Najkrajší pocit

10 5 0
                                    

Šťastie... Dá sa vôbec definovať? Rozlišujeme šťastie na chvíľkové alebo také, z ktorého máme krajší celý deň? Pre niekoho je šťastie vyhrať v lotérii, pre iných presvedčiť rodičov, aby ich pustili na koncert. Niekto berie šťastie ako slovo, ktoré mu neprinesie nič majetné a preto je to preňho len,, fráza", ktorú popraje svojmu blízkemu k narodeninám. Iný zasa povedia, že šťastím dosiahneš v živote všetko. Keď je niekto šťastný, rozdáva vôkol seba toľko radosti, že si to ani sám neviem predstaviť. Ten pocit, keď sa na niekoho usmejete, on sa na vás usmeje tiež a to vám dodá krásny pocit do celého dňa. Šťastný je vlastne každý vôkol nás. Aj ty.
Šťastie je, keď máte rodinu. Rodinu, pre ktorú znamenáte tak veľa, že je pre vás ochotná,, zniesť aj modré z neba". Ju robíte šťastnou každý deň len tým, že ste na tomto svete. Povzbudzuje ju, že ste šťastní, zdraví a že vás nič netrápi.
Zdravie. Ďalší z mnohých dôvodov byť šťastným. Mnohí z vás len sedia pred monitorom a píšu správy:,,...aký mám hrozný život, ktorý už pre mňa nemá žiadny zmysel, lebo som nemohla ísť S niekým von alebo že som nedostala vysnívaný mobil".
Vstane a pozrite sa do zrkadla. Je jedno či máte červené a kučeravé vlasy hoci túžite po rovných a hnedých. Je úplne zbytočné pozastavovať sa nad tým, aké máte veľké boky alebo iné časti tela. Či máte jednu ruku menšiu ako druhú, alebo že nevyzeráte presne ako svetoznáme modelky. Pozrite sa do toho zrkadla ešte raz, ale poriadne. Vidíte?  Stojí tam úžasná osoba, ktorá má skvelý život, o ktorom len iní ľudia snívajú.

Niektorí ľudia sa tešia z každého dňa, ktorý môžu prežiť. Sú to ľudia, ktorým chýbajú končatiny alebo majú nejakú inú poruchu. Tešia sa z ďalšieho dňa, kedy majú aspoň to málo čo im zostalo, a aj to zvyčajne dokážu rozdať. Sú šťastní a nemajú radi  keď niekto cudzí alebo blízky sa s niečim trápi. A vtedy sú pre ten malý zázrak na ich perách schopní spraviť hocičo. Pre úsmev, ktorý vyvolá v ich srdci nádherný pocit- Šťastie.

The place where I am freeWhere stories live. Discover now