Late Night Danger

1.8K 101 55
                                    


'Bij deze treed ik officieel af als leider van de StreetWarriors en breek ik al mijn banden met alles wat ermee te maken heeft.'

De woorden dreunen na in mijn hoofd. Had ik hier echt goed aangedaan? Ik schud de twijfels weg, ik heb de juiste beslissing genomen.

'Skye!' klinkt een maar al te bekende stem achter me. Ik kreun vermoeid en kijk toe hoe River de heuvel- waarop ik al een tijdje stond- op komt gesneld. Ik wacht geduldig tot hij naast me staat en keer me dan naar hem toe.
'Ik hoorde van Levi wat je gedaan hebt, waarom? Ik denk dat je een fout maakt, Skye' zegt River me. Ik kreun wederom.
'River, ik ging op deze heuvel zitten om weg te komen van iedereens gezeur over dat ik dit niet had moeten doen, niet om het van jou ook nog een keer te horen' grom ik geërgerd. River zucht.
'Ik begrijp alleen niet waarom' zegt hij.

Kort geleden had ik al deze vragen van mijn vrienden weten te ontwijken, River zou het echter niet zo makkelijk laten gaan.

Je vraagt je vast- of helemaal niet- af hoe het nu verder gaat met mijn- mijn ex bende. Wel, ik heb het leiderschap plechtig overgedragen aan Dean en Levi en verder nog enige instructies gegeven. Al tijdens de bijeenkomst voelde ik hoe mijn vrienden uit protest op wilden springen en allerlei vragen op me af wilden vuren, maar ze wisten dat tijdens een bijeenkomst eerbied en respect van je verlangt werd.

Je zult begrijpen dat toen de bijeenkomst voorbij was en we eenmaal buiten stonden, de hel voor mij losbrak.

Na een kleine tien minuten was ik het zat, wimpelde al hun vragen en protesten af en verdween naar een plek waar ik alleen kon zijn. Dit werkte uitstekend, totdat River aan kwam zetten met de volgende preek over mijn beslissing. Ik voel me net een klein kind die vroeg naar het ontstaan van kinderen; vroeg of laat zouden ze er toch achter komen en -het is misschien een schok- maar bijna alle kinderen zijn niet getraumatiseerd voor het leven. Het blijkt allemaal best mee te vallen, en een kind vraagt er zelf naar, maar toch happen alle dames even geschokt naar adem en vertellen je bestraffend dat dit niet iets waar je in een beschaafde samenleving over praat.

Ik bedoel; jij wil toch ook weten waarom er juist bij jouw buren plots een huilend etterding verschijnt.

Oké, genoeg over kindertrauma's en geplette zieltjes- terug naar River.

'Luister River, ik heb dit voor de veiligheid gedaan van alle mensen in die bende' begin ik. Natuurlijk moet hij me meteen onderbreken.
'Hoe bedoel je veiligheid? Het is juist veiliger als je een bende hebt die op je past.' Ik knars geïrriteerd mijn tanden vanwege de onderbreking, maar vervolg dan mijn verhaal.
'Heb je echt het verband gemist? Juist de mensen die op me letten en me in de gaten houden, worden uitgeschakeld. Als ik afstand van hen neem, betekent dat dus dat de kans dat zij gevaar lopen, kleiner wordt en daar heb ik alles voor over. Als het zou kunnen zou ik van iedereen afstand nemen, maar ik weet dat jullie me nooit uit het zullen verliezen. Als ik het zou proberen, durf ik te wedden dat jullie me vastbinden en ergens ver, ver weg opsluiten.'

'Damn right, we would' mompelt River onder zijn adem.

'Oké,' gaat hij dan hardop verder, 'ik zie je punt, maar hoe zit het dan met jouw veiligheid? Is dat niet belangrijk?'
'Niet als daar mensen voor moeten sterven.' River zucht, maar brengt er niets tegenin. Hij voelt waarschijnlijk aan dat hij hierover mijn mening niet kan veranderen.
'Wat de anderen zich afvroegen, is dit wel goed voor je bende? In de afgelopen tijd hebben ze al veel tegenslagen moeten ondergaan. Eerst viel Jace weg, toen Jamie, Travis en nu jij. Denk je niet dat ze onzeker en angstig zijn, nu alles alleen bij hen lijkt mis te gaan. Denk je niet dat ze behoefte hebben aan een bekende leider die ze vertrouwen en die hen zekerheid geeft?' merkt River op. Ik slik, het is waar. De groep heeft heel wat te voortduren gekregen de afgelopen tijd.

ShadowWarriorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu