#25

2.6K 221 217
                                    

Selamun aleyküm. 😍😍 Bölümü beğenirsiniz inşaAllah.

Beğenirseniz votelemeyi unutmayın. 💕😍 Bir de bissürü yorum atarsınız güveniyorum size💪💪

Elifsutokaki bölümü sana ithaf ediyorum. 😍😍💕 Öylesine denk geldi demekki nasibin varmış.😍😍

Keyifli okumalar :))

●●●

Hep küçükken kışın evlenenleri kınıyordum. Kışın ortasında evlenilir mi diye? Büyüdükçe kışı daha çok sevmeye başladım. Soğuğuyla beynimi açtığını hissediyordum hep. Şimdi ise kışın evleniyorum. Insanın kınadığı başına gelir sözünü canlı yaşıyorum.

Aslında kötü bir yönü yok. Aksine fevkalade yönleri var. Düğünümde açık saçık kişiler olamayacak. Kışın bir zahmet açık giyinmesinler. Ekin'i düğünüme davet edip etmeme konusunda hala şüpheliyim. Acaba gelmese mi ki diye düşünmeden edemiyorum.

●●●

Hayırlı işler uzatılmaz diyerekten karar vermiş 2 ay içerisinde düğünü yapalım denilmişti. Kışı seviyorum sonuçta diye kabul ettim. Yoksa düğünümde açık seçik kızlar olamayacak diye değil. Nerden aklınıza geliyor böyle şeyler anlamıyorum?

Yarın imam nikahı kıyılacak haftaya ise resmi nikahımız kıyılacaktı. Düğünü Istanbul'da yapmaya karar vermiştik. Annemler 2 hafta öncesinden gelmiş planlar yapıyorlardı. Tamamı benim dışımda gelişirken ben rahattım. Saolsun Elif ve Rabia bana bir şey bırakmıyordu(!)

Imam nikahını erken kıymamızın sebebi de ev eşyalarımı Ekin ile seçebilmekti. Düğünümü kınamı hazırlayabilirler ama evimin eşyasını Ekin ile seçecektim. Bu fikri babam ortaya atmıştı düğünü planlama konusunda ne kadar bunaldığımı anlayınca böyle bir çözüm bulmuştu.

Tüm ev ahalisi odalarına dağılırken Rabia'm ile beraber kaldık.

"Çok durgunsun Melis neyin var ?"

"Bilmiyorum. Korkuyorum sanırım." Evet korkuyordum. Yarın Rabb'imin katında Ekin ve ben olmayacak 'biz' olacaktık. Sorumluluklarımı yükleyecektim omuzlarıma. Korkuyorum, Ekin'i seviyor olmam korkumun önüne geçemiyordu.

"Kuzum korkma. Ekin seni çok seviyor. Öyle güzel bakıyor ki bazen. Sonra hemen kafasını çekiyor. Sana bakmaya kıyamayan birinden bahsediyoruz. Korkma."

"Sahi mi?" dedim tatminkar olmak isterken.

"Bunu sorduğun için kendinden utanmalısın Melis. Yat, uyu da aklın başına gelsin." dedi kolumdan çekiştirirken. Dostuma bir kez daha şükrederek yatağıma girdim.

●●●

Aşk, öyle bir duygu ki. İnsana neler yaşatacağına kendi karar verirken, aşık yön vermek zorunda kalıyor.

Her genç kızın hayalidir tertemiz, dupduru bir aşk. Herşeyin en güzelini, en iyisini ister belki ama en çok temizini ister. Saf, günahlar içinde boğulmayan bir aşk ister.

Bizimkisi yaşanabilecek en temiz aşk belki de.. Allah'ım çok şükür.

Yıllar önce Ekinle ayrıldığımızda tek kendime söylediğim şey;

"Ey gönül, ses etme !
Bekle.
Ya nasip de,
Rabbine bırak!"

O sıralar Mevlana'nın sözlerinin arasında gözüme çarpmıştı ve Rabb'ime bırakmıştım ben de. Beni en iyi tanıyana... Bilene... İyi ki bırakmışım Allah'ım. Şükürler olsun.

Patatesli BöreğimWhere stories live. Discover now