Část 15.

633 76 3
                                    

O dva týdny později.
"Ano... Ano... Spolehněte se..." ozývalo se z vedlejšího pokoje. Já koukal na televizi, ve které začal běžet nějaký pořad o vaření. To by bylo něco pro Chena. Doteď neumí uvařit rýži.

Když už jsme tak u toho Chena... Naštěstí se prozatím, až na pár nepříjemných pohledů nic neodehrálo. Situace mezi náma je taková nijaká. Sem tam je atmosféra nepříjemná, ale většinu času se s ním raději ani nevídám. Pokud to teda jde.

A pak je tady Baekhyun. Ta věc se Seolhyun se vyřešila tak, že se vlastně nevyřešila. Baekhyun s ní přerušil kontakt, protože se dozvěděl, že se bude vdávat. Tohle už se mu stalo poněkolikáté. Má prostě smůlu na holky. Ale nevypadá, že by ho to nějak moc vzalo.

"My jdeme. Ahoj a žádné kraviny." zvolal Suho, který se společně se Sehunem a Chenem chystali pro jídlo do obchodu. Než Chen, který šel poslední, stihl zavřít dveře, hodil na mě velmi zvláštní pohled. Nevěděl jsem, jak si ho vyložit a tak jsem to hodil za hlavu.

EXO DORM, 16:30.
Já vlastně poslední dny nedělám nic jiného, než sedím v dormu a koukám na telku. Ovšem mám společnost. Xiumina a Baekhyuna. Před chvílí tady s námi byl i Tao a Kyungsoo, ale Taovi psal Suho, že bude potřebovat pomoc a tak Tao odešel a Kyungsoo šel za Chanyeolem do pokoje dát si soutěž v PlayStation hře.

V televizi běžela nějaká novela. Xiumin seděl vedle mě a Baekhyun ležel na druhé straně pohovky a koukal do mobilu. Jenom nechápu, proč Suho volal na pomoc Taa a ne Kyungsooa. Já osobně bych raději volal toho spolehlivějšího. Ale tak co.

"Pšt." ozval se Baekhyun a já zvednul hlavu k němu. Zřejmě nechtěl vzbudit Minseoka, který si podřimoval vedle mě. Podíval jsem se na něj chápavým pohledem, opatrně přesunul Xiuminovu hlavu z mého ramene a když jsem se zvedal, abych přešel k Baekovi a zjistil, co mi chce, tak jsem nenápadně pohladil Minseokovu ruku.

"Copak?" řekl jsem a usmíval se jako sluníčko. "Hyung, já se nudím, pojďme někam ven." řekl a z břicha se překulil na záda a přitom mu visela hlava z pohovky. Vypadal jako štěně. Asi se vážně nudí.

"Fajn. Jdi se obléct." řekl jsem mu a on si to okamžitě odhopkal pryč. Na pohovce si nechal mobil, tak jsem mu ho vzal a strčil do kapsy. Ještě než jsme odešli, jsem na kousek papírku napsal: 'Odešli jsme s Baekhyunem ven. V dormu zůstali jen Chanyeol, Kyungsoo, Kris, Lay a Kai. Vrátíme se brzo. PS: Ve spánku jsi strašně roztomilý.'

...

Za půl hodiny jsme došli k jedné kavárně, kam moc lidí nechodí, ale kávu tam mají úžasnou. Když jsem otevřel dveře, přivítala mě vůně čerstvé kávy. Co jiného by se taky dalo čekat, když je to kavárna, že?

V závěsu s Baekhyunem jsem došel k pultu, za kterým pracovala jedna dívka. Byla menší postavy, hnědé vlasy ani ne po ramena a hnědé oči. Vypadala mile. "Jedno kokosové latté." řekl jsem a pustil k pultu Baekhyuna. "A vy?" zeptala se ona. "Ještě si vyberu." řekl Baek a zdál se lehce nervózní.

Poté, co mi ta dívka vydala mé latté, já si sednul ke stolu, kousek od pultu. "Tak, máte vybráno?" zeptala se mile. "Oříškovou ledovou kávu prosím." odpověděl a usmál se. Pak zaplatil a sednul si ke mně. Uchopil kelímek s kávou a sám pro sebe se usmál.

Ale ale, že by se mu možná líbila zdejší obsluha? Drknul jsem do něj, ale jenom trochu, abych mu nevylil pití. Zvednul hlavu. "Copak?" zeptal jsem se, když se znova začal usmívat. On se jenom podíval směrem k pultu. Já udělal to samé. "Tak ji někam pozvi." řekl jsem mu. Je jasné, že se mu líbí, protože takhle se usmívá jenom, když potká pěknou holku.

"Když já nevím, co když má přítele... Taková pěkná, je nemožné, aby byla sama." posmutněl. "Za zkoušku nic nedáš." řekl jsem mu, abych mu zvednul náladu a usmál se. Baek se na mě podíval a já jenom kývnul.

On se zvednul, teda, já ho k tomu dokopal, a vydal se za ní. Po chvíli se vrátil zpátky. "Tak?" zeptal jsem se, když jsem zaregistroval, jak se usmívá a mává na ni. Ona mu zamávala zpátky. "Vyšlo to hyung. Mám na ni počkat, že ji za chvíli končí směna." řekl a dopil svůj kelímek kávy. Já už tu svou vypil předtím.

...

PŘED KAVÁRNOU, 18:15.
"Ahoj." pozdravila mě ta dívka, když vyšla z kavárny, kde jsme na ni čekali. Vyzařovala z ní energie, přestože se blížilo k večeru. Pak jsme se všichni pomalým krokem vydali zpátky do dormu. Cesta trvala déle než obvykle, protože se to dva nonstop něčemu smáli. Vidím, že si sednou.

Před dormem jsme zastavili, Baekhyun se s ní rozloučil a já ji zamával. Ona zamávala nazpátek a rozběhla se pryč. Zřejmě ji moc nezajímá, kde bydlí slavná skupina EXO. Možná to bude tím, že nás naštěstí nezná.

Když jsme vešli dovnitř, Baekhyun si sednul na pohovku a povzdechl si. Ta holka mu vážně vlezla do hlavy. Po cestě sem jsem se o ní dozvěděl, že není odsud a že se jmenuje Natálie. Já si říkal, že má nějaké jiné jméno, než bývá zvykem. Natálie. To zní hezký.

Xiumin už na pohovce nebyl, místo toho se sem přemístili Chanyeol s Kyungsooem, Suho a Lay. "Kde jste byli?" ptal se hned Suho Baekhyuna. Ten ale nebyl ani schopný odpovědět. "Luhane? Co je Baekhyunovi?" zeptal se zase mě.

"Ale nic. Potkal jednu pěknou holku a celou cestu sem se vykecávali." odpověděl jsem. "Ona ví, kde je náš dorm?" zvýšil hlas Suho. "Klid, nezná nás. Dokonce si nepamatuje moje jméno." zasmál jsem se a tím Suha uklidnil.

Baekhyun se pomalu odploužil do svého pokoje, který nyní sdílí s Kaiem. Chtěl jsem jít za ním, ale usoudil jsem, že bude lepší, když se z toho vyspí. Bojím se o něj. Kdyby mu to s ní nevyšlo, tentokrát by to pro něj mohlo skončit špatně.

"Kluci, jděte si odpočinout, zítra máme interwiev v jednom časopisu." řekl Suho a opřel si hlavu o ruku. Samozřejmě jsem ho slušně poslechnul.

Xiumin už ležel a držel v ruce mobil, do kterého něco ťukal. Jenom jsem ho obešel a šel se osprchovat. Ještě s mokrými vlasy jsem se svalil vedle něj. "Hej! Jsi mokrý." řekl a dál čuměl do displeje. Tak tohle ne. Přestává se mi to líbit. Buď já, nebo mobil.

Vytrhl jsem mu ho z rukou a schoval za záda. Jeho reakcí bylo, že se mi ho oběma rukama snažil vytrhnout z mého sevření, ale spíše to vypadalo, že mě objímá kolem pasu. Toho jsem využil a stáhl si ho do mého sevření.

Myslím, že v ten moment jsme oba dva zapomněli na nějaký mobil. On se nebránil. "Tohle je fajn." řekl a přitulil se ke mně ještě víc. Zakryl jsem nás dekou a hladil ho po zádech. Spokojeně oddechoval a pak usnul. Takhle bych se na něj mohl dívat celou noc, ale k mé smůle mě únava nakonec přemohla.





hey, hyung. i love you /completed/Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora