Proloog

2.9K 138 9
                                    

Ik kijk om me heen, hier was nog niets veranderd. Over mezelf kon ik dat niet zeggen. Ik ben veranderd, volwassener geworden. Ik heb nieuwe mensen ontmoet, die me weer dingen geleerd hebben. Er zijn dingen gebeurd die confronterend voor mij zullen zijn, maar ook voor River.

Ergens nerveus beweeg ik me over het land. Wat als River me alweer vergeten is? Wat als ze allemaal door zijn gegaan met hun leven en mij nu niet meer nodig hebben? 

Ik schud die gedachten snel weg. De leren jas van River heb ik altijd bij me gehouden en nu weer aan. Ik haal diep adem en loop verder. Als ik boven ben, kijk ik hoopvol voor me uit.

In de verte is niets te zien..

Teleurgesteld laat ik mijn schouders zakken en slenter verder. Dan zie ik in de verte een gestalte staan. Hij staat met zijn handen in zijn zakken en kijkt zenuwachtig achterom en op zijn telefoon. Mijn hart slaat een slag over. River. Een glimlach komt op mijn gezicht. Ook River is veranderd. Zijn haar is langer geworden, het staat zoals gewoonlijk warrig omhoog. Ik kan niet wachten om mijn handen er doorheen te halen. Een blikend rolex horloge zit om Rivers pols. Ook bij hem zie ik een zekere volwassenheid. In een jaar kan veel veranderen.

River heeft me nog altijd niet opgemerkt. Ik loop op hem af met mijn handen in mijn zakken.
'Hey daar, stranger' zeg ik met een glimlach als ik op enkele meters afstand ben. River schrikt op. Als hij mij ziet, lichten zijn ogen op. Oh, wat heb ik dat gemist. Zijn ogen, zijn glimlach, zijn haar. Wat heb ik hem gemist. Rivers ogen scannen mijn lichaam.

'Skye..' brengt River ongelovig alsof hij bijna niet kan geloven dat ik echt terug ben.
'Hey' zeg ik nogmaals. Ik houd het niet langer en ren op River af. Hij opent zijn armen. Als ik bij hem ben, tilt hij me op en ik sla mijn benen om zijn middel. Ik verberg mijn gezicht in zijn nek en hij streelt mijn haren.
'Je bent thuis' fluistert hij in mijn nek.
'Ja' zeg ik.
'Eindelijk' mompelt hij.

'Wat is er zo al veranderd?' Vraag ik terwijl we rustig naar huis lopen.
'Jake en Lucy-'
'Ga weg!' Roep ik enthousiast uit.
'Ja, voor ons was het ook een verassing' zegt River met een glimlach.
'En Sander en Jonathan?' Vraag ik nieuwsgierig. 
'Niet, alhoewel Jonathan wel vaak weg is de laatste tijd' vertelt River me. Ik grijns. 

'Dus, hoe is het daar in de onderwereld?' Vraagt River langzaam.
'Goed, denk ik' zeg ik schouderophalend.
'Nog jongens, eh, leuke mensen ontmoet?' Vraagt River. Ik glimlach. 
'Nou eigenlijk..' begin ik.
'Wie?' Gromt River kwaad.
'Rustig maar,' lach ik. Ik ga op mijn tenen staan en druk een kus op zijn mond. 'Jij bent beter dan ze allemaal hij elkaar.' River gromt wat en slaat zijn arm om me heen.

In de verte doemen de huizen van de ShadowRunners op. Ik laat Rivers arm van me afglijden en loop een stuk vooruit. Ik staar naar de huizen.

'Thuis' verzucht ik.
-

Hier is het dan. Ik heb besloten dat ik nog niet klaar ben met de personages uit ShadowRunner.

Wel een waarschuwing; GameFace blijft prioriteit één en daarnaast wil ik graag nog aan een verhaal schrijven die ik waarschijnlijk niet online ga zetten.

De updates zullen dus langzamer dan in ShadowRunner zijn.

Enjoy,

MichhhB

ShadowWarriorWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu