Childern? Girls?

547 50 3
                                    

Z pohledu Salome

Zvedla jsem hlavu a přečetla si SMS na display. Náladu mi to trochu povzbudilo, ale už jsem neměla čas na rozmyšlenou. Sherlock vstal prudce z křesla a šel ke dveřím, otevřel je a opět zavřel. Slyšela jsem hlasy  pěti žen. Když vyšli nahoru, sedli si na gauč.

"Sherlocku?" optala jsem se a podívala se na něho,  "Kdo to je?"

"Tohle? To jsou matky pěti ztracených holek." odpověděl mi, sednul si do křesla a sepjal ruce pod bradu.

"Ano, je to tak," přitakala jedna z žen, "Včera večer, šly holky na diskotéku. Všech pět. Měli se vrátit domů v deset večer, ale když se ani ve dvanáct nevracely, i když jsme jim už po několikáté volali. Museli jsme zavolat policii, ale ta po několika hodinách neúspěšného hledání nic nenašla. Museli jsme přijít k vám. V klubu  nikdo nic neví, nikdo, vůbec nikdo." když domluvila, myslela jsem, že se na místě složí. Sherlockovi zazvonil mobil a přečetl si SMS.

"Vím, kde se nachází jedna z hledaných dívek a asi naživu nebude," sdělil jim s klidem a prudce vstal, "Sarah? Zdrž je tady do té doby, než se vrátíme." načež jsme s Johnem vstaly a běželi za Sherlockem. Stopli si taxíka a nasedli.

"Hackney Picture-house. Ale rychle prosím!" sdělil Sherlock řidiči a opřel se o opěradlo. Když jsme dojeli na určené místo, vystoupili jsme z auta. Došli až na roh ulice, kde byly, nám již známé, policejní pásky. Došli jsme na místo činu. Na zemi ležela sedmnácti-letá dívka s černými vlasy. V ruce měla zabodnutou kovovou růži a v hlavě díru o průměru 1 cm. Zamotala se mi hlava a na místě jsem se vyzvracela. Musela jsem si sednout o několik metrů dál.

"Je to síla, co," optal se nás Lestrade, podívala jsem se na něho a přikývla jsem. Sherlock mezi tím došel k mrtvole.

Z pohledu Sherlocka

Když jsme došli k mrtvole, Salome se na místě pozvracela. Já měl taky co dělat. Přišel jsem k ní. Bylo jí tak sedmnáct, měla černé vlasy a střední postavu. V ruce měla zabodnutou malou kovovou růži. Sklonil jsem se nad ní. Páchla kouřem, když jsem jí vyhrnul rukávy, na pravém předloktí měla nakreslený lihovou fixou křížek. Jinak jsem nenašel nic zvláštního. Ale když jsem si prohlížel její zranění na hlavě, měla proraženou lebku. Rána byla asi 1 cm široká. Vypadalo to, jako by jí tam někdo něco zabodl a zase vyndal, něco ostrého a kovového. Soudil jsem na šíp, ale přišlo mi zvláštní, že v době moderní technologie by někdo zvraždil šípem. Chtěl jsem najít další vodítko, tak jsem hned automaticky hledal mobil. Vytáhnul jsem ho z její kapsy u kalhot bílý iPhone 5s. Naštěstí ho neměla zaheslovaný. Lehce jsem se tam dostal. Měla jednu přijatou zprávu. Byla tam fotka London Fields…

Tak další kapitolka je zveřejněna. Doufám, že se líbila. Je tu nový případ! Co asi najdou na hledané adrese? A dokáže Sherlock, Salome a John zachránit zbylé holky dřív, než si pro ně přijde smrt? Budu ráda za komenty a votes. :)

The sign of Rose || Sherlock I.Where stories live. Discover now