We're A Threat

2.1K 108 43
                                    

Onmiddelijk greep Brad me bij mijn schouders. Één hand legde hij op mijn wang en zijn ogen scanden razendsnel mijn lichaam.
'Wat zeg je? Heeft hij je pijn gedaan? Ben je gewond? Heeft hij je aangeraakt?' ratelt hij. Ik glimlach en duw voorzichtig zijn handen van me af.
'Brad,' sus ik hem. 'ik ben oké, er is nog niets gebeurd.'
'Nog niet?' mengt Luke zich nu ook.
'Jongens,' verzucht ik. 'dat is niet mijn punt. Ik kan wel voor mezelf zorgen. Ik wil alleen weten wat het plan van de moordenaar is. Ik zie namelijk geen verband tussen de moorden.'
'Oké, kom maar mee naar binnen dan zoeken we het uit' zegt Luke en hij loopt voor Brad en mij uit naar zijn huis.

'Goed, vanaf het begin; het begon met de moord op Jamie, daarna een poging op Darren en mij, vervolgens de twee mensen uit jullie groepen waardoor jullie elkaar af wilden maken en nu zijn we hier' vat ik samen zodra we op de bank zitten. Luke haalt de dop van zijn zwarte marker en begint de namen op het whiteboard achter hem te schrijven. Ook Brads en zijn eigen naam komen erop.
'En wat hadden zij voor functie?' vraagt hij als hij klaar is. Ik frons.
'Jamie hield altijd alle bendes in de gaten, je zag hem niet maar hij zag ons wel altijd' begin ik dan. Luke begint haastig te schrijven.
'Darren.. dat weet ik eigenlijk niet. Darren was een soort mentor voor me en hield in de gaten of alles goed met me ging.' Luke denkt zichtbaar na. Dan trekt hij een pijl van Darren naar Jamie. Vervolgens knikt hij naar mij, als teken dat ik door moet gaan.

'Ik denk dat de moorden in jullie groepen bedoelt waren zodat er tussen jou en Brad vijandschap zou ontstaan..' zeg ik dan twijfelend. Luke knikt en staart even naar het bord. Het duurt niet lang voordat hij ijverig begint te schrijven. Boven de pijl tussen Jamie en Darren zet hij 'getuigen.' Ik frons maar houd mijn mond dicht.
Van de twee leden uit de onderwereld gaat een pijl naar de namen van Brad en Luke. Tussen Brads en zijn eigen naam schrijft Luke 'gefixeerd op'. Daarna begint hij rechtsonder op het bord haastig namen op te schrijven: 'River, Ryder, Rachel, Levi, Dean etc.'

En als laatst schrijf hij in het midden één naam heel groot: SKYE
Luke trekt vlug nog van alle andere namen een pijl naar mijn naam en dan draait hij zich om.

Met opgetrokken wenkbrauwen staren Brad en ik naar het bord.
'Uhm, een uitleg zou gepast zijn?' zeg ik.

'Het is heel simpel,' begint Luke en hij tikt met zijn stift Darren en Jamie op het bord aan.
'Deze twee hier hielden jou, zoals je zelf al aangaf, altijd in de gaten. Zolang zij in de buurt zijn, is het praktisch onmogelijk voor de moordenaar om jou uit te schakelen.' Ik luister stil naar zijn uitleg en wacht tot hij doorgaat. Nu legt Luke zijn stift op de twee vermoorde onderwereldbewoners.
'Deze jongens zijn niet vermoord omdat ze als dreiging vormden. Het was bedoelt om Brad en mij af te leiden. Beide zijn we zeer gesteld op jou en houden altijd een oogje in het zeil. Door ons te laten denken dat de ander de moordenaar is, zouden we onze aandacht volledig op elkaar richten en niet gefocust zijn op jou. Weer twee obstakels uit de weg.'

'Waarom vermoordde hij jullie dan niet gewoon?' vraag ik me hardop af.
'Luke en ik zijn bijna nooit alleen,' begint Brad. 'meestal zijn er zeker twee mensen uit onze groepen bij ons. Daarnaast zijn Luke en ik vele malen sterker dan de jongens die nu vermoord zijn.' Ik knik, dat klonk logisch.

'Dus dit draait allemaal om mij?' vraag ik zuchtend aan Luke. Deze knikt.
'Ik krijg het gevoel dat iemand niet erg op je gesteld is.'
'Waarom staan al die naam daar rechtsonder dan?' vraag ik.
'Omdat liefje,' zegt Luke. 'al die mensen geven om jou en doen alles om je te beschermen. Dat geldt voor bijna iedereen die je kent. Zij vormen allemaal, stuk voor stuk, een dreiging voor de moordenaar. Hij zal ze uit de weg willen werken.' Ik slik luid.
Mijn ogen vinden automatisch Rivers naam op het bord. Ik haal mijn ogen er niet vanaf als ik spreek:

ShadowWarriorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu