14.

583 29 2
                                    

'Hey Daan!' Roep ik. Ik geef hem een korte knuffel en daarna Pien. Haar knuffel ik net iets langer. Ik laat haar los en buk om de hond te aaien. 'Hij is lief.' Lach ik, ik ga weer overeind staan en zie de andere jongens op de loungebank zitten. 'Hey!' Ik geef Nils een knuffel, daarna Owen en dan kom ik bij Rein aan. Ik geef hem een korte glimlach en ga naast hem zitten. Ik hoor hem zuchten. 'Sarah,' Ik kijk opzij. 'Het spijt me.' Ik kijk hem aan maar zeg niets. 'Het is oké.' Hij glimlacht en geeft me een onhandige knuffel. 'Zijn jullie oke?' Ik grinnik. 'We zijn oke.' Daan lacht. 'We hebben jullie uitgenodigd, voor een reden.' Begint Daan. Pien knikt en ze gaan tegenover ons zitten. Alle vier kijken we hun aan, wachtend op hun zinnen. Rein zucht en neemt een slokje van zijn bier. 'Geef mij ook eens.' Ik pak zijn flesje over en neem een slokje. 'Saar!' Hij pakt hem terug en geeft me een stootje tegen mijn arm. 'Ga!' Roep ik lachend, en ik stoot hem terug. 'Vertel.' Zeg ik plechtig tegen Daan en Pien en ga weer recht zitten. Ze lachen weer. 'We verwachten een klein wonder.' Pien wijst naar haar buik. 'Omg!' Ik sta als eerste op en geef haar een knuffel, daarna Daan. 'Gefeliciteerd! Ik vind dit zo leuk!' Ze grinniken. 'Wanneer komt er bij jou eentje?' Pien steekt haar tong uit. 'Als de tijd rijp is!' 'Ah stop!' Dramatisch steekt Owen zijn handen in de lucht. 'Je lijkt net Rein.' 'Hey! Ik ben niet zo overdreven.' Roept Rein. Met een opgetrokken wenkbrauw kijk ik hem aan. 'Ga niet te ver van Duivenboden.' Hij lacht.

'Het eerste vlees is klaar!' Roept Daan. Hij legt het volgende vlees op de barbeque en brengt het bord met eten naar ons toe. 'Schatje, kom ook eten.' Roept Pien naar Daan. Daan schudt zijn hoofd. 'Ik moet op het vlees letten.' Pien haalt haar schouders op en pakt een frikandel, ik volg haar maar mijn frikandel wordt door Rein afgepakt. 'Rein!' Ik zucht en wil een nieuwe pakken, maar alles is van het bord weg. 'Ik deel wel met je.' Rein legt de frikandel op mijn bord en drukt een kusje op mijn slaap. 'Eet jij hem maar.' Ik glimlach naar hem en hij glimlacht terug. Een zee van vlinders overspoelt me. Ik snijd een stukje er van af en prik hem op de vork. 'Hier.' Rein opent zijn mond en neemt een hapje. 'Nu eet je hem zelf op.' Ik knik en eet de frikandel langzaam op.

'Je hebt een pingpong tafel!' Gil ik half. Ik loop er naartoe en pak een bedje. 'Rein, kom!' Roep ik. Rein komt aanlopen en pakt ook een bedje. Ik pak een pingpong balletje en sla hem op. Rein slaat hem keihard terug. 'Sukkel.' Mompel ik. Rein rolt zijn ogen. 'Ik stop.' Zegt hij opeens. 'Waarom?' 'Waar sloeg die sukkel op?' Ik bijt op mijn lip. 'Het was gewoon een grapje.' Rein trekt zijn wenkbrauw op. 'Grappig.' Hij loopt weg en gaat naar binnen waar de rest ook heen is gegaan. Ik leg mijn bedje ook neer en loop ook naar binnen. Ik ga stil naast Nils zitten. Bijtend op mijn lip probeer ik mijn tranen tegen te houden. Voor heel even had ik weer de Rein die ik leuk vond, maar nu is hij weer back naar hoe hij was. Ik zucht en pak mijn telefoon. Vanuit mijn ooghoeken zie ik Rein naar mij kijken, maar ik reageer er niet op. Ik vergrendel mijn telefoon weer en kijk toch naar Rein. Emotieloos draai ik mijn hoofd weer.

I fell hard. (Finished)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu