Prečo vlastne píšem?

51 10 2
                                    

Poznáte ten pocit? Všetko navôkol vás sa zdá byť dokonalé? Všetko, čo ste si kedy vysnívali sa stane skutočnosťou....
Presne to pre mňa predstavuje písanie. Je to únik z reality, ktorý nemá medze. Píšeme, keď sme smutní, alebo keď sa nám stane niečo neuveriteľné... Vtedy len zapneme počítač alebo zoberieme pero a píšeme. Niekto napíše to, čo sa mu v ten deň stalo, a na čo nikdy nechce zabudnúť. Iný zase to, čo sa mu snívalo alebo čo si každý večer pred spaním predstavuje. Ďalší chce napísať fantasy a iný zasa román. A všetko čo na to potrebujeme je predstavivosť. Niekedy zoberieme pero a to nám píše akoby samo, a my nestíhame prevracať strany, aby sme mohli pokračovať. Inokedy musíme bádať vo svojej fantázii a nájsť náš vysnívaný zámok.
Písať môže každý, vždy a všade. Písanie nemá určený čas, počet strán, vek či druh príbehu. Preto hneď po začatí písania si predstaví vlastný svet, v ktorom tajne žijeme. Inokedy zasa píšeme o realite a o našich názoroch. Píšeme úvahy, poviedky, básne, denníky... Ale vždy máme ten istý skvelý a upokojujúci pocit.
Niektorí napíšu príbeh, odložia ho do šuflíka a nechajú ho zabudnúť časom. Iní niečo napíšu a stále sa to snažia zdokonaliť. Chcú to ukázať ostatným ale nevedia ako, lebo sa boja kritiky a závisti. Ale nemusí to byť stále tak, a preto som sa rozhodla založiť si tento blog. Bude to svet ,v ktorom budem žiť deň čo deň a písať o "mojom" svete, názoroch a predstavách. Bude to svet, do ktorého patríte so mnou.

The place where I am freeWhere stories live. Discover now