6.

3K 151 11
                                    

Seděla jsem u malého kulatého stolu společně s Annie, Michaelem, na kterém seděla Daisy. Také tu byl Luke a Calum, kterého jsem dneska poznala. Byli jsme v té kavárně, kde Mike před pár minutami skončil se svým vystoupením, které se mu neskutečně povedlo.

Byl opravdu moc talentovaný. Šlo poznat, že hudbu miloval a že patřil na pódium. Nakonec jsem byla velmi ráda, že mě sem Annie vytáhla. Aspoň jsem si nenechala ujít takový úžasný zážitek.

Přišlo si ho poslechnout opravdu dost lidí. Kavárna byla přelidněná. Dnes říct nemohl, že si ho šlo poslechnout málo lidí. Měl velký úspěch, lidem se to opravdu moc líbilo. Všichni z něj byli nadšení a já jsem se jim vůbec nedivila, byla jsem na tom úplně stejně.

"Wow, tolik lidí jsem fakt nečekal, byl jsem z toho hrozně nervózní," pronesl Mike a přitiskl si Daisy k sobě ještě blíž. Té se díky tomu roztáhl na tváři obrovský úsměv. Bylo hezké ty dva pozorovat, opravdu jim to slušelo. Dnes jsem měla možnost si s Daisy trochu popovídat, no já jsem moc nepovídala, to spíš ona. Ale aspoň jsem zjistila, že byla moc fajn holka.

"Byl jsi skvělý, fakt bomba," řekla nadšeně dnes už po několikáté Annie, která seděla vedle něj. Myslela jsem si, že bude naštvaná, když viděla, jak Daisy sedí na jejím nejlepším kamarádovi, ale už si na ně asi spolu zvykla. Dnes mi dokonce řekla, že má Daisy ráda a že jim to spolu sluší.

"Děkuju, Ann," usmál se na ni vděčně Michael.

"Fakt jsi byl skvělý, Mikey, já bych to nezvládl takhle vystupovat před tolika lidmi," pronesl Calum, který seděl vedle mě a Luka. Byl to moc příjemný kluk, který se pořád usmíval. A to mě donutilo přemýšlet nad tím, co si spolu asi s Lukem říkali. Nechápala jsem, jak tihle dva mohli být kamarádi.

"Díky, ale už s tím přestaňte, nechci se červenat," zasmál se a ostatní s ním, tedy až na Luka a mě. Já jsem pozorovala hrnek před sebou a míchala kávu, i když to nebylo potřeba.

Přestože vystoupení bylo skvělé, chtěla jsem se vrátit domů. Ještě jsem se úplně necítila na to,

abych někde posedávala a normálně si povídala s ostatními. Chtěla jsem se opět zachumlat do deky, dát si do uší sluchátka a poslouchat písničky, ne tady sedět.

"A co ty, Eleanor? Líbilo se ti to?" zajímal se Michael a opřel si hlavu o rameno své přítelkyně.

"J-jo, bylo to super. Jsi fakt...dobrý," promluvila jsem a poté si odkašlala.

"Díky, jsem rád, že jsi přišla," pronesl a usmál se na mě. Já jsem jen přikývla, vzala si do ruky hrnek a trochu se napila.

Pak se začali bavit o fotbale. Moc jsem to nevnímala, jen jsem pozorovala hrnek před sebou a sem tam se z něj napila. Byla jsem myšlenkami úplně někde jinde.

Ale i když jsem moc nevěnovala pozornost jejich konverzaci, všimla jsem si, že se Annie do rozhovoru hodně zapojovala. Asi o fotbale něco věděla. Bylo to zvláštní. Nemyslela jsem si, že by ji mohl bavit zrovna takový sport.

Taky jsem si všimla, že Luke byl na tom úplně stejně jako já. Byl tichý a zamyšlený jako ve škole. Pozorně pozoroval sklenku naplněnou pomerančovým džusem a nevěnoval okolí žádnou pozornost.

Na chvíli jsem zvedla pohled od hrnku a pozorovala jej. Kdyby nebyl tak tichý, chladný a nepřístupný, vsadila bych se, že by se kolem něj motalo hodně holek. Ale tak z něj všechny musely mít respekt.

Nevěděla jsem, co si o něm myslet. Ale to asi většina lidí, co ho znala. Annie s ním chodila pár let do třídy a skoro nic o něm nevěděla. Zajímalo mě, jestli takový byl pořád nebo se mu stalo něco, co ho změnilo.

Broken [CZ - Luke Hemmings]Where stories live. Discover now