Első fejezet: A vérvörös család

4.1K 198 20
                                    

Egy messzi földrészen ahol még a királyok uralkodtak, boszorkányok, tündék, és egyéb lények éltek, létezett egy különleges királyság ahol boszorkányok uralkodtak. Ennek a királyi családnak tagjai egyszerű embereknek néztek ki, csak természetfeletti erejük volt. A családnak, mint minden királyi családnak, volt egy jellegzetességük, ami alapján felismerhették őket. Az ő ismertetőjelük a vérvörös hajszín volt, melyhez fogható nem volt a világon. Vérvörös hajuk mellé világoskék szem társult.
Messzi királyságokból is jöttek megcsodálni a királyt és családját.

A család neve Sanguim volt, ami vért jelentett. A királynőnek és a királynak több gyermeke is volt.
A legidősebb egy leány volt, Astaroth, ikernővére Amaris, öccsük Alastor, legkisebb leány pedig az Aria nevet viselte. Míg a nővérek egyike már elköltözött egy másik királyságba és ikerfiúknak adott életet, addig Astaroth maradt a királyságban és apja teendőit segítette.
A trónörökös Alastor azt a feladatot kapta, hogy vigye mindenhová magával a legkisebb leányt, Ariat, és vigyázzon rá. A kishercegnő a testvéreihez képest esetlen volt és naív. Egyetlen kedvtelése a művészetek volt, sportokba nem jeleskedett.
Gyakran látogattak el a szomszédos Tündekirályságba, ahol kékszemű, fehér hajú tündék uralkodtak, de ember alattvalóik voltak. A tündekirálynak volt egy leánya és annak egy bátyja, akihez szánták Ariat. Nem látta gyakran a fiút, mivel a herceg vagy tanult vagy egyéb teendői voltak, mint kardvívás. Egy nap a lány, épp búcsúzott a tünde hercegnőtől és annak unokabátyjától, mikor megszólalt a mögötte álló bátyja. Aria hét éves volt, a bátyja pedig tíz.
-Utálom, hogy mindenhová el kell cipeljelek. Állandóan a nyakamon lógsz! Fárasztó az egész! Ha erősebb lennél, vagy okosabb, akkor nem kellene egész nap rád vigyáznom. - a lány nem szólalt meg. Csodálta a bátyját és imádta őt, ahogyan az összes testvérét. Helyette csendben követte a hintóhoz.
Mihelyst megérkeztek, Aria a nővérét kezdte el keresni. Kissebb időnyi keresés után meg is találta őt. Astaroth épp az íjászatot gyakorolta a hátsó kert egyik eldugott részén. Aria odament a nővéréhez.
-Szia tesó, milyen volt az út? - kérdezte Astaroth mikor észrevette húgát. A lánynak már a beszédén is érződött fiús természete, azonkívül szeretett másokat tegezni és barátságos volt, ezért is szerették sokan. Tökéletes ellentéte volt Alastornak, Aria bátyjának, aki ritkán tegezett másokat, szüleiket nem tegezte, csak a testvéreit, és mindenkivel távolságtartó volt.
-Alastor szerint gyenge vagyok és ostoba. Szerinted is?- kérdezte a kislány.
- Ezt mondta? - ráncolta homlokát, majd elengedte a nyilat. Az süvítve a külső körbe fúródott, ami miatt a lány dühösen ledobta ijját. -.Biztos csak morcos az út miatt. Kényelmetlenek a lovaskocsik. Szerintem te is menj, pihenj le. - Astaroth most már lenyugodva, odasétált a húgához és megpaskolta annak fejét.
-Béna vagy sportból húgi....- a nővére kegyetlenül őszinte tudott lenni-  Gyakorlással azonban akár jobb is lehetsz nála... Ó, és ha Alastor megint morgolódik, csak szólj és kilógatom a szobája ablakán! - mosolygott a nővére. Ha a lány nem ismerné a őt, azt hinné, hogy csak viccel, de sajnos a testvére vakmerősége nem a harcokban merül ki.
Egyszer Astaroth békákkal töltötte meg az ikerhúga, Amaris szobáját, mert tudta hogy a lány fél a békáktól. Egyszer pedig a család kutyáját megtanította, hogy lopja el a családtagok cipőit és rejtse el őket, így aznap mindenki papucsban járkált a palotában.
-Rendben! -mosolygott vissza a lány. Elindult vissza a palotába, magára hagyva a nővérét. A palota gótikus stílusban épült, a hadviseléshez hűen masszív anyagokból épült, de természetesen nem vetették meg a pompát sem. Az ablakkereteken aranyindák futottak végig, az ablakfüggönyök pedig vörösek voltak. Az palota belseje csúcsíves boltozatú, az ablakok pedig nagyok voltak és keskenyek. A folyosón sétálgatva Aria az apjába botlott, Regulus királyba.

Szerelem, árulás, átkok és megannyi legenda vár a történet során! Vajon mit rejt a vasajtó, és vajon hová vezet a mögötte rejtőző dolog? Ha szeretnéd tudni, olvass a történetem többi fehezetébe, ahol megismerheted a királyságok legendáit és a megannyi ember történetét, akikkel Aria találkozni fog! Ne felejtsd ki az extra részeket sem, ahol más szereplők szemszögéből láthatjátok a történetet, illetve emlékeibe tekinthettek bele!

Boszorkánykirályság (Félbehagyott)Where stories live. Discover now