#13

3.3K 281 117
                                    


~~~
Ithaf tevhidyureklim 😍😍😍

Keyifli okumalar pattizli böreklerim.😍😍

---Melis'ten---

Yaklaşık iki saattir yoldaydık. Ben ise hangi akla hizmetse bulantı ilacını arkaya koymuştum. Durdurmak istemediğimden arka koltuğa uzandım. Elif de uyumuştu zaten.

"Neden durdun?" Yerimden kalktığımda bir benzin istasyonundaydık.

"Akşam namazı?" Allah'ım. Neyse şuan çok mutlu oldum. Ben cevap vermeden Ekin, Elif'i uyandırmaya çabalıyordu.

"Elif Elif Elif Elif..." Hem yüksek sesle hem hızla söylüyordu. Elif sıçradı kalktı. Içim gitmişti. Ben böyle uyandıran olursa ne yapardım kestiremiyorum.

"Abi Allah senin iyiliğini versin."

"Amin abicim amin. Hadi kalk namazını kıl." Daha konuşuyorlardı ama ben arabadan indim.

"Ekin bagajı açar mısın? Almam gereken bir şey var." Ekin gelip bagajı açtı. Hazırladığım çantadan bulantı hapını alıp çantayı tekrar bagaja yerleştirdim.

"O ne ilacı?"

"Bulantı. Yol tutarda beni."

"Keşke önceden söyleseydin bir yerde durur alırdık." Ay sen beni mi düşündün diye söylemek istesem de tabiki yapamadım. Saçmalamayın.

"Aldım işte." Elif de arabadan inmiş Ekin'e öldürücü bakışlar atıyordu. Elif'in kolundan tuttum ve ilk olarak abdestlerimizi aldık. Ardından da mecside gidip namazlarımızı kıldık.

Çıktığımızda Ekin tüm yakışıklılığıyla bir elini cebine koymuş diğer eliyle telefonla ilgileniyor ve arabaya yaslanmış haldeydi. Istemsizce gözlerim etrafı taramaya başladı. Marketteki kızın Ekin'i kestiğini görene kadar sorun yoktu.

"Elif marketteki kız abini kesiyor. Git ve abinin boynuna atla." Sadece Elif'in duyabileceği sesle söylemiştim. Kıkırdayıp önden yürümeye başladı.

Giderken de 'Gelin görümce harekatı başlasın.' demişti. Gülümsemeden edemedim.

Ayrıca o kız beni görmese de ona öldürücü bakışlarımı yollamayı ihmal etmiyordum.

Kızın yüzünün buruşmasıyla Ekinlere döndüm. Elif abisinin boynuna atlamış yanaklarını da öpmeyi unutmamıştı. Ekin ise ne yapacağını bilemez haldeyken o da Elif'e karşılık verdi sımsıkı sarıldı. Iyi ama şimdide çok güzel gülüyor!

Ekin'in gözleri beni bulmuş ardından da az önce öldürücü bakışlar attığım kıza bakmıştı.

Sonra ne mi oldu? Elif ve Ekin'in yol boyunca bıyık altından gülmeleri. Hıh bir kere iyi yaptım. Bir daha olsa bir daha yaparım. Canım ben! Canım Patatesli Böreğim...

Bir kaç saat sonra da yatsı namazı için durmuştuk. Ankara'ya yaklaşmış olmamıza rağmen. Ilacı içtiğim için mide bulantım az da olsa geçmişti. Elifle hala abdestlerimiz olduğu için direk mescide geçmiştik.

Farklı yerlerde namaz kılmaya bayılıyordum. Hepsi farklı şeyler uyandırıyor ama ortak yönü aynı. Bir de her mescid de ayrı bir huzur hissediyorum.

"Marketten bir şeyler mi alsak?"

"Oluuur." Kafamı sallayarak cevapladım. Dışarı çıktığımızda Ekin bu sefer yola bakan tarafta duruyordu bir yandan da telefonla konuşuyordu. Bir ara bize döndüğünde Elif marketi işaret etti. Ekin de başını sallayarak onaylamıştı.

Patatesli BöreğimWhere stories live. Discover now