Hoofdstuk 41

107 10 1
                                    

Daarnaast ga ik ook gewoon naar school. Ik zit in mijn laatste jaar van mijn eindexamen. Ik doe dit jaar 6 vwo. Ik heb een N&T-profiel. Ondanks dat mijn schooljaar heel erg slecht begonnen. Gelukkig krijg ik veel ondersteuning. Zo helpt de teamleider me heel erg. Daarnaast is Annelien, mijn mentor, een geweldig persoon. Ze geeft zoveel hulp. Ze wil me heel erg helpen met alles. Ze zorgt geweldig voor me. Een soort tweede moeder. Ik weet niet wat ik zonder haar zou moeten. Oké, ze kan niet echt mijn moeder zijn, want ik ben zeventien en Annelien is zeventwintig.

Daarnaast krijg ik heel veel hulp voor scheikunde. Scheikunde is absoluut een van mijn zwakste vakken. Mevrouw Schoort geeft mij veel bijlessen. Ze is een super lerares. Ze heeft me super vaak al bijles gegeven. Ze heeft me ook beloofd dat ze me gaat helpen tot het einde van het jaar. Ze wil me helpen, ondanks mijn situatie, zodat ik aan het einde van het jaar mijn diploma binnen kan krijgen.

Iedereen staat voor mij klaar om mij te helpen. Mijn leven was eerste veranderd in een complete hel. Van de complete hel is mijn leven veranderd in een geweldige hemel.

Vijf weken later
Vandaag is mijn laatste schoolexamen. Ik zit te wachten in de gang. Mevrouw Schroot wou mij nog een keer bijles geven voor mijn schoolexamen. Om tien uur krijg ik nog een keer bijles en mijn schoolexamen start om drie uur. 

De deur van het lokaal gaat open. Mevrouw Schroot komt  naar buiten lopen. Ze vraagt aan mij: "Ben je klaar voor om je nog een paar uurtjes te knallen voor het scheikunde schoolexamen?" Ik antwoordde: "Vier uur lang scheikunde is normaal gesproken voor mij een grote nachtmerrie, maar ik wil heel erg graag een voldoende halen. Dus ik maak vandaag een keer een uitzondering om voor mij een grote hel in te gaan." "Nou ja zeg, antwoordde mevrouw Schroot, ik heb zelfs twee pauze ingepland met afleiding voor je."

Flikken Maastricht #Wattys2016Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt