Part 24

799 71 13
                                    

Dotrčala sam do sobe prepune ljudi koje djelomično poznajem, ali nigdje nisam mogla pronaći onu koju trenutno trebam. Ugledala sam Harrya.

"Harry!" viknula sam te ga uhvatila za ramena.

"Hej, Zita, nismo se dugo vidjeli." nasmije mi se. Kvragu, nemam vremena za to. Sad je našao biti ljubazan.

"Liam. Lokacija. Odmah." izgovorila sam što kraće kako mi ideja ne bi pobjegla iz glave.

"Lijepo je i tebe vidjeti." prekriži ruke uvrijeđeno.

"Ne trabunjaj nego mi reci. Žuri mi se." i dalje sam bila uporna. On je zakolutao očima kada je shvatio da od mene neće dobiti pažnju pa rukom pokazao prema stolu sa pićima "Hvala!" viknula sam mu usputno. Stigla sam do Liama te sam stala uz punč te si odlučila natočiti jedan.

"Liam!" nasmijala sam mu se.

"Nešto si dobre volje?" nasmije mi se i dalje točeći punč.

"Jesam. Znaš, razmišljala sam o onome što si rekao." okrenem se prema njemu i oslonim na ruku.

"Čemu točno?" pogleda me "Rekao sam ja puno toga. Mudar sam ja čovijek znaš." nasmije se glupavo.

"Daj šuti." zakolutam očima "Razmišljala sam o onome kada si rekao da trebam pričati sa Louisom. Pa, nisi u pravu. Prijatelji smo i on će prijeći preko toga što sam napravila jednom. Moram ga pustiti jer će s vremenom prihvatiti istinu. Ja sam mu rekla da je sve veliki nesporazum, a njemu treba vremena da to proradi." ponosno sam stavila ruke na kukove.

"Koliko god to dobokoumno i nadahnjujuće zvučalo, to je hrpa gluposti." otpije gurljaj punča.

"Kako molim?" naljutila sam se očito iznenađena njegovim odgovorom.

"Ta tvoja luda teorija može raditi samo s mačkama. Doći će kući kada ogladni. Louis nije mačka-" zastane na trenutak pa pogleda prema Louisu koji je misleći da nitko ne obraća pažnju na njega polizao ruku te zalizao kosu unatrag. Okrenula sam se prema Liamu i nasmijala se "Nije mačka iznutra." naglasio je to iznutra, a ja sam se počela smijati.

"Ispast ću u pravu vidjeti ćeš." ponosno sam podignula ruku i odmaknula se.

"Vjeruj u što hoćeš, stavljam 100 kuna u propast tvoje teorije. Nećete ništa postići bez razgovora!" doviknuo mi je.

"I ja isto u uspjeh!" odvratila sam te otišla od njega do mjesta gdje su se svi družili i gdje sam skoro ubila Harrya.

"Hej Hazz. Oprosti zbog onog maloprije. Žurilo mi se. Imam natjecateljski stav prema Liamu pa nisam smjela izgubiti misao." izbrbljala sam hrpu gluposti te se počela smijati sama sebi. Harry je podignuo jednu obrvu pa se i sam počeo smijati.

"Kakva si ti plavuša." rekao je.

"Hej!" viknula je Steph sa kauča.

"Ti si više kao brineta, Steph. Ponekad me čudi koliko ustvari." počeše se po glavi, a ja ga lupim po istom mjestu te zakolutam očima.

"Idiot." prekrižim ruke na prsima pa se pridružim razgovoru.

* * *

Bilo je prilično kasno, ali zabava je još uvijek trajala. Postalo je stvarno zagušljivo unutra nakon one borbe hranom. Svi su iskusili moj posebni napad pitom. Izašla sam van na zrak i stala na ulaz u kuću. Prekrižila sam ruke na prsima te se naslonila na štok od vrata.

Nakon nekog vremena sam osjetila dodir po mojim ranama. Povukla sam ruku i uspjela ju odvojiti. Uz mene je stajao Niall.

"Pomaže li dnevnik?" rekao je sa laganim osmjehom na licu.

"Nisam ništa pisala u njega, ali nisam ni po koži. Napredak rekla bih." nasmijala sam se.

"Ovo je trebao biti dubokoumno i dirljivo." sjeo je na pod naslonjen s druge strane vrata.

"Dirljivo?" raspalim se smijati.

"Kako si ti glupa." i on se nasmije "Lijepo si ti ovo isplanirala."

"Hvala bogu. Vrećala se Steph, a to nije bilo tko. Morala sam se potruditi da bude savršeno." uzdahnula sam već suviše umorno od cijelog dana.

"Dobra si ti prijateljica." rekao je.

"Zar si sumnjao?" upitam ga te se počnem smijati.

"Ajde šuti." nasmijao se još jače.

Jedno vrijeme smo se samo gledali zatim mi se počeo približavati kao i ja njemu. Polako smo se primicali kao da se cijeli svijet usporio. U sljedećem trenu je njegova glava bila samo nekoliko centimetara dalje od mene. To je bila moja prilika. Uza sebe sam imala još jednu preostalu pitu. Uzela sam ju i priljepila mu je u facu.

"Napad pitom, neporaženi." prošaptala sam mu pred nosom te ga taknula po njemu i počela se smijati jače nego ikada prije. U našem ratu hranom nas dvoje smo bili ostali netaknuti. Tražio se pobjednik, a to sam ispala ja.

"Food war queen!!!" počela sam vikati te trčati prema dnevnom boravku gdje su svi bili.

"Ostao je Niall, sjećaš se." rekla je Steph sa nekakvim neslaganjem. Uvrijeđeno sam prekrižila ruke kada je uz mene stao Niall. Počela sam se ponovno smijati. Nitko se ne zeza sa mnom.

"Kako ti je to palo na pamet. Ipak, čestitam. Dobar si igrač." Niall se nasmijao te mi raširio ruke u znak zagrljaja. Prihvatila sam ga. Loš potez jer sam nakon toga osjetila hladnoću za vratom. Odmahnula sam se i ugledala Nialla sa posudicom šlaga koja je očito završila za mojim vratom.

"Seljak!" viknula sam "Ali i dalje sam prije ja tebe sredila nego ti mene." nasmijala sam se mudro.

"To nije fer! Svejedno si pogođena." naljutio se i sklopio ruke na prsima.

"Jesam vam rekla da sam ga sredila prije ovoga." pokazala sam na sebe i svoju crvenu košulju koja je trenutno izgledala kao jagoda zamočena u bijelu čokoladu.

"U pravu je kompa." Harry je slegnuo ramenima.

"Na čijoj si ti strani!?" viknuo je Niall kao djevojčica od 5 godina.

"Mojoj, logično." nasmijala sam se pobjednički te prišla do Harrya. Dataknuli smo se šakama u znak pobjede. Niall, nemaš šanse.

"Izgleda da imamo prvakinju!" viknula je Steph, a ja sam podignula ruke kao da pokazujem mišiće. Kao da sam i imala što pokazati. Čak su mi se i pilići rugali, ali sam imala snage. Sjećate se zavezanih dečkiju. Dobra vremena.

"Čestitam." začula sam promukli glas iz kuhinje.

"Louis?" i dalje je sjedio tamo?

We're Taking Over The World [ROBD - II. sezona]Where stories live. Discover now