Am I sociopath?

411 39 24
                                    

Z pohledu Sherlocka

Stál jsem na náměstí. Samý jih Anglie. Jdeme pro vás a ten podlý bastard chcípne! Běžel jsem zpátky s Johnem v závěsu. Řval jsem na pilota, ať letí rychleji. Opravdu tohle dělám? Řvu a jsem nervózní kvůli někomu jinému? Ne... tohle se mi nepodobá, já... anebo si všechno jenom nalhávám? Lžu sám sobě abych to měl v životě jednodušší? Nevím, na kterou stranu se mám přiklonit. Celou cestu jsem přemýšlel, o sobě? P5íjde vám to egoistické? Mně ne, našel jsem o jsem hledal a ztratit to nehodlám. Vrtulník po několika hodinách přistál někde na trávě. Před námi se tyčil nejjižněji postavený hrad v celém Spojeném království. Jdeme pro ně.

Z pohledu Salome

Stáli jsme tam všichni jak na popravišti. Alespoň já se tak cítila. Netušila jsem, co udělal s Marry ani to, co hodlá provést Sherlockovi. Byla mi zima a klepala jsem se. Zkřehlé ruce se mi dřely o pouta. Teď můžu poprvé v životě přiznat, že jsem se opravdu bála. Asi to nepřežijeme... Alespoň ne já se Sherlockem, Moriarty ho zastřelí a já... zabiju Moriartyho, už to mám vymyšlené a doufám, že to vyjde.

Do místnosti vešel muž a držel v ruce britský Sten. Nejlepší samopaly, které se tady vyráběly. Ten však vzápětí odložil a vzal si do ruky loveckou pušku. Logicky. Přeci si na něm nevyplýtvá celý zásobník. Otevřel okno, což způsobilo náhlé ochlazení v celé místnosti minimálně o 5 stupňů. Položil hlaveň na parapet a čekal. Tohle je doslova čekání na smrt. Nepřežijeme. Sherlock neví, že se tohle na něj čeká. Na jednu stranu za to můžu já, neměla jsem si s ním takhle hrát. Nebyl by tak zaslepený naší záchranou a dával by si pozor.

"Chci aby si něco věděl, Jime..." obrátila jsem se na Moriartyho. Ten pouze odložil hrnek s čajem na stůl a přešel ke mne. Prstem mi lehce přejel po tváři, ale já jsem mu prudce uhnula. "Nevyhraješ... pokud nebudeš mít Sherlocka, nebudeš mít ani mne..." Moriarty se tomu jenom zasmál a pak mne prudce chytil za tvář.

"Ses bláhová, Salome. Já vždycky vyhraju," syknul na mne a pustil. Odešel si zpátky ke svému hrnku a díval se otevřeným oknem ven. Bylo pravé poledne a venku začal padat sníh. Po nějaké době se na kraji lesa objevila silueta několika postav. Sherlock... Střelec zamířil a zmáčknul spoušť. V tu samou chvíli, kdy se ozvala rána, rozběhla jsem se a svrhla sebe a Moriartyho z okna. Už jsem slyšela jenom křik paní Hudsonové a Sarah.

*následující týden*

LEGENDÁRNÍ DETEKTIV BYL NALEZEN MRTEV

Londýnský detektiv Sherlock Holmes a Salome Holmes byli nalezeni mrtví na jednom z britských soukromých hradů. Sherlock Holmes byl zastřelený z okna panství loveckou puškou. Salome Holmes zemřela na následky pádu z okna spolu s Jamesem Moriartym. Okolnosti jejich smrti nejsou známi...

"Johne.... mě to taky mrzí, ale nemusíš kvůli tomu truchlit celý život. Nepomůže ti to..." snažila se ho uklidnit Sarah, když přišla do pokoje a viděla, jak John ukončuje svůj blog.

"Salome byla moje sestra a Sherlock nejlepší přítel, nejde na ně jenom tak zapomenout," povzdechnu si a na chvíli odtrhnul oči od počítačové obrazovky. "Ja to jenom dopíšu..." Sarah na to kývla a odešla.

A tímto bych chtěl uctít památku nejlepšího detektiva, mého přítele a socio...

Pak se ne tu větu jenom podíval a vzápětí kus smazal.

A tímto bych chtěl uctít památku nejlepšího detektiva, mého přítele Sherlocka Holmese a mé sestry Salome Holmes.

KONEC

John pak stránku uložil a vstal za židle. Najednou mu haldu knih shodil na zem kámen s papírkem.

Hra začíná, doktore Watsone.

A pak jsme zdrhali. Sherlock Nesl našeho syna a já jsem se smíchem odběhla. Ten nás zabije, až to zjistí.

Tak tohle je prosím konec mého třídílného Sherlocka. Doufám, že se vám příběhy líbili a děkuji, že jste je četli. Jsem za to moc ráda. Netuším, jestli budu ještě něco psát, ale když už ano, tak Sherlocka odznova. Ještě však netusím jestli to bude Sherlock anebo Sherlock Holmes: Game of Shadows.

Raphysal

The sign of Rose || Sherlock I.Where stories live. Discover now