Chapter 2 - The Atheist

1.8K 133 3
                                    

⊰⊹ ☪✞ CHAPTER 2 - THE ATHEIST ✞☪ ⊹⊱

Isabella si Thomas mergeau tacuti pe strada , indreptandu-se spre catedrala din centrul orasului. Isabella mai tragea cate un ochi sa vada ce reactie are Thomas. Pentru ea , Thomas era ca un demon infometat ce vine din intuneric , gata sa isi vaneze prada . Nu vorbea niciodata despre religia lui , iar la fiecare ora de Religie lipsea si aparea ora urmatoare . Nu e ca si cum nu l-ar place pentru ca oarecum manifesta o oarecare ura pentru Dumnezeu sau crestini , ii era frica ca nu cumva chiar sa il fi posedat un demon .

Isi intinse degetul tremurand si il impunse in umar . Thomas scutura din cap putin adormit si se uita la ea . Vazand ca Isabella s-a intors rusinata , el a inceput o conversatie .

- Te trezesti mereu atat de dimineata sa vi la catedrala ? casca el uitandu-se cu coada ochiului la ea .

Isabella aproba incet din cap fara sa mai zica nimic.

Dupa cateva minute bune de mers , ajunsesera intr-un sfarsit la catedrala Vaticanului . Era mare . Cu geamuri lungi de un metru si draperiile rosiatice ce faceau lumina sa nu treaca pe partea cealalta .

Isabella stiind pe de rost locul intra direct in gradina pentru a-l prezenta pe Thomas . Gradina din partea dreapta a catedralei era ca un labirint complicat care fusese pictat cu trandafiri infloriti . Isabella il cauta pe parinte peste tot dar nu il gasi . Thomas ridica mainile victorios in sus crezand ca a scapat de tortura .

- Scuzati-ma ! Cautati pe cineva ? spuse o voce masculina atingandu-i usor umarul lui Thomas care statea la intrarea in labirint .

Thomas se intoarse sore o persoana atat de inalta incat trebuia sa isi ridice capul pentru a-l putea vedea . Ochelarii patratosi de care inca era atarnata agatatoarea erau pe ochelari .Thomas ii observa parul de un roscat inchis . Persoana de langa el se uita ingrijorat la el pentru ca nu ii raspunse la intrebare si pentru ca se holba la el .

- Stefano ! Slava domnului ! spuse Isabella alergand bucuroasa spre barbatul din spatele lui Thomas si il imbratisa strans . Thomas se uita putin ciudat la acea persoana , apoi dadu indiferenta din umeri .

Stefano o imbratisa si el.

- Bell , ti-am spus , daca nimeni nu este afara in perioada asta a zilei , atunci suntem in camera de lectura sau la masa sfanta .

Isabella rase apoi se uita timida la Thomas care ii privea .

- Stefano , el e Thomas Vergara . A avut niste probleme la scoala iar acum trebuie sa faca ceva in folosul comunitatii si ...

- Bell , o opri Stefano vazand ca vorbeste prea repede si ramane fara aer . Inteleg ! apoi se uita bland la amandoi . Veniti .

Stefano le facu semn sa faca liniste si ii conduse la altarul unde se impartasesc persoanele care vin mai rar sau chiar deloc la Vatican si nu stiu rugaciunile pentru a canta impreuna cu Jorge Mario Bergolio , denumit ca si Papa de la Roma . Isabella sw uita uimita pe peretii sfiniti a-i locului cu admiratie , cu toate ca venea in fiecare duminica . Thomas , pe de alta parte , se uita cu indiferenta la orice din jurul lui .

- Mai stam mult ? murmura Thomas cat sa il auda Stefano si sa isi dea seama ca nu ii prea prieste sa stea acolo .

Facu stanga imprejur si isi continuara mai departe drumul .Ajunsesera in spatele catedralei , undeva prin Vest , unde erau multe buruieni si crengi rupte .

- Aici ! spusese Stefano conducandu-i pe Isabella si Thomas intr-un depozit vechi si mucegait . Le arata spre o sapa , coasa si furca . Va trebui sa curatati totul . De la buruieni pana la frunze .

 - EU CRED CA TU ESTI NEBUN ! spuse Thomas ripostand .

Cu toate acestea Stefano il privea intelegator .

- Vreo problema , Thomas ?

- Problema ? EU ? Noooo , spuse el sarcastic gesticuland aiurea din maini . Tu macar ai vazut cat avem de strans sau ti-ai luat ochelarii gresiti astazi ? O sa ne i-a oreeeee .

- Nu cred ca ar trebui sa gandesti asa negativ . Gandeste-te ca ne ajuti sa facem un lucru bun. Doar ai venit aici pentru iertarea pacatelor .

- Nu. Gresit ! spuse Thomas razand scurt si infundat . Am venit aici din cauza unei pedepse stupide , care daca nu o indeplinesc , ma da afara din scoala . Chiar crezi ca am venit aici pentru o porcarie de spovedanie ? Sau sa ascult slujba ? Hai sa isi spun eu ceva .. Niciodata nu o sa mai intru intr-o biserica dupa ziua de azi . Si sti si de ce ? Pentru ca nu cred in asa ceva ca Dumnezeu . Nu este decat o poveste de adormit copii , si una inca foarte proasta .

Dupa cele spuse de Thomas , se lasa o liniste deplina in camera . Isabella se uita la Stefano si la Thomas ce se uitau unul in ochii celuilalt . Thomas cu indiferenta si aroganta , iar Stefano cu calm si intelegere .

Sinnful Sunday [ BOY X BOY ]Where stories live. Discover now