Κεφάλαιο 34- Ξεπερνώντας τα όριά μου για εκείνη

408 63 0
                                    

Εκείνο το καλοκαίρι ετοιμαζόμασταν για τις μεγάλες μας διακοπές στη Νάξο, την ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου. Τελευταία φορά την είχαμε επισκεφτεί πριν μπει ο Σεραφείμ στην ζωή μας... Είχαν περάσει σίγουρα τέσσερα χρόνια από τότε. Λάτρευα το πατρικό του Γιώργου. Ήταν τοποθετημένο στον λόφο ενός μικρού χωριού στην νότια πλευρά του νησιού. Η θάλασσα ήταν μόλις έξι λεπτά μακριά μας και η θέα από την αυλή ανεκτίμητη! Το σπίτι ήταν μικρό με μπλέ ξύλινα παράθυρα και μια κόκκινη τριανταφυλλιά γύρω από την πόρτα. Ήταν ακριβώς ότι έπρεπε για λίγες μέρες χαλάρωσης μακριά από τους ρυθμούς της πόλης. 

Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη με το ταξίδι! Θα ήταν το πρώτο ταξίδι του Σεραφείμ με πλοίο! Μια νέα περιπέτεια μας περίμενε. Του μιλούσα συνεχώς για το νησί. Την θάλασσα την αγαπούσε όπως επίσης και τα προβατάκια που του αφηγούμουν ότι υπήρχαν στο χωριό στη Νάξο! Είχα αρχίσει να ετοιμάζω τις βαλίτσες ήδη από αρχές Ιουνίου παρόλου που θα φεύγαμε την τελευταία μέρα του μήνα. 

Εκείνο το απόγευμα έψαχνα τα μαγιό, όταν άκουσα από το λάπτοπ τον χαρακτηριστικό ήχο του σκάιπ. Έτρεξα στο σαλόνι και είδα πως με καλούσε η Αλίνα μου. 

''Μάιν Σάτς!'' (= θησαυρέ μου) 

''Μάμχεν! Πως είσαι;''

''Μια χαρά, παιδί μου. Ετοιμάζω τα πράγματα για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, εσύ; Το σχολείο;''

''Δεν μου αρέσει το σχολείο. Ευτυχώς είχαμε δύο μέρες *Χίτσεφραι. Μαμά; Θέλω να σου πω κάτι''

''Αλίνα παιδί μου! Να διαβάζεις! Έχεις τον μπαμπά και την Γκέρτρουντ! Έχεις εμένα! Πες μου, τι είναι;''

'' Μπορώ να έρθω και εγώ διακοπές μαζί σας; Μου λείψατε, μαμά''

Δεν πίστευα στα αυτιά μου! Ένα χαμόγελο απλώθηκε στα χείλη μου.

''Φυσικά και μπορείς, αγάπη μου! Θα μιλήσω σύντομα με τον μπαμπά''

Προσπαθούσα να συνεννοηθώ με τον Χένριχ επι τρείς μέρες. Πλέον είχε γκρεμιστεί κάθε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας. Καταφέρναμε πάντα να μαλώνουμε και να διαφωνούμε, ακόμα και χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Μακάρι να μπορούσα να κόψω κάθε επαφή μαζί του. Αν δεν ήταν η Αλίνα στην μέση, δεν θα του είχα ξαναμιλήσει ποτέ. Ήταν προφανές ότι ήθελε να μην έχω επαφές με την κόρη μου. 

''Η Αλίνα θέλει να έρθει εδώ για διακοπές''

''Αποκλείεται αυτό Κριστίνε!''

Η ζωή που δεν ήθελα να ζήσω [GWattpadies]Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα