Tanıtım

13.3K 411 83
                                    

Selamun aleyküm öncelikle :)))

Hikayemi kısaca tanıtıyım. Aslında hikayemi düzenleme taraftarı değildim. Bu hikayenin benim için çok özel değeri var. Kaç kez silmeyi bile düşündüm. Düzenleme sebebim ise Hayallerim.... Hayallerimi katacağım bu sefer ana konusu aynı olsa da çok şeyler değişecek. Öyle bir aşkları olsun ki ben dahi imreneyim istiyorum. Birbirini Allah için seven iki aşık olsunlar. Birbirinden Allah için uzak duran. Sırf "Rabbimiz 'Zinaya yaklaşmayın.' " dediği için uzak duran iki aşık.

Onca yılın ardından bütün çekilen acıları bir kenara bırakıp, belki de en güzel aşka sahip olacakları bir aşk. Inanadıkları Rabbleri zaten demişti. "Hiç kimse kendisi için gizlenen müjde ve mutluluğu bilemez."*

Ve yine demişti.

"Sabredenlerin mükafatları hesapsız verilecektir."**

Sizce de en güzel aşkı haketmiyorlar mı?

Diğer bir hayalim ise meal defterim var. Özenle deftere geçirdiğim ayetler. InşaAllah hikayemin içinde sık sık kullanacağım.

Sizlerde iz bıraksın istiyorum. Yani bir yararı olsun inşaAllah.

Gelelim hikayemizin karakterlerine...

Melis Özdemir

Mimarlık okumuş ve Ekinlerin aile şirketinde çalışmaya başlayacak olan Ekin'in eski sevgilisi. Melis müslüman olarak doğup büyümüş fakat müslümanlığın gerektirdiklerinin farkında değil. Namaz, tesettür... Aslında biliyor ama yapmıyor.
Ekinle sevgili olmaya başladıktan sonra Dini konulara yakınlaşıyor. Ekinle de haliyle ayrılıyorlar.

Karakter olarak Melis çok neşeli iç sesiyle adeta bir bütün. Düzenlemeden önceki bölümlerde gülmekten yataktan düştüm diyeni duymuştum. :) Hikayenin samimi havasından olsa gerek.

En yakın arkadaşı Rabia sayesinde dine yakınlaşıyor. Bu ikisi ayrılmaz ikili. Okudukça hayran olacağınız dostlukları olacak.

Veee. Ekin...

Ekin Akgün

Dinde zorlama yoktur. Sözünü yanlış benimsemiş. Melis'in hayatına 2. Kez girmesiyle değişecek olan kişi. Oldukça inatçı. Melis onun için Ultra İnat lakabını takınacak. Bunu okurken hissedeceksiniz zaten. Inatlığını...

Bir de hikayemde 7 Pembe gül aşkı var.

Bilirsiniz pembe, kırmızı ve beyazın birleşimidir. Kırmızıyı kime sorarsanız sorun aşkın rengi der. Beyazda saflığın. İşte pembede bu iki rengin birleşimi. Hem kırmızı kadar aşk dolu hemde Meryem ana misali saf. 7 pembe gül. Aşkı arar durur. Melis ve Ekin gibi...

"Melis ve Ekin gençliklerinde birbirlerini bulmuş beraberinde hazin bir ayrılığa düşmüşlerdi.

Şu dünyada en bahtiyar odur ki; kırılacak olan cam parçalarına elmas değeri vermez.

Cam parçalarını almas zannedip, hiç kırılmayacak zannederek koynuna bastın. Aslında unuttun onların kırılabilir olduklarını...

Ve bir gün düştü kırıldı. Kırılan cam parçaları kalbine saplandı.

Acı iliklerine kadar işledi. Sabahlara kadar gözyaşı döktün, gözlerin şişti ağlamaktan. Herkesten medet umdun. Belki etmediğin dua kalmadı.

Halbuki Rabbin söylemişti. ***

"Ey kulum! Kalpler,sadece Allah'ı anmakla huzur bulur."
Rad Suresi - 28. Ayet

Keyifle okumanız dileğiyle...

Sizi geceyi ve gündüzü yaratan Rabbim'e emanet ediyorum.

☆* Secde suresi/17
☆**Zümer suresi/10
☆*** Içiyorsak sebebi var kitabından alıntıdır.

Patatesli BöreğimWhere stories live. Discover now