Chapter 5 - Friends

1.5K 127 10
                                    

⊰⊹ ☪✞ CHAPTER 5 - FRIENDS ✞☪ ⊹⊱

- Mnhh ...

Stefano incepu sa motaie incet , vrand sa se trezeasca . incet , isi deschise ochii verzi ca de pisica si se uita spre tavan . Era in patul sau . Se ridica in capul oaselor si se uita la camera goala , apoi brusc il fulgera o durere . Isi puse mana pe cap simtind cum il doare ingrozitor , locul in care se lovise . Apoi isi adusese aminte ce se intamplase . Fugise de Thomas atunci cand se certasera . Si cand si-a intors capul spre Thomas care il strigase , atunci cazuse de pe deal . Iar de acolo , totul ii este in ceata . Nu isi mai amintea nimic . Nici macar acel sarut bland pe care il primise in somn .

Se dadu jos din pat si merse spre fereastra cu jaluzele trase . Le dadu laoparte si se uita in jos la dascalii care se pregateau sa mearga la pranz . Apoi ceva neobisnuit ii atrase privirea . De acolo il putea vedea pe Thomas , la bustul gol , avand doar pantalonii pe el si o bandana pe cap ce il proteja de soare .Era in spatele catedralei de Vest , cu grebla in mana scotand buruienile din pamant si injurand atunci cand nu ieseau cateva . Stefano nu mai avea cuvinte . Nu ii venea sa creada ca Thomas facea asa ceva , dar totusi , era mandru . Zambi larg apoi inchise geamul .

Se imbraca intr-un tricou alb , niste pantaloni negrii si un ceas gri la mana , iar in picioare aceiasi adidasi.

Iesii din camera lui si merse direct la cantina . Acolo fusese imbratisat de toti dascalii si preoti , ba chiar si de Papa .Cu toti credeau ca era sa il piarda pe Stefano pentru totdeauna .Stefano zambea dragalas. Apoi lua tavi, cu salata , cartofi si peste , si iesi afara mergand incet spre catedrala de Vest . In atata graba , uitase sa ii intrebe pe preoti cine il salvase de la acea cazatura . Acea persoana care i-a salvat viata , i-ar fi fost in veci recunoscator . Simtea din nou acea durere . Bandajul din jurul capului pe care nu il observase inainte , se imbibase dejacu sange .

Ajunsese in spatele catedralei .Se opri dupa colt si il privea cu ochii mari pe Thomas , care se enervase atat de tare pe o buruiana incat se puse in genunchi si incepu sa o roage .

- Plantuta draga . Floare biruitoare , ce belesti ochii la soare . Lasa-ma sa te ating , sa te mangai , apoi sa te iau si sa te scot . Sa te iau acasa . Dar te rog . Macar iesi de acolo .

Dar floare nimic .

Thomas se ridica nervos de jos si batu revoltat in pamant . Apoi se intoarse cu spatele la planta si isi puse mainile in san .

- Si ce daca tu nu ma vrei ? IAUZI . Stau dupa o buruiana ca tine . Sa stii ca trandafirii si crinii moooooor dupa mine , spuse el vrobind arogant.

Stefano incepu sa rada de el . Apoi merse spre el , putin timid cu tavile in mana . Se duse in spatele lui .

- Probleme Thomas ?

Thomas se intoarse spre el cu ochii mari . Zambi bucuros , bucuros ca il poate vedea pe Stefano in siguranta . Apoi zambetul ii pieri si incerca sa se comporte ca si cum nu i-ar fi pasa.

- Mda . Buruiana asta nu vrea sa iasa . Am incercat orice .Sa o iau cu coasa , cu grebla , cu furca ,am udat-o ,am rugat-o , ba chiar i-am cantat si opera , si tot nu a iesit .

Stefano rase , apoi lasa tavile jos pe iarba. Lua lopata mica si se aseza langa buruiana . Sapa putin la radacina ei si o scoase apoi foarte usor . I-o arata lui Thomas , apoi arunca la gramada cu celelalte buruieni.

Thomas pufni razand arogant si sarcastic.

- Ai putut sa o scoti din cauza ca eu am zgadarit-o . A avut efect la tine doar pentru ca tu ai mai sapat putin.

Apoi se intinse lenes si se uita la mancarea pe care Stefano a adus-o . Se uita la Stefano precum o pisica sireata .

- Presupun ca nu vei manca tu singur toate acele delicatese culinare . Te superi daca mananc si eu ? si se uita dragalas.

- Desigur , rase Stefano . Te rog , serveste-te .

Thomas lua tavile si se aseza turceste langa Stefano si ii intinse politicos o tava . Dupa aceea incepu sa manance in graba si cu pofta din orice apuca din tava .Stefano il privi razand si incepu si el sa manance linistit .

Dupa cateva minute Thomas termina de mancat . Puse tava deoparte , se sprijini cu mainile de pamant si isi lasa capul pe spate . Cu mana dreapta isi mangaia burta .

- Vai de mine , dar ce bun a fost , spuse el fericit .Nu am mai mancat de aseara .

- Cum asa ? Nu ai primit de dimineata mancare de la dascali ?

- Ba da . Dar nu am vrut sa mananc . Isabella s-a dus cu dascalii. Eu am stat aici pana acum sa curat panarama asta de curte , si dadu cu un picior in grebla.

Pe Stefano il afecta putin limbajul necorespunzator pe care Thomas il folosea in cadrul bisericii . Dar il lasa asa , fiind prea mandru de el ca sa ii mai pese de limbajul lui .

Thomas se uita la Stefano cu coada ochiului ,apoi lua din ghiozdanul sau 2 doze de Cola . Ii intinse una lui Stefano . El o lua incet si putin timid .

- Ce iti mai face capatana ?

Stefano isi puse mana in dreptul bandajului .Cand lua mana , observa ca deja bandajul a fost imbibat destul si mai iesea putin sange . Thomas il privi apoi ofta :

- Jur ! si se ridica de jos frecandu-si mainile de pantaloni . Esti precum un copil mic si neajutorat .Lasa-ma pe mine !

Thomas isi dadu bandana jos de la mana .Se ingenunchia in fata lui Stefano si scutura bandana putin prafuita . Ii dadu incet bandajul jos si ii puse cu grija bandana; atingandu-i incet parul .In tot acest timp Stefano se uita cu atentie la el .Vroia sa vorbeasca cu el , dar nu avea nicio idee despre ce subiect .

- Asta e a doua oara cand imi murdaresti ceva cu sangele tau . Probabil voi deveni vampir din cauza ta , rase Thomas legandu-i bine bandana de cap .

- Imi pare rau ca te intreb , dar , cu ce ti-am mai murdarit eu cu sange ceva ?

Thomas se uita serios la el apoi se puse din nou jos turceste si se apropia incet de fata lui :

- Chiar , nu iti mai amintesti ?

Stefano se uita in ochii lui incercand sa isi aminteasca ce vroia Thomas .

- Nu , spuse el incet . Nu imi amintesc nimic .

Sinnful Sunday [ BOY X BOY ]Where stories live. Discover now