Kapitel 16

1.4K 29 12
                                    

Låtlista:

Made In The USA - Demi Lovato

How To Love - Lil Wayne (Demi version)

When I look At You - Miley Cyrus

När jag vaknar och tittar på klockan ser jag att den bara är sex. Jag suckar djupt och sluter ögonen igen men jag är klarvaken. Jag har rullat till andra sidan av sängen i sömnen och Harry snarkar lätt där han ligger på mage. Jag tar på mig underkläder och skjortan han hade igår innan jag sätter mig vid honom på sängen. Han ser så ung ut när han sover. Hans kind är lätt upptryckt mot kudden och hans mun är öppen vilket gör att han ser ut som ett barn och ett leende sprider sig över mina läppar medan mitt hjärta blir tungt. När som helst kommer något dåligt hända, det är alltid så. Så fort mitt liv är perfekt och jag mår bra måste något eller någon förstöra. Visst, jag var medveten om saker som kan hända redan från början men hur kan man förbereda sig på saker som att bli förföljd av kameror och träffa slampiga tjejer Harry en gång i tiden legat med? Jag vill inte tänka mer. Jag lämnar tyst rummet och tassar ner till köket i hopp om att ingen är vaken medan jag trycker undan tankarna.

Jag tar ett klarrött äpple ur fruktskålen och gör mig en kopp te innan jag tar med mig det in i vardagsrummet. När det bara finns en äppelskrutt kvar och koppen är tom går jag in i musikrummet som Harry kallat det den gången han gav mig en rundtur i det gigantiska huset. Väggarna är helt ljudisolerade, så när jag stängt dörren andas jag ut och slår mig ner vid flygeln. Jag spelar några ackord och bygger ihop en liten melodislinga medan jag njuter över det underbara ljudet. Tomma notpapper ligger på golvet vid pallen jag sitter på med en blyertspenna, som om det är meningen att jag ska använda det. Jag skriver ner melodin innan jag börjar leka med ord som blir meningar. ”The time's running out, the walls are creeping in, we will never be complete” sjunger jag och det är inte förrän jag hör min darrande röst som jag inser att tårar långsamt rinner ner längs mina kinder. Dörren öppnar och jag drar hastigt mina händer över mitt ansikte innan jag vänder mig om för att se vem det är. Harry.

”What are you doing?” frågar han med ett leende men så fort han ser mina fortfarande tårfyllda ögon ändras hans ansiktsuttryck med en gång till en orolig min.

”Nothing, just...” börjar jag men vänder mig om för att lägga ihop papperna och gömma undan dem. Jag vill inte att han ska få reda på att jag skrivit en låt om vår framtid. Att vi snart kommer tvingas att inse faktum att denna perfektion med oss inte kommer kunna fortsätta. Jag hör honom stänga dörren och snart sätter han sig ner bredvid mig på pallen innan jag känner hans hand på min kind.

”Let me hear” säger han och jag suckar djupt innan jag vänder mig mot honom.

”Really, it's nothing” säger jag och han ställer sig upp. Han går mot dörren och jag tittar efter honom med huvudet på sned.

”Where are you going?” frågar jag och när han vänder sig mot mig är hans ansiktsuttryck helt blankt och hans ögon är tomma.

”Out” säger han och ler helt utan känsla innan han lämnar rummet. När dörren stängs igen efter honom sjunker hjärta ännu djupare.

Jag vill rusa efter honom. Jag vill vara i hans famn och känna så som jag gjorde igår kväll men jag har en stark känsla att det bara skulle göra allt värre. Jag vet inte ens vad som hände men det är någonting mellan oss. Jag går upp till sovrummet och tar på mig ett par jeansshorts, fortfarande med hans skjorta på mig, innan jag återvänder till rummet. Jag sitter där i jag vet inte hur länge och när jag ger upp mina hopplösa försök att få ihop en låt river jag sönder alla papper innan jag slänger dem i papperskorgen. När jag går in i köket ser jag Luna, Niall, Louis, Liam och Zayn sitta runt bordet med brunch framdukat. De hälsar på mig och jag svarar innan jag sätter mig ner bredvid Luna. ”Hur är...” börjar hon men Louis börjar prata samtidigt och jag vänder mig mot honom.

Summer LoveOù les histoires vivent. Découvrez maintenant