14.Probleme noi

4.6K 228 4
                                    

A doua zi de dimineata m-am trezit devreme si chiar nu aveam cu ce sa ma incalt. Am mers desculta pana la cel mai apropiat magazin de incaltaminte, stiind ca toata aglomeratia din centrul Manhattan-ului se holba la mine si mi-am cumparat o pereche de tenesi. De ce trebuia Harry sa locuiasca intr-o zona atat de scumpa si populata, casa lui e printre zgarienori...

Am sunat-o pe Ash care mi-a spus ca e inca in vacanta cu parintii ei, dar daca am nevoie de ceva,cheia este in ghiveciul imens al ficucsului din fata casei ei. Am hotarat sa merg sa ma schimb in hainele lui Ash, apoi urma sa gasesc cateva locuri unde as putea sa stau cu chirie, nici economiile mele nu mi-ar permite sa imi cumpar un apartament si sa il intretin singura. Am gasit cateva reviste pe masuta din sufragerie si am apucat sa le rasfoiesc pe toate. Cand am ajuns la cea cu locuinte extravagante, mi-am adus aminte de faptul ca tat... el.. avea o casa de vacanta pe marginea unui lac, la doar 14 km de aici. Am scotocit prin geanta, pe care nu imi dau seama cum de inca o mai aveam dupa tot ce s-a intamplat, si am gasit cardum Platinum pe care mi l-a dat Emma in Chicago.

Am mers la cel mai apropiat bancomat si am verificat suma. Barbia mea aroape a atins pamantul cand micutul ecran cu touch-screen a indicat 130.000 $ -nici nu stiam ca pot incapea atatia bani pe un card-. Simteam cum mi se inmoaie picioarele. Telefonul a vibrat si mi-a atras atentia.

"D-da?" am incercat sa ma dezmeticesc.

"Hei, esti okay? De ce nu m-ai trezit inainte sa pleci..?"

"Am vrut sa... Nu stiu. A fost o noapte lunga si parea ca aveai nevoie de somn."

"Um..O sa te intorci?"

"Nu..Am gasit locuinta perfecta."

"Mergi cu taxi? As putea sa te duc eu.."

"Nu, sunt pe cale sa imi cumpar o masina. Multumesc, Harry.."

"Oh,okay... Vorbim, atunci.."

Am inchis si mi-am bagat telefonul in geanta. Am luat o gura de aer si am facut cu mana unui taxi, care m-a condus direct catre dealer-ul Land Rover. Uram faptul ca Range-ul era masina mea preferata. Am sfarsit prin a lua noul model de Range Rover sport. Unul caramiziu, cu interiorul crem. Nici nu am stat sa ma uit peste lista nesfsrsita de optiuni, am bifat "fulloption" .A costat 65.000$, asta insemna ca puteam sa decorez casa de pe lac, ce era aparent goala. Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am semnat actele pentru masina, a fost sa ma intorc acasa la Ash si sa iau revistele, apoi am incuiat usa si am ingropat din nou cheia in pamantul din ghiveci. De ce ar lasa cheia aici? Chiar s-a gandit ca o sa ajung atat de rau?

Cand am ajuns in fata noii mele case, am zambit stramb. Nu mai fusesem acolo de mult timp. Mama obisnuia sa ma aduca aici in vacantele de vara, ca asta. Casa era neschimbata si lacul la fel de primitor ca intotdeauna -asta daca vrei sa te inneci sau ceva pentru ca era foarte adanc si pentru ca eu nu stiu sa inot-.

Am intrat pe usa din lemn si am patruns in livingul imens ce se unea cu bucataria. Casa nu avea etaj, asa ca nu puteam sa ma plang de urcatul si coboratul pe scari. Am deschis o alta usa din lemn si am intrat pe un hol, ce ducea la alte doua usi. In spatele lor se ascundeau dormitorul si baia imensa. Dormitorul era crem, asa cum mi-l aminteam, numai ca lipsea mobilierul la fel ca in restul casei, mai putin baia si bucataria. Am stat ore bune si am rasfoit revistele cu decoratiuni interioare si am indoit coltul fiecarei pagini undecam vazut ceva promitator.

Am ales ca livingul sa fie alb-nergu, nu prea extravagant, dar nici ieftin. Dormitorul o sa fie rosu si alb. Un pat imperial cu baldakin mi-a atras atentia. Am ales covoarele, carpetele, mobila, draperiile, perdelele, toate astea in trei ore de stat pe pontonul din spate. Am sunat la numarul de telefon de pe coperta si am facut comanda, tipa m-a rugat sa repet de cateva ori, apoi m-a intrebat de vreo doua ori daca sunt sigura. A spus ca va dura trei zile si decorarea nu e inclusa in pret, i-am multumit si am inchis mormaind o injuratura.

He's so strange...-  I.His EverythingWhere stories live. Discover now