mevrouw Schoort. Ik krijg vandaag uitleg over het chemische rekenen en mollen bereken. Mijn cijfer was zo erg. Het kwam niet eens boven een drie uit. Het was een 2,7. We gaan vandaag alle stof nog een keer doornemen zodat ik tenminste een voldoende kan halen. Deze cijfers tellen mee voor eindexamen. Ik kan gelukkig dit cijfer herkansen.

Ik kwam pas om vijf uur thuis aan. De bijles was heel erg nuttig en nu maar hopen dat ik morgen een voldoende haal voor mijn schoolexamen. Zonder de hulp van mevrouw Schoort zou ik nooit hoger dan mijn 2,7 halen dan ik nu heb.

Freek

-----------------------------------------------------------
Comment en vote is altijd welkom




Flikken Maastricht #Wattys2016Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu