56. Bölüm -Final-

6.2K 367 48
                                    

Athan;

Eldivenlerimi tıbbi atık kutusuna attım. Maskemi ve koruyucu önlüğü çıkarıp ameliyathaneden çıktığımda mutluydum. Zorlu bir ameliyatı bitirmiştik. Uzmanlığımı almam için son bir aylık zorlu süreç kalmıştı. Komisyon,yeterlilik... Bu süreç bile harikaydı. 


Kafeteryadan içeri girdiğimde arkadaşlarım en köşedeki masada oturuyordu. Lou beni görünce elini kaldırdı. Onları gördüğümü belli etmek için elimi kaldırıp karşılık verdim. Kahve almak için büfeye ilerledim. Lou ile barışmamız zorlu olsa da eskisi gibi olmamız zor olmamıştı. Ona karşı kırgınlığım kalbimin bir köşesinde duruyordu fakat hayat o kırgınlığa tutunup kalamayacağım kadar kısaydı. Rosalinda ameliyatını başarı ile atlatıp iyileştikten sonra sessizce hayatımdan çıkıp gitmişti. Arada Lou'yu ziyaret ettiğinde görüşüyorduk. Micheal Greenwood'un yani babasını ameliyattan sonra göremeyince beklediğimden daha az tepki vermişti hatta hiç tepki vermemişti. Micheal Greenwood ise Ashle konusunda verdiği sözü tutmuştu. Ashle departman müdürü olmuştu. Ben ise intörnlüğüme bir buçuk yıl daha devam etmiştim. Birkaç aydır uzmanlığım için uğraşıyordum.

Kahvemi alıp arkadaşlarımın masasına oturduğumda Richie elini Lou'nun omzuna atmıştı. Bu bir buçuk senede evlenmeyi başardıkları için tüm hastahane şoktaydı. William gülerek arkasına yaslandı. Hala ikisiyle dalga geçiyordu.

''Ameliyat çok başarılı geçmiş tebrik ederim. Harika asistanlık yapmışsın.'' Aabha'nın tebriğiyle gülümsedim.

''Teşekkür ederim. Zor bir ameliyat oldu ama değdi. Saatlerce ayakta dikelmeye uykusuz kalmaya kesinlikle değdi.'' dediğimde masadan alkış kopunca utanmıştım. William'dı bu furyayı başlatan. ''Yapmayın.'' Allah'ın verdiği aklı ve yeteneği kullanıyordum. Bunda tebrik edilecek bir durum yoktu. Herkes doğru eğitimi alırsa benim konumumda olabilirdi.

''Yeryüzü doktorlarına katıldım.'' aniden konu değiştiren Richie'ye baktık. 

''Bende.'' diyen Lou'ya döndü aniden bakışlar. Karı koca ne planlıyordu? 

''Ne yaptınız?'' soru şaşkın Williamdan gelmişti. 

''Suriye'de iç savaşında sağlık desteği vermek için yeryüzü doktorlarına katıldık.'' Lou'nun söylediğiyle gülümsedim.

''Harikasınız! Uzmanlığımı alabilirsem bende size katılmak istiyorum.'' dediğimde bakışlar bana döndü. 

''Sen New Young'un davetini kabul etmeyi düşünmüyor muydun?'' Aabha'nın sorusuyla ona döndüm.

''Evet istiyorum. New Young üniversitesine gitmeden önce savaş bölgesinde masum insanlara yardımcı olabilirim.'' dediğimde sessizlik oluştu. New Young Üniversitesinin son kabul mektubuna dönüş yaptığımda bana mail atmak yerine aramışlardı. Uzmanlığımı aldıktan sonra tekliflerini kabul edebileceğimi söylemiştim. New York... Babamı bırakıp yeni bir ülkeye yeni bir başlangıca gitmek zor bir karar olmuştu ama geleceğime burada yön veremeyecektim. Gelecekte neyin beklediğini bilmeden bu yola atılmıştım. Tek bildiğim Allah'a inanıp adımlarımı sağlam attıkça gelecek umuttu....


Diğer hikayelerim profilimde. Lütfen bir sonraki açıklama bölümünü de okuyun sevgili okuyucularım sizleri çok ilgilendiren bir açıklama yapacağım. Fikrinizi almak istiyorum.

Eva; Gelecek UmutturHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin