The Information

1.2K 83 5
                                    

Z pohledu Scotta:

Všichni jsme pořád zavření u Deatona na klinice a společně vymýšlíme plán jak zachránit Blair a Isaaca. Trávíme nad tím už dost hodin, tak jsme všichni docela vyčerpaní. Ale na tom nezáleží, musíme je co nejdřív zachránit a pak dostat zpět i Ericu a Boyda. (Pozn. autorky: Jojoo, tradiční McCallovské řeči typu "všechny zachráníme" nesmí chybět <3 :D ) 

Pokaždé když se podívám na Stilese vidím, že má strach. Má velký strach o Blair. Nedivím se mu. Už jednou ji ztratil, nesmí se to stát po druhé. Já sourozence nemám, ale vím jaké to je mít strach o Stilese a to on je jako můj bratr, takže ho chápu. Už od rána ho uklidňuju, že nemusí mít strach, že Blair zachráníme. A myslím to vážně. 

Plán už máme vymyšlený. Tedy jak se to vezme. Máme před sebou papír a na něm něco načmáraného, ale můžeme to považovat za plán. Stačí ho jen uskutečnit. Bude to težké, protože máme nevýhodu v tom, že alfa smečka ví, že se tam chytáme. 

"Scotte? Můžu s tebou mluvit?" Vyvedla mě z přemýšlení Lydia, která celou dobu seděla u Stilese a Deatona a prohledávala nějaké články v Bestiáři, co Deaton přivezl od svého známého. 

"Jo, jasně." Kývl jsem a společně jsme vyšli na malou chodbu před ordinaci. "Víš, volala mi Allison." Začala Lydia pomalu a nevinně se usmála. Ach, Allison. "Jo? No a jak se má?" Znervozněl jsem. Když šlo o Allison byl jsme mimo. "Dobře, myslím, ale o to nejde. Ví o Blair a přemluvila tátu ať se vrátí z Francie dřív. Dneska by měli dorazit." 

V tu chvíli mi snad ztuhly všechny svaly v těle. Já se uvidím s Allison? Tak brzo po našem rozchodu? Řekli jsme si, že se teď radši nebudeme vídat, ale chápu jí. Blair je její kamarádka, chce pomoct.

"Jo? No dobře, aspoň máme o pomoc navíc." Usmál jsem se. "Vážně ti to nevadí? Zvládneš to?" Ujišťovala se Lydia. Ta holka mi vidí snad až do duše. "Jo, jasně, jde tady o Blair, vztahy stranou." Kývl jsem. Snažil jsem se být přesvědčivý, ale nikdy jsem nebyl moc dobrý herec. 

"Chápu, ale neboj se, Alli je asi nadšená tak jako ty. Nemyslí si, že je už vhodný čas aby jste se zase vídali, ale jak si řekl, jde tady o Blair, vztahy stranou." Lyd mě pohladila po rameni a otočila se na podpatku a vešla zpět do ordinace. Já na chodbě ještě chvilku postál. 

No, mám se na co těšit. Plno trapných pohledů mezi mnou a Allison. Přiznám, že jsem rád, že ji uvidím, ale přeci jenom je to pořád jen chvilka po našem rozchodu, bude to trapný. 

"Takže můžeme do plánu započítat i Allison?" Zeptal jsem se směrem k neurčito ke komu, když jsem vešel zpět do ordinace. Bylo mi jasné, že jsem byl poslední, kdo o návratu Allison neví. 

"Můžeme." Kývla Lydia. 

"Tady se píše, že těch co bez cizího oživení vstanou z mrtvých je málo. To je případ Blair." Začal Stiles číst z Bestiáře a všichni jsme se na něj zaměřili. "Jak už víme, tak se jmenuje Mrtvá nevěsta, kvůli tomu, že po smrti trávila nějaký čas se Smrtí, jenže tu máme jeden háček." Stiles udělal dramatickou odmlku a přejel nás všechny pohledem.

 "Nikdy nebylo potvrzeno, že ta Smrt byla opravdová Smrt. Podle dějů u minulých Mrtvých nevěst a různých pověstí kolují řeči, že to byl jen duch, Napodobitel, který po smrti vleze tomu vyvolenému člověku do hlavy a vytvoří imaginární posmrtný život. Nikdo neví, co je to za ducha, vždy se jedná o jiný druh. Jde o velmi nebezpečné stvoření, které ovládá tělo Mrtvé nevěsty a úkoluje ji k vraždění lidí, které sám pokládá za nepotřebné." 

The Dead Bride (Teen Wolf FF)Where stories live. Discover now