Marry or Sherlock

463 34 6
                                    

Z pohledu Salome

Seděla jsem na křesle a koukala na malou Marry, která měla být na základě mého rozhodnutí ušetřena anebo usmrcena pádem z druhého či třetího patra. Přede mnou se zobrazil celý život... Vzpomínám si, jak jsem poprvé otevřela dveře do Baker Street a seznámila se s ním. První případ, kde se sám obětoval, aby mě zachránil. Na těžké chvíle, kdy propadl drogám a i na ty, kde jsme se všichni málem udusili smíchy. Já ho nemohu ztratit, znova ne.

"I'm sorry, Sarah," omluvila jsem se jí šeptem a pak se zadívala na Moriartyho, "Promiň, ale novu ho ztratit nechci... Vybírám si Sherlocka."

Moriartyho to zjevně překvapilo, ale co jsem měla dělat? Teď budu znít sobecky a hnusně, ale Sherlock je mi bližší. Ano vím, Sarah mě asi zabije, ale co byste dělali vy na mém místě?

"Nuže dobrá," pokračoval Moriarty, odložil hrnek a postavil se, "Jí odveďte a naveďte ho sem. Když chceš Salome Sherlocka, máš ho mít. Uvidíš ho umírat přímo před svýma očima."

Načež mě jeden z jeho "ochranky" uchopil za paži a odvedl zpět do vězení. Posadila jsem se na podlahu a pokusila se usnout. Už jsem několik dní prakticky nespala. Neustále jsem přemýšlela nad životem. Mají vůbec někteří lidi srdce? Jak se do háje někdo může vyžívat v zabíjení? Nevím a ani nechci vědět, co je na tom tak úžasného. Topit se v krvi nevinných lidí, jít po ulici a hrou zabíjet lidi. Já vlastně ještě nepochopila, proč se v tom vyžívá Sherlock. John mi vyprávěl, že jednou málem rozbořil dům, protože se objevil sériový vrah. Prý jásal ještě dlouho potom a řekl, že s těmi bývá spousta legrace. Ne, prostě to nechápu. Po chvíli jsem se posadila k mřížím a sledovala ostatní. Teda, tohle jsme tady dělaly všechny, kromě čumění jsme si taky povídaly.

"Salome?" optala se mě uplakaná Sarah a mě zamrazilo, protože jsem přesně tušila, na co se zeptá, "Kde je Marry?"

"No..." netušila jsem, co říct, koukala jsem do jejích mokrých očí, já jí nechtěla ranit, "Má jí Moriarty a..."

"Koho sis vybrala?" optala se mě, ale já se na ní nechápavě podívala, "Ten magor, co tě sem přitáhl nám to řekl... TAK KOHO SIS VYBRALA?"

"Sherlocka..." odpověděla jsem jí a sklopila hlavu.

Z pohledu Sherlocka

Stáli jsme uprostřed Manchesteru, přesně na oněch souřadnicích. Ale nikde nic. Po chvíli mi zapípala SMSka.

Je konec, přijeď na níže určené místo...

Moriarty

Čekal jsem ještě pár okamžiků a stáhl si příchozí obrázek.

Haha, tak další kapitolka spatřila světlo tohoto bláznivého světa. Doufám, že se vám líbila a dokonce jsem přidala dříve než po půl roce. Potlesk! Tak co na to říkáte? Měla jsem opravdu vybrat Sherlocka a nechat Marry anebo naopak? A jak si myslíte, že Salome se Sherlockem vyřeší vraždu Moriartyho? Budu ráda za komenty a votes. :)

The sign of Rose || Sherlock I.Where stories live. Discover now