Fooling Around

2.5K 133 42
                                    

A/N; (de foto) stel me voor, als Ryder hen niet had onderbroken waren ze zoveel sneller bij elkaar geweest 😂

Ik veeg de traan weg en sta op. Nog een laatste keer werp ik een blik op het graf van Jace. Dan loop ik terug richting River.

'Oké, herpak jezelf Skye' mompel ik tegen mezelf.

Ik haal mijn neus op en recht mijn schouders. Op de parkeerplaats staat River tegen zijn auto geleund. Met stevige passen loop ik op hem af. Ik trek mijn jas wat dichter tegen me aan. Koud kan ik het niet hebben natuurlijk. De sfeer en het feit dat mijn adem in wolkjes voor me uit zweeft, zorgt er alleen voor dat ik het toch niet helemaal warm heb. Een glimlach kruipt op mijn gezicht als ik River zo zie staan. Een grijze beanie bedekt zijn haren, hij draagt een zwarte broek en jas. Een grijze sjaal hangt over zijn jas. Kortom, hij zag er weer goed uit.

'Hé' zegt River als ik bij hem ben.
'Hé' zeg ik zacht terug. Ik ga tussen zijn benen staan en sla mijn armen om zijn middel.
'Gaat het?' vraagt River. Hij drukt teder een kus op mijn haren.
'Ja' zeg ik op zachte toon.
'Kom,' zegt River. 'dan gaan we.' Ik knik en stap naar achter. River houdt de autodeur voor me open. Ik glimlach en stap in. Daarna loopt River om de auto heen en stapt zelf ook in. Dit keer rijdt River.

'Kunnen we langs mijn oude huis gaan?' vraag ik na een tijdje.
'Ja, natuurlijk, wat wil je doen?' vraagt River.
'Mijn auto ophalen' zeg ik met een grijns.
'Oké dan' zeg Rivier met een lach.
'Moet ik je een voorsprong geven op de terugweg, met je kevertje' plaagt hij me.
'Wacht jij nou maar af' zeg ik grijnzend.

Rivers mond zakt open als de beveiligingshekken openen en ik in mijn auto het terrein afrijd. Vlak naast hem stop ik en stap uit. De deur opent naar boven.
'Wat denk je nu van mijn kever?' vraag ik met een grote grijns.
'M-maar dat is een Lamborghini' zegt River.
'Om precies te zijn, is dit, mijn vriend,' zeg ik. 'een Lamborghini Aventador.' Ik klop op de motorkap van mijn matzwarte sportauto.
'Hoe kom je daar in hemelsnaam aan?' vraagt River.
'Dean heeft hem voor me geregeld,' zeg ik. 'hij kent mensen.' River fluit bewonderend tussen zijn tanden door terwijl hij de auto bekijkt.
'Mag ik hem naar huis rijden?' vraagt hij me smekend.
'Ach joh,' zeg ik hoofdschuddend. 'dit is maar een kever. Ik rijd hem wel.' Ik ga weer in mijn auto zitten. Ik trek de deur omlaag en dicht.
'Skye!' roept River. Ik zet mijn zonnebril op en druk op een van de vele knopjes, mijn raam rolt omlaag.
'Misschien mag je hem dadelijk parkeren' zeg ik met mijn kin in de lucht. Daarna start ik mijn auto, laat de motor brullen en rijd weg. 

River stapt snel in zijn eigen auto en rijdt achter me aan. Hij zet zijn lampen aan zodat ze flikkeren in mijn spiegels. Ik kijk op. Ik steek mijn middelvinger op in de spiegel. Ik zie River lachen. Ik schud mijn hoofd grijnzend. Op het touchscreen scherm op mijn dashboard verschijnt een telefoon en Rivers naam. Ik frons en klik op accepteren.
'Skye Red' zeg ik als ik op neem.
'Hilarisch Skye, echt hilarisch' klinkt Rivers lage stem.
'Wat is er?' vraag ik.
'Wil je testen wie er werkelijk sneller is?' vraagt River.
'Wat stel je voor?'
'We gaan naar Route 01 in de bergen. We beginnen op een centrale plek en racen naar huis.' Route 01 was een weg in de bergen. Je kon vanaf Route 01 verschillende kanten uit over de bergpaden.
'Maar jij kent de wegen veel beter' zeg ik.
'Niet vanaf Route 01, daar rijdt al jaren niemand meer. De verliezer wast de auto van de ander' zegt hij.
'Deal' zeg ik en hang op. Ik ga River voor naar Route 01. Ondertussen klik ik op mijn scherm enkele dingen aan. De telefoon gaat een paar keer over.
'Hm?' bromt Dean door de telefoon.
'Dean, bereken de snelste route vanaf route 01 naar het adres dat ik je doorstuur, wil je' zeg ik.
'Komt voor elkaar' zegt Dean. Daarna klinkt een klik, hij heeft opgehangen. Ik verstuur Rivers adres door naar Dean. Niet veel later start het ingebouwde navigatiesysteem op en verschijnt de route op mijn scherm. Perfect.

ShadowWarriorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu