Poglavlje 2

11.5K 479 99
                                    

Drage moje, prije čitanja ovog nastavka, želim da vam preporučim priču koja me naprosto oduševila. Priču možete pronaći na ovome linku: https://www.wattpad.com/story/69590388-voljelo-se-dvoje-mladih 


Januar, 2012. godine

Lainieje osjećala žestok ubod ljubomore dok je koračala u dugoj nježno ljubičastojhaljini prema salonu Sheenine i Declanove kuće. Nije bila ljubomorna na njih,bila je ljubomorna na ljubav koja je isijavala iz njih dvoje. Ljubav za kakvomje godinama čeznula i potajno se molila da se i njoj jednom dogodi. Na proslavukoju su Declan i Sheena napravili povodom svog vjenčanja bile su pozvane samobliske osobe. Lainie je bilo drago što su i nju smatrali jednom takvom. Bilojoj je drago što je njen dugogodišnji prijatelj konačno krenuo dalje nakonJaneine smrti. Znala je koliko ga je njena smrt boljela, koliko je sve touticalo na njegov daljnji način života. Gledajući ga dok je prilazila njemu iSheeni, shvatila je da je konačno pronašao svoju ljubav i svoj smiraj. I nijemogla a da se ne osjeti sretno zbog njega uprkos svim uzburkanim osjećanjimakoja su joj dušu tištala. 

Opet ju je Brodie ostavio na cjedilu, mada ovoga puta nije ni očekivala da krene sa njom. Pustio ju je da Božićne blagdane i Novu godinu provede sama. Kada joj je bio najpotrebniji, nije bio tu. Poželjela je zavrištati od bola, bijesa i već mjesecima nakupljene tuge. Kada god bi mu ukazala na grešku koju je počinio, nekoliko dana bi se ponašao kako dolikuje jednom vjereniku, a potom se vraćao starom načinu života. Stalno je bila rastrzana između svoje želje za brakom, djecom i ljubavlju sa jedne strane i bola od slomljenog srca sa druge strane. Svakog puta kada bi joj priredio nešto ovako, nije mogla a da se ne upita hoće li je izigrati i na dan vjenčanja. Tužno se osmjehnula u sebi kada je pomislila kako bi mu čak i tada mogao iskrsnuti „hitan slučaj". 

Odmahnula je glavom kako bi se otarasila neželjenih misli i krenula u susret sretnom bračnom paru.

- Čestitam vam. Neka vam ljubav i sreća budu vjerni pratioci kroz zajednički život. – osmjehnula im se, a potom zagrlila jedno pa drugo.

- Hvala Lainie. Drago nam je što si došla proslaviti s nama ovaj, po nas, jako sretan dan. – Sheena joj je stisnula obje ruke i uzvratila osmjeh. – Tvoj vjerenik nije došao s tobom?

Lainie je doživjela blagi potres. Istina, znala je da će je to pitati, ali nije znala da će je ovoliko boljeti. – Ne, nije. Iskrsnuo mu je neki posao. – Oborila je glavu jer je mrzila lagati. I samo zato što nije željela da je sažalijevaju, izrekla je laž. – Uputio vam je najiskrenije čestitke.

Sheena joj se ponovo osmjehnula i bez riječi kimnula glavom. Mogla je samo da pretpostavi kakav je posao iskrsnuo Brodiu. Vidjela ga je samo jedanput. Ali i taj jedan put, bio je dovoljan da zaključi kako Brodie nije ništa drugo do običan lažljivac, manipulator i dvoličnjak. Nije joj bilo jasno šta pametna, zgodna i lijepa žena poput Lainie radi s njim.

Uputili su je dalje prema salonu, dok su oni ostali da sačekaju još neke goste koje su pozvali. Od onoga dana u bolnici, kada su Declana operisali, dosta se zbližila sa Sheenom. Osim poslovno, veoma dobro su napredovale i na privatnom polju. Nekoliko puta su čak izašle na piće i otvoreno pričale o mnogim stvarima. Na jednom takvom izlasku, predmet njihovog razgovora bio je i Declan. Sheena nije mogla odoljeti a da ne upita Lainie da li je nekada bila u ljubavnoj vezi sa Declanom. Lainie se u tom trenutku zagrcnula vodom koju je pila. Nije imala pojma odakle joj je takvo nešto moglo pasti na pamet, ali tada se prisjetila njihovih izlazaka u vrijeme kada je Declana vidjela prvi put nakon deset godina. Nasmješila se i u tančine objasnila Sheeni da Declana poznaje još iz vremena kada je bio vjerenik njene prijateljice Jane. A izlasci sa Declanom, na koje je Sheena očito bila ljubomorna, opisala je kao čisto prijateljske. Što i jesu bili.

Put prkosa - Druga knjiga serijala PUTWhere stories live. Discover now