38❥"Eh! Bok yiyin o zaman."❥

46.8K 2.7K 724
                                    

"Şimal." sessizlik. "Şimal." bu bir rüya Şimal. Bu bir rüya. "Lan Şimal!" diye sesini yükseltti bu sefer. "Tavşanıma bağırma Aras!" dedi başka biri. "Sus lan sen."  homurdanarak götümü döndüm ve örtüyü kafama kadar çektim.

"Bu galiba siktirin gidin demek araskım." aynen öyle. "Sen siktir git Cenk. Bende sevgilimin yanına yatıp, uyurum." gözlerimi açmadan konuştum. "İkinizde," gözlerimi açmadan elimi kaldırdım ve, "Siktir lo!" dedim. Ananı avradını. Havalara gel.

"Aa, konuşuyor!" dedi Cenk ve sırıttı.

"Ya Cenk gitsene!" diye sesini yükseltince Aras, homurdanarak örtüyü üzerimden attım ve yatakta oturur pozisyona geçtim. "Ne var be ne? Bir haftasonum var uyumak istiyorum." durdum. Sonra ise saçlarımı çekiştirirerek, "Ne?" diye bağırdım.

"Bebeğim, sinirliyken çok seksi-." omzuna geçirdim.

O ise kahkahalarla güldü. Gözlerimi ovuşturdum. Beni kaldırdınız ya, ahirette bunun günahını çekersiniz artık. "Tavşanım sen gündemlerden geri kaldın." dedi Cenk ve yanıma oturarak kolunu omzuma attı.

Oturmasıyla Aras tarafından çekilmesi bir oldu. "Sırnaşma lan!" Cenk'in kolunu hayvan gibi çekince bir boyun ağrısı gelmedi değil. "Ya Aras kız sana defol demedi mi yavrum? Gitsene. Biz dedikodu yapacağız yavrumla." Aras sinirle baktı Cenk'e.

Sakin ol yarim. Gelecekte ki karın burda yavrum.

"Hadi kahvaltı edip çıkalım. Biraz panayırı falan dolaşırız." dedi Aras ve Cenk'i de tutarak ayağa kalktılar. "Herkes aşağıda kahvaltı hazırladı, sen hâlâ uyu." dedi Aras ve kıçını dönerek Cenkle beraber odadan çıktılar.

Son holo oyo. Sanane oğlum uyku benim uykum. Sanane. Homurdanarak yataktan kalktım ve kenarda duran çantama uzandım. İçinden yırtık kotum ve açık pembe kazağımı çıkartarak hızla üzerime geçirdim.

Saçlarım horoz ibiği gibiydi. Hızla tepeden taramadan rastgele topladım. Homurdanmaya devam ederek odadan çıktım ve hızlı adımlarla aşağıya indim.

"Günaydın!" diye bağırdım. Millet kahvaltısından kafasını kaldırma zahmetine bile girmedi. "Günaydın     kuzum." dedi Kumsal. Diğerleride. "Günaydın." dedi. Gülümseyerek masanın başına geldim ve durdum. Durmamla yüzümdeki gülümseme soldu.

"Lan. Bana yiyecek bir şey bırakmamışsınız."

"Kuzum, Cenk ve Aras seni 1 saattir uyandırmaya çalışıyorlar. Uyansaydın." dedi Ayça. "Kanka vallahi Cenk'in anneannesi harika börekler yapmış gitmeden." dedi Batu. Asık suratımla Aras'ın yanına geçip oturdum.

"Ya Aras." dedim hüzünle. O ise kafasını bana çevirdi. "Hı." hı mı? "Bana niye ayırmadın ya, aç mı kalacağım ben?" dedim hüzünle ve gözlerimi masada gezdirdim. Aç köpek gibi silip süpürmüşler. "Kalksaydınız Şimal Hanım." dedi ve gözümün içine baka baka böreği ağzına attı hayvan.

"İstersen benim kahvaltımı paylaşabiliriz." dedi Cem.

Kafamı kaldırarak Cem'e baktım. Bana bakarak kocaman gülümsüyordu. Gülümsedim ve parmaklarımın ucunu öperek ona doğru üfledim. "Sen canımsın!" daha çok gülümsedi ve tabağındaki böreğin birini bana uzattı.

"Tavşanım! Şu danoneden de al!" dedi Cenk ve uzanarak önüme tabağı bıraktı. Kaşlarımı çattım. "Bunun rengi niye böyle?" diye sordum danoneyi koklarken. "Çilekli, muzlu ve çikolatalı danoneyi karıştırdım."

Harika.

Gayette güzel kokuyordu. Cem'in verdiği böreği danoneye bandırarak ağzıma götürdüm. Tadı baya güzeldi. "Sonuçta bazıları gibi kankamız açken rahat uyuyamayız." dedi ve yan gözle Aras'a baktı. Gülmemek için elimi ağzıma bastırdım. Helal olsun be, kimin kankası!

Fjiefikdjajdkssk. Hani randomlar beybilerim?

"Ağzına sıçarım Cenk! Hem ben onu niye aç bırakayım lan?" dedi Aras ve çenemi avucunun içine alarak çatalına börek aldı ve ağzıma soktu. "Bak!" ufak bir boğulma tehlikesi şerit gibi gözümün önünden bir geçti.

"Boğacaksın lan kızı!" dedi Ayça ve su dolu bardağı ayağa kalkarak bana uzattı. "O yüzden Şimal uyurken sana laf söyledi dimi." iyiyim iyi. "Ne lafı lan?" dedi Aras. Cen ise sırıttı ve elindekileri masaya bıraktı. "Bak bak böyle yaptı tavşanım, Aras'a." kıkırdadı.

"Sktr loo!" dedi Cenk gözlerini kapatıp elini açarak.

Zaten bundan sonrası tamamen kaos olmuştu.

Hava çok soğuk, soğuk hava çok. Hava soğuk çok. Soğuk çok hava. Çok soğuk hava. Çok-.

"Üşüdün mü?" diye sordu gülerek sevgili yarim. Yakusuklu gözlerine gurban olduğum. Gamzesine öldüğüm. Gülüşüne hasta olduğum. Ayrıca- Bir dakika. N'oluyoruz lan? "Yok sevgilim. Şakasına kıvranıyorum burada." Aras kaşlarını çatıp dudaklarını büzdü.

Ooo TEL ME WHAT CAN I DO? OW MY BİSCOLATA.

Tamam sustum.

"Şaka yaptım lan? Gel gel! Üşüdüm tabi gel sarıl. Salak seni." dedim. Gülerek ellerini açtı. Tam sarılıyordum. Bir hayvan beni çekti.

Pardon Ayça'ymış.

"Fotoğraf çekineceğiz, bak orada bir fotoğrafçı Amca var gel." dedi. Resmen beni sürükledi. İçeriye gelince sıcak olduğu için rahatladım. Cenk ise homurdanarak, "Balonlarım sığmıyor!" diye söylendi. Ada ise, "Kapıda bekle sen." dedi.

"Selamın aleyküm Amca iyi günler" dedi gayet sevecen tarzıyla Ayça yavrum. "Aleyküm selam. Nasıl yardımcı olabilirim?" dedi adam. Galiba Karadenizliydi. Konuşması aynı Ayça'nın nenesi ve dedesi gibiydi.

"Dursun Amca sen misin?" diye sordu Ayça. Dursun kim gız? "He benim. Sen kimsin?" dedi Dursun amca. Cenk ise balonları dışarda kalacak şekilde içeriye girmişti.

Ayça gülerek eliyle kendini göstertti. "Aşk olsun tanımadın mı beni? Ben Ayça. Ayşe'nin torunu?" Adam biraz Ayça'nın suratına bakınca ayağa kalkarak Ayça'ya sarıldı. "Uy. Ayça! Gel bir sarılayım sana! Nedersun?"

Dursun.

Durmasın.

Hahshahsah.

Neyse sustum.

"İyi ne edeyim, geldik arkadaşlarla bir fotoğraf çekelim dedik. Çekersin dimi bizi?" dedi Ayça. He Ayça, he. "Ayy Allah çektirmesin yavrum." diye bağırdı yavru kuşum. Herkesten bir kahkaha çıkınca Dursun amca Cenk'e tuhaf tuhaf bakıp, bize döndü.

"Gelin siz, gelin." dediği yere çömeldik. Meyve attı bize. "Yiyelim mi? Teşekkür ederim Dursuncuğum." dedim ve tam ağzına götürecekken Dursun Amca, "Yemeyeceksin kız! Fotoğraf çekeceğim?"

"Nasıl? Meyvelerle mi ?" diye sordu Kumsal.

"He. Beğenemedin mi kız?" dedi Dursun Amca Ada'ya meyveleri uzatırken. "Kız Kumsal beğenemedin. Beğenemedi. Dursun şekerim." dedi Cenk. "Sus sen. Seni hiç gözüm tutmadı." dedi.

Aras, Batuhan, Cem ve Deniz kahkaha atmaya başladılar.  "Gülmeyin lan! Geçin şuraya!" deyince bizimkiler sus pus oldu. "Yok Amcacığım, sen kızları çek!" dedi Aras. Dursun Amca elini kaldırdı.

"Eh! Bok yiyin o zaman."  bu sefer biz kahkaha attık. Dursuncuğum bizide susturdu. "Meyveleri gözlerinize koyun bakayım." Ayça'ya baktık üçümüz birden. O ise bize bakarak kafasını salladı.

"Uy süper oldu" dedi ve ellerini dizine vurdu Dursuncuğum. Cenk birden kahkaha atınca gözümden meyveleri çekip ona baktım. "N'oluyor lan." dedi Dursun.

"Dursun. Durmasın. Hahaha. Neyse konu bu değil. Dursuncuğum. Beni fotoğraf çekip danonenin üstüne photoshoplasana. Hadı kız."

Gerisi tam bir facia. Dursun amca Cenk'i kovalamaya başladı. Cenk koşarak dışarıya çıktı. Fotoğraf işide böylelikle yalan oldu.

Normal bir günümüz işte canım.

İKİ DELİHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin