~10.Bölüm:Festival~

456 37 13
                                    

İyi Okumalar •_•

10.Bölüm

Görkem ile olan beklenmedik ve bir anda olan yakınlaşmamızın ardından yaklasık bir hafta geçmişti ve ben bu bir hafta boyunca oradan oraya kosturuyordum.Öncelikle,Ahu'nun defterinden abime bahsetmiştim,nasıl ve ne zaman aldığıma kadar.Abimde benden daha zeki oldugunu belli ederek,neden Kumsal'a bahsetmiyorsun? O seni biryerlere götürür ve o zinciri açtırırdı, dedi ve benim kendimi aptal gibi hissetmemi sağlamıştı.Ardından abimle, babam konusunu konuşmuş ve aslında babamın beni arayıp,bulmaya dahi tenezzül etmedigini,radyodaki haberi sadece gündemde kalmak icin yaptiğini anlatmıstı.Bu olay bana biraz koysa da,babamın beni aramadiğini anlayıp rahatlamıştım.

Kumsal'a ,detaylara inmeden zincirli defter konusundan bahsetmistim fakat defteri nereden buldugumu,neden kilitli oldugunu,neden acmak istedigimi söylememistim.O da söylemeyeceğimi anlayınca beni daha fazla zorlamayıp,haftasonunda halledeceğimizi söylemişti.

Tabi bu bir haftada Ege hakkında çok şaşırtıcı bilgiler öğrenmistim.Meuzaklaştınadolu Lisesine tam puanla girdiğini ve sosyal projelerde okula basarı kazandırdığını öğrenmiştim.Açıkçası Ege'den bunu asla beklemiyordum fakat,demek ki oluyormuş demistim kendi kendime.

Şuan ise Kumsal,Derin ve ben gideceğimiz Festival icin hazırlık yapıyorduk.Ne Festivali diye soracak olursanız,Bartu okulun panosunda sömestr tatilinde yapılacak olan bir Festival afisi görmüş.Bize de bu haberden bahsedince bizde onayladık ve şuan Festival icin hazırlanıyoruz.

Sayısız müzik grupları,boyalar,dans,son ses müzik ve eğlence...

Açıkçası gitmeyi cok istiyordum.

Hayatımda bir kere bile konsere gitmemiş,hatta bu zamana kadar yaptığı en eğlenceli sey sinemaya gitmek olan benim gibi bir kızın,şuan böyle bir ortama gitmesi çok tuhaftı.Karakterimin dışına çıktığımı hissediyordum fakat işin tuhaf yanı,bundan rahatsızlık duymuyordum.

"Burçak! Hadisene canımcım ya!"

Kumsal içerden bana seslenince,son kez boy aynamdan üstüme göz attım.

İçime siyah büstiyer,onun üstüne ise püsküllü yelek tarzında bir sey giyip üzerine kolyeler takmıştım.Altına ise siyah mini,üzerinde zincirler olan bir şort ve kısa siyah bir bot giymistim.Tabi ki bunların hicbirini kendi isteğimle giymemiştim.Kumsal beni,defteri açacak yere götürmemekle tehdit etmisti ve bana bunları giydirmeyi başarmıstı.Açıkçası bunlar çok kısaydı ve hiç bana göre değillerdi.Kendime pek rahat hissedemiyordum ama giymiştim iste,başa gelen çekilir.

Odamdan cıkıp Kumsal ve Derin'in yanına gitmemle kısa bir şok geçirmem bir oldu.Kumsal,çok ama cok güzel olmustu ve açıkçası Derin'in de ondan farkı yoktu.Kumsal 'da yırtık kısa sort giymis ve üzerini ona göre güzel bir bicimde giyinmisti.Derin ise dar yırtık kot jean giymisti.Kısacası...mükemmellerdi.

"Nasıl olmuşuz canımcım?"

"Harika." diye yanıtladım Kumsal'ı

"Sende cok güzel olmuşsun Burcak!" dedi Derin heyecanlı bir bicimde.Ona karşılık gülümsedim ve "Ama kendimi hic bu kıyafetlerde özdeştiremedim."

"Amaan,kızım güzel oldun ya,ona bak sen." diye elini savurdu 'bosver' anlamında Kumsal.Onu isteksizce onaylarken Derin'in telefonu çaldı.Derin telefonu meşgule atıp "Bartu aradı,aşağı gelmişlerdir." dedi ve hepberaber aşağı indik.

Üç kız kolkola apartmandan çıkarken,Bartu ıslık çalmaya basladı "Vaay,ne olmuşsunuz be!" Biz Bartu'ya karsi gulerken gözlerim Poyraz'a kaydı.Resmen hipnotize olmuş bir şekilde Kumsal'a bakıyordu ki Kumsal'da bunun farkında olmasına rağmen pek rahatsız olmuyordu.Aksine hoşuna gittigi bile söylenebilirdi.

~SİYAHIMSI SARIŞIN~Where stories live. Discover now