14. Bölüm

9.3K 663 37
                                    

İyi okumalar.

Athan:

''O kızı beğendim.'' William uzaktaki kızı başıyla gösterdi. Bakmadım bile.Kimse bakmadı.

''Lou, bir hastam var. Bazı tuhaflıklar var, sen de kontrol etsen iyi olacak.'' Derken Richie salatasından yiyordu.

''Olur, seninle gelirim. Bugünlük işimi bitirdim.'' Lou uzun süre Richie'ye baktı. Richie kafasını kaldırıp ona bakmadı. Salatamdan ağzıma bir çatal aldım. Ama bakışlarımı onlardan ayırmıyordum. Lou en sonunda pes etti. Derin bir nefes alıp kafasını öne eğdi. Richie o sırada kafasını kaldırdı. Ona öyle bir bakış attı ki... Sırıttım. Net olmalıydı.

Kafamı öne çevirecekken William ile göz göze geldik. Hızla bakışlarını yemeğine indirdi. Hala suçluluk psikoloji hissediyordu. Onun suçu yoktu. Onların birbirinden hoşlandığını bilmiyordu. Bunu konuşmamız gerekecekti. Zihninin dağınık olması onun için iyi olmayacaktı. Hastalarla ilgilenirken zihninin boş olması gerekti.

Hiç birimiz buralara kolay gelmemiştik. Hepimiz emek vermiştik. Başka bölümler bitiriştik, kendimizi geliştirmiştik. Rakiplerimizi geri de bırakmamıza değsin diye. William çok iyi Latince biliyordu. Latin dili ve edebiyatı mezunuydu. O bizden daha iyiydi. Hemen anlar, hızlı düşünürdü. Şimdi saçma bir konu yüzünden kendini mahvedemezdi.

''Selam...'' Aabha karşıma William'ın yanına otururken hepimiz karşılık verdik. ''Yorucu gündü.''

''Daha başlamadı.'' Lou, Aabha'ya bakıp göz kırptı. Aabha'nın bıkkınca nefes aldığını duydum. Yorulmuş olmalıydı gerçek anlamda.

''Aslında hocam sizden izin alacaktım.'' Aabha'nın cümlesiyle Lou çatalını bıraktı.

''Fazla mı yoruldun? Yine başkalarının işini mi yaptın?'' Lou'nun sesi kızgın çıkmıştı. Aabha dayanamayıp başka cerrahi asistanlarının görevlerini de yapıyordu. Diğerlerinin işine gelse de bu iyi bir şey değildi. Onu hem kullanıyorlardı hem haksızlıktı.

''Hayır, hayır! Sadece...'' Tam karşısında oturan benle göz göze geldi. Bakışlarını kaçırdı. ''Randevum var. İkimiz için en uygun zaman bugün.''

''Benden izin aldığına göre pek uygun bir gün değil.''

''Louise!'' Richie, Lou'ya ciddi şekilde seslenince Lou boğazını temizledi. Alnını kaşıdı. İşte istemeyerek bir şey yapacaktı.

''Tamam.'' Dedi. Çatalını alıp yemeğine geri döndü.

''Pişt, kiminle buluşacaksın?'' William yanındaki Aabha'yı dürttü. Aabha, gülerek ona baktı. ''Yakışıklı mı?''

''Bilmiyorum arkadaşım, söyledi.'' Dedi. Ona baktım. Suratıma onun adına mutlu olan bir sevinç sırıtışı yerleşti. Olmayacaktı. O bunu bile bile inatla kendini üzüyordu. Şimdi böyle bir hamle. ''Hem... Bazıları yeni aşklar peşinde.''

''William yine kime yazdın?'' Lou söze atladı ama ben bu sözün William'a değil bana olduğunu biliyordum. Aabha'ya baktım. Küstah ve aşağılayıcı bir bakışla bana bakıyordu. Derin bir nefes aldım. Benim inadıma yapıyordu. Ben bunu anlamamıştım. Çatalımı yavaşça bıraktım.

''Ben, Ashle'yi kontrol edeyim.'' Dedim. Hızla sandalyeden kalktım.

''Güzel, Ashle sen de anormal bir durum yoksa izinlisin.'' Richie bana bakmadan salatasından yemeye devam etti.

''Tamam, hocam.'' Başka kimseye bakmadan kafeteryadan çıktım. Kafeteryadan çıkınca yavaşladım. Aabha2nın yaptığı ve o bakışı... Sinirle ellerimi cebime soktum.

Eva; Gelecek UmutturHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin