4.BÖLÜM

19.2K 730 20
                                    

Selamunaleyküm Canlar 🙌

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

Selamunaleyküm Canlar 🙌

Yine düzenlenen bir bölümle karşınızdayım...

Umarım beğenirsiniz 🙏

Oy ve yorumlarınızı bekliyorum 😍

Keyifli okumalar 💕




Gözlerimi burnuma gelen mis gibi kokuyla açtım. Elimi yüzümü yıkayıp direkt mutfağa koşmuştum. Bütün ev mis gibi menemen kokuyordu. Uzun zamandır yemediğim için özlemiştim. Mutfağa girdiğimde Leyla teyzemin ocağın başında bir şeyler yaptığını gördüm.

"Günaydın Leyloşum."

"Günaydın kuzum... Sen bu saatte kalkmazdın ama."

"Benim Leyloşum bana menemen yapar da ben uyanmaz mıyım?" deyip yanağına öpücük kondurdum.

"Deli kız... Sevdiğini bildiğim için yaptım zaten." Leyla teyzem ocaktaki çayı da masaya koyunca ben de masaya kuruldum. Tabağıma menemen doldururken annemin masada olmadığını fark ettim. Bu saate kadar uyumazdı ama niye masada yoktu anlamamıştım.

"Leyloş... Annem uyandı mı?" Bir yandan önündeki çay bardaklarını doldurup diğer yandan da soruma cevap verdi.

"Annenin bu saate kadar uyuduğu nerede görülmüş? Uyandı ama telefon görüşmesi yapıyordu... Gelir şimdi." Daha Leyla teyzemin konuşması bitmeden annem girmişti mutfağa. Göz ucuyla bana bakıp;

"Günaydın." diyerek karşıma oturdu. Ben de ona bakmadan önümdeki tabağa odaklanıp;

"Günaydın." dedim.

Ne kadar samimiyetsizdik. Biz önceden böyle değildik. Bütün bu yaşananları beni sevmemesine ve mirasa bağlıyordum ama belki de  sebebi bunlar değildi. Az önce telefonla konuştuğunu söylemişti Leyla teyzem. Acaba sabah sabah kiminle konuşuyordu?

"Sabah sabah kim aramış seni?"

"Ne bu sorgu? Rolleri değiştik de benim mi haberim yok?"

"Yoo... Sadece merak ettim. Senin bana her yaptığımı sorma gibi bir yetkin varsa ben de sana sorabilirim."

"İlk önce konuşma tarzını ve tavrını düzelt. Karşında sıradan biri veya herhangi bir arkadaşın yok, annen var. Az önce Hira hanımla konuştum. Alışverişle ilgili..."

Annemin konuşma şekli, yine her zamanki gibi sinirli olması ve gerilen ortam kahvaltı niyetine geçmişti. Bir de alışveriş kelimesi sinirlenip iştahımın kapanmasına sebep olmuştu.

Annem kahvaltısını yaparken ben de önümdeki tabaktan menemen tırtıklıyordum. Yaklaşık yarım saat sonra kapı sesiyle Leyla teyzem kapıya bakmaya gitmiş iki dakika sonra yanımıza gelerek avukatın geldiğini haber vermişti.

HAYATIMIN  KÖRDÜĞÜMÜ Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin