Milujem Slovensko!

17 6 0
                                    

      Po namáhavom týždni sa vždy tešíme na piatkový večer. Máme už taký svoj rituál, keď si všetci doma sadneme k televízoru (na ktorý cez týždeň nemáme čas) a začneme pozerať našu obľúbenú reláciu „Milujem Slovensko."
      Najprv sme  zvedavo čakali, čo môžu asi scenáristi vymyslieť.    No ostali sme milo prekvapení, koľko zábavy  sa dá vytvoriť. Martinov nenapodobiteľný tanec,  Danova Adelin pohotový humor sú skvele podfarbené rýdzo slovenskými pesničkami. Od tých najstarších až po tie súčasné.  Milé na tom je to, ako si ich po uhádnutí dokážu pospevovať mladí aj tí starší.  Naše malé Slovensko sa zrazu stalo nevyčerpateľným zdrojom informácií z rôznych oblastí od športu, filmu cez remeslá, faunu , flóru  až po demografiu našej krajiny. Najviac sa zabávame pri tom, keď prichádza „Veličenstvo puk". Až vtedy zisťujeme, čo sme na geografii opomenuli. Ale asi v tom nie sme sami, ako tak sledujeme súťažiacich. Obratnosť umu ale aj jazyka je skúšaná pri „grile". Odpovedať spisovne v časovom limite a pritom vynechať niektoré „čarovné" slovíčka, ktoré sa učíme v škole je asi naozaj ťažké. Skvelí sú hostia, ktorí prinášajú so sebou nové poznatky, niekedy aj vlastnoručne vyrobené výrobky. Aj taký Daniel z Islandu vedel pobaviť a všetkých rozosmiať .Slováci sú národ, ktorý sa rád zabáva a veselí, a preto popri narodeninovej párty padajú „rýchle otázky."

    A práve o tom je táto relácia. Spájať ľudí rôznych vekových kategórií a možno aj národností. Upriamiť ich pozornosť na naše malé , no predsa len veľké Slovensko. Stáva sa pre nás studnicou zábavy, ponaučenia a relaxu zároveň. To Slovensko, kde žijeme, kde vyrástli generácie skvelých  športovcov, vedcov, umelcov a všetkých ľudí, ktorí vytvárajú naše dejiny a našu súčasnosť. Opäť sa tešíme na piatok. Veď predsa ....Milujem Slovensko!!!

The place where I am freeحيث تعيش القصص. اكتشف الآن