Chapter 3 - Bleeding

1.6K 135 3
                                    

⊰⊹ ☪✞ CHAPTER 3 - BLEEDING ✞☪ ⊹⊱

Cat timp se uitau unul la celalalt , la altar , Papa incepuse deja slujba . Vocea lui melodica se auzea in toate camerele si locurile mici din Vatican , cauzate de boxele atarnate inauntru de colturile peretilor , iar afara , boxele de pe stalpul de iluminat . Multa lume se aduna de la gratiile biserici si intrara fara nici unpic de teama , in altar .

Sefano la auzul vocii Papei tresari , apoi se uita in jos srangandu-si rusinat cartile la piept , ca si cum ar fi vrut sa zica ceva dar refuza sa isi deschida gura . Pe ochii lui se putea citi dezorientarea si fermitatea pe care o avea inauntrul lui .Thomas se uita ciudat la Stefano , oarecum surprins ca renuntase atat de usor la aceasta " discutie " a lor . Pentru Thomas ar fi o victorie aceasta cearta , care se pare ca a fost castigata de el . Si-ar fi ridicat mainile in sus - ca in totdeauna - si s-ar fi scaldat in gloria invingerii , dar nu a facut-o .Acum simtea un sentiment de vinovatie . Simtea ca intr-un fel , l-ar di renit cumva pe Stefano .

Brusc , Stefano se intorse pe calcaie , cu spatele la Thomas, privind in gol podeaua . Inghiti in sec apoi incepu sa faca pasi mici pana la usa . Usor , o deschise si iesi afara din depozit , fara sa mai zica nimic si lasand o liniste parca moarta in camera .Thomas se uita cu ochii mari la Stefano care plecase pur si simplu. Stranse din pumn , apoi batu brutal cu piciorul in pamant , speriind-o putin pe Isabella . Se facuse rosu la fata de furie , deoarece fusese ignorat .

- H-Hei ! striga el spre Stefano ce se avanta mult in fata . Aveam o conversatie aici , de la barbat la barbat . Nu imi intoarce spatele cand vorbesc cu tine .

Si fara sa mai zica nimic iesi si el din depozit grabit , vrand sa il ajunga pe Stefano din urma . Pasi nervos si cu putere pe pamantul uscat . Nu ii pasa daca era preot , dascal sau alt slujitor al domnului , avea de gand sa clarifice ca nu putea sa plece pur si simplu de la o discutie . Nu prea era sigur de ceea ce facea . Nu e ca si cum ar fi depins de aceasta cearta , doar ca ii placea sa castige .

Cand se uita a doua oara , Stefano era deja foarte in fata , asa ca Thomas grabi pasul .

- Hei , gafaia Thomas obosit , asteapta.

Stefano se uita in spatele lui , la Thomas , cu niste ochi inocenti .Inca fugea inainte . Thomas se uita la el cu ochii mari si mirati. Nimeni nu se mai uitase asa la el .Dar cand vrou sa deschida gura sa spuna ceva , observa cum Stefano cazu la vale . Tocmai ce cazuse dupa un deal , rostogolindu-se pana jos , cu cartile zburandu-i in stanga si in drapta .

Thomas tresari si se opri exact la marginea dealului . Se uita cum bietul Stefano , se duce din ce in ce mai jos . Iar Thomas statea acolo si doar il privea . Stranse din pumn apoi lua o gura mare de aer si incepu sa alerge la vale dupa Stefano . Avea grija ca nu cumva sa se impiedice si sa se rostogoleasca si el . Avea ochii doar pe Stefano care se oprise jos , probabil inconstient , oprit din rostogolire de catre un copac .

Cand Thomas ajunsese la copac , se opri sprijinindu-se cu mana de trunchiul acestuia si se lasa incet in jos uitandu-se la Stefano. Observa cum o dara de sange i se scurgea din crestetul capului , pe ochi si scurgandu-se in jos . Thomas se uita la el enervat dar si foarte agitat de cea ce i s-a intamplat . Se sterse cu palma libera pe fata si isi trecu mana panicat prin par . isi scoase telefonul din buzunar si o suna pe Isabella .

- Asculta-ma cu atentie . Vreau sa te duci la preotii din catedrala si sa le spui sa vina urgent la dealul de langa depozit. Acum !

- Dar , spuse Isabella putin ingrijorata, ce s-a intamplat ? Adica , nu ma pot duce sa opresc slujba pur si sim-...

- Nu imi pasa de slujba aia nenorocita , se rasti Thomas prin telefon . Stefano a cazut dupa deal si s-a rostogolit pana jos . Este langa mine , inconstient si sangerand . Cui crezi ca ii mai pasa de slujba in momentul asta ?!

Si inchise telefonul punandu-l in buzunar apoi isi trecu mana prin par uitandu-se la Stefano . Ofta apoi isi dadu cravata jos de la gat . Il pusese in capul oaselor pe Stefano , sprijinindu-l de copac si ii infasura cravata acolo unde avea lovitura , sperand ca sangerarea sa se opresca .Isi sufleca manecile apoi se puse in genunchi cu spatele la Stefano . Il lua de guler si il trase pe spatele sau , apoi isi strecura mainile de dupa genunchii lui , tinandu-l bine . Apoi se ridica incet in sus cu Stefano in spatele sau . Se uita in sus la dealul pe care trebuia sa il urce . Se uita serios la Stefano care se sprijinea cu fruntea de umarul lui .

Pornise la drum . Cu fiecare pas pe care il facea simtea cum muschii i se incordau foarte mult pentru efortul depus.De fiecare data cand zarea un copac mai aproape de el , se sprijinea cu o mana de el luand cate o scurta pauza . Porni apoi iar la drum , tinandu-l bine pe Stefano .

Cand intr-un final ajunsese sus , din nou pe deal ,simtea cum e la capatul puterilor . Se sprijini cu mainile de pamant apoi se ridica in sus si urcandu-se din nou in siguranta .Il intinse pe Stefano pe jos iar el se tranti langa un copac . Era atat de obosit si transpirat . Vroia sa doarma , dar nu putea fara sa stie ca Stefano este tratat . Se uita inspre catedrala inca gafaind . Vederea ii era incetosata dar cu toate astea putea observa cum Isabella , dascalii si cativa preotii fugeau spre ei . Se uita la Stefano si zambi . Simtea cum era fericit , fericit pentru ca l-a salvat .

Thomas isi inchise ochii , adormind , dar inca avand acel zambet copilaros pe buze ...

Sinnful Sunday [ BOY X BOY ]Where stories live. Discover now