Hoofdstuk 28

243 15 4
                                    

Pov. Marion

Het is nu ondertussen een maand geleden dat Wolfs Eva ten huwelijk heeft gevraagd. De zaak van de ontvoerde kinderen opgelost. Romeo, Wolfs, Eva en ik zitten ondertussen in een andere zaak. We hebben een vermiste jongen. We hebben de melding gister binnen gekregen dat de jongen vermist is. Eva en Wolfs gaan morgen naar de ouders toe. Romeo en ik moeten naar de school van het jongen toe.

Eva en Wolfs vertrekken naar de ouders toe. Romeo en ik vertrekken naar de school van de jongen toe.Op school aangekomen gaan we eerst naar de mentor van de jongen toe. De jongen heet Freek. Freek is 17 jaar oud. Hij zit in de 5de klas. We komen bij de mentor aan. Tijdens het gesprek komen we erachter dat de Freek een jongen een stillere jongen is. De mentor weet eigenlijk niet zoveel over hem te vertellen.

Opeens gaat de telefoon van mij over. Ik zie dat Wolfs me belt. Wolfs vertelt dat de ouders heel weinig konden vertellen waarom dit is gebeurd. Ze hebben ons de laptop meegeven. Misschien staat daar informatie over te vinden. We besluiten om terug te gaan naar het bureau en te kijken wat er op de laptop staat.

Op het bureau aangekomen zien we dat de laptop beveiligd met verschillende manieren. Dat betekend dat wij niet op de laptop komen zonder de hulp van een computerexpert. Romeo belt de computerexpert. Hij kan meteen langs komen, dus we wachten nog even tot we verder gaan.

We gaan naar een lunchroom in de buurt om de tijd te doden. Wolfs, Romeo en ik nemen een broodje ingewikkeld, zoals Eva het broodje altijd noemt. Eva neemt gewoon ouderwets een broodje met Kaas. Tsss, wij noemen dat een broodje zelfmoord. Na gezellig met zijn vieren geluncht te hebben , gaat de telefoon van mij. Mechels belt ons en schreeuwt dat we onmiddellijk terug naar het bureau moeten komen, want er zijn vorderingen in de zaak.

Op de zaak aangekomen laten de computerexpert Jan zien wat hij op de computer heeft gevonden. De jongen Freek blijkt op zijn computer een soort van dagboek te hebben geschreven op zijn computer. Waarschijnlijk lezen we hier wie, wat, waarom Freek vermist is. Ik besluit me samen met Eva het dagboek door te nemen.


Flikken Maastricht #Wattys2016Where stories live. Discover now