8.Bölüm

11.1K 896 52
                                    

"KARIŞIKLIK"

Şirkete apar topar gittiğimizde bizi bekleyen şeyin ne olduğunu merak ediyordum. Jared bu kadar endişelendiyse, bizim iki kat daha fazla endişelenmemiz gerekiyordu. En azından ben öyle düşünüyordum.

Şirkette özel asansör kısmına geldiğimizde Ejder ilk benim binmemi işaret etti. Dediğine uyup, bindim ve düğmeye bastım.

Yukarıya çıktığımda etrafın karışık olmasını bekliyordum ancak içeriye büyük bir sessizlik hakimdi. Işıklar da kapalı olduğu için bu sessizlik biraz ürkütücü gelmişti. Neyse ki çok geçmeden Ejder ve Jared salona girdi.

Ne olduğunu sormak istediğimde, Jared bizi bilgisayarın önüne yönlendirdi.

"Bir kaç saat önce bir video geldi," dedi. "Nereden geldiğini buldum. Ama..." Ejder'e döndü. Sanki onun hoşlanmayacağı bir şey söyleyecekti. "Kaynağı belirsiz," Konuşmasının yönünü değiştirince kaşlarımı çattım. Benden bir şey mi saklıyorlardı?

"İzleyin," deyip oynat tuşuna bastı.

Ekranda siyah bir duvar belirdi ve hemen arkasından tanınmayan ses.

"Barlas Rodriguez, kimliğiniz şu için bilinmiyor. Öğrenmemiz uzun sürmez ancak iki tarafı da uğraştırmanın bir zaman kaybı olduğu kanaatindeyiz. 12.03.2016 tarihi, yani Cumartesi günü akşam saat 23.00'da ilacı Pazarlıkta bize teslim etmenizi istiyoruz."

Video bittiğinde ortama derin bir sessizlik çöktü. Şimdi ne yapacaktık? İlacın varlığından çok erken haberleri olmuştu. Biz daha çalışmaların başındaydık oysa, bu durum felakete doğru son hız gidiyordu.

"Barlas..."

"İlacı onlara veremeyiz," deyip yumruğunu sertçe masaya vurduğunda irkildim. "Nasıl bu kadar çabuk haberdar olurlar? Her şeyi olabildiğince sessiz hallediyorduk!"

"Barlas bence biraz sakin..."

"Olamam!" diye bağırdı. "Daha neler olduğunu bilmiyoruz bile. İlaç Jared'e böyle etki yaptı ama diğer insanlar içinde aynı sonuç mu çıkacak? Belkide daha da kötüleşecek. Biz daha yeni adım atmaya başlamıştık, Asminay. Adamlar resmen peşimizden koşmuşlar. "

"Onlara ilacı teslim edeceğimizi kim söyledi? Bir şekilde oyalarız ve bizde bu arada ilaç hakkında tam bir bilgi sahibi oluruz."

Jared, "O haklı olabilir Barlas," dediğinde kafasını iki yana salladı.

"Oyalamak mı? Onlar çocuk değil. Acemi hiç değiller, oyunlarımıza kanmayacaklardır."

"Bizde onların zekasına göre hareket ederiz. Unutma onlar profesyonel olabilir ama asla bir Jared edemezler."

Endişesi biraz dindiğinde konuşmaya devam ettim. "Bugün ayın ikisi. Yani on günümüz var. İlk önce onların kim olduğunu öğrenmeli, sonra harekete geçmeliyiz. Sonuçta onlar hakkında bir şey bilmeden hareket etmemiz saçma olur."

Nasıl bu kadar sakin olduğumu bilmiyordum aslında. Endişelenmiştim ancak endişem mantığımı kullanmamı engelleyecek kadar kuvvetli değildi. Bunun için mutluydum. Ejder zaten yeteri kadar endişe doluydu, bir kişinin daha böyle olması iyi sonuçlar doğurmazdı.

"Onların kim olduğunu biliyoruz." dedi Jared.

"Kim?" diye sordum.

"Eskiden karşılaştığımız bir şirket. Yasal olmayan işler yaptıkları için herhangi bir anlaşmamız olmamıştı. Sağlam ayak değiller."

K--Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin