Opět se setkáváme

1.4K 99 3
                                    

Dracův pohled
To poslední co bych čekal u táty v práci je Hermiona. Chtěl jsem se jít podívat na nějaké zasedání kouzelnické komise, ale nečekal jsem, že tam potkám ji.
,,Ticho prosím. " řekla malá kouzelnice, která byla nejspíše soudkyně nebo něco takového. Moment, vždyť ji znám. To je Mafalda Hopkirková, už jsem ji párkrát viděl.

- ,,Jste Hermiona Grangerová? "
- ,,Ano"
- ,,Chcete něco říct, než začne vaše obhajoba? "
- ,, Jen, že si jsem vědoma své viny, a že se mnou nebyl žádný jiných kouzelník. "
-,, Dobrá. Začněme. Použila jste paměťové kouzlo na mudlu, čímž jste porušila kouzelnický zákon o kouzlení mladistvých. Nicméně paměťová kouzla jsou učivo vyšších ročníků a my máme podezření, ohledně Vás. Nějaké dotazy? "
-,, Prosím, jaké podezření? Byla jsi jediná kouzelnice v jejich okolí! "
-,, Naše podezření spočívající v tomhle, že se obáváme použití mnoholičného lektvaru za účelem získání informací. Máte jak dokázal, že jste to byla opravdu vy?"
-,, Zeptejte se mých rodičů. Jsou to mudlové a byli jsme spolu od té chvíle, co jsem přijela ze školy čar a kouzel v Bradavicích. "

Můj otec si stoupl. Ach jo, zase nějaký jeho dlouhý proslov. ,, Svědectví nějakých... Mudlů... Není dostatečné. Mohli být očarováni nebo prokleti. Navrhuji, v zájmu ministerstvu, použit lektvar pravdy. Kdo je pro? Osm lidí, to je většina. " ze dveří v tu ránu vyšel nějaký starý kouzelník s lektvarem v ruce. Podal ho Hermioně a ta ho neochotně vypila. Mafalda Hopkirková se chopili slova.
-,, Jste Hermiona Grangerová? "
-,, Ano. "
-,,Použila jste dne druhého července paměťové kouzlo na mudly?"
-,, Ano. "
-,, Setkala jste se ten den a nějakými kouzelníky? "
-,, Ne."
-,, Děkuji. Kdo je pro sproštění viny? Sedm, výborně, děkuji. Můžete jít. "

Hermionu a její rodiče vstal a odešli ze síně. Já se rozběhl za nimi. Dal jsem Hermioně dlaně na oči. ,, Kdo to je? " zeptala jsem se a musel jsem se zasmát. ,, Draco! " otočila se a objala mě. Pak si uvědomila, že se na nás dívají její rodiče, a tak se trochu začervenala. ,,Mami, tati, tohle je můj...kamarád Draco Malfoy. " představila mě. Překvapilo mě, jak se zadrhla u slova kamarád. ,, Ehm...těší mě." řekl jsem. Dělalo mi to docela problém, jelikož podle toho, co mi otec vtloukal do hlavy, se byť jen krátký rozhovor s mudly. ,, Já jsem Draco Malfoy a.... Rád... Vás... Poznávám. Mohl bych si chvíli promluvit s Hermi osamotě? " zeptal jsme se a oni přikývli. ,,Počkáme na tebe dole, Ano? " zavolali na Hermionu a ta přikývla Odtáhl jsem Hermi za roh. ,, Co jsi to proboha dělala?! " zeptal jsem se zbytečně zle. ,, Vymazala jsem dvěma mudlům paměť, to jsem udělala. Proč ti to tak vadí? " odpověděla mi poněkud naštvaně. ,, Proč mi to vadí?! Protože teď můj otec ví, že jsi z mudlovské rodiny!" dupl jsem si. ,, A co je na tom špatného?!" zatla pěsti a vypadala už docela naštvaně. ,, Můj otec mudly nenávidí!" zakřičel jsem, až se lidé kolem otočili. Hermi to nevydržela asi odběhla pryč. Viděl jsem jen, jak si utírá oči.

.................................................................

Hermionin pohled

Uplynulo několik dní a já byla stále naštvaná. Seděla jsem v pokoji a jedla vanilkový pudink. Křivonožka běhal někde venku a rodiče byli u svých přátel. Upřímně? Nudila jsem se. V televizi nic nedávali a ke čtení taky nic zajímavého nebylo. Najednou něco zaťukalo na okno. Ačkoliv bylo krátce po poledni, přiletěla ke mně sova. Měla něco přivázaného k noze a tak jsem ji pustila dovnitř. Bylo to ještě mládě ale létat už umělo. Sundala jsem mu z nohy malý vzkaz. Kdy mi mohl psát? Harry? Ron? Začala jsem číst.

Ahoj Hermi. Chtěl bych se ti omluvit za to co se stalo minulý týden na ministerstvu. Já... Byl jsem naštvaný. Odpustíš mi? Doufám, že ano. Posílám ti něco malého.
Draco

Na zádech měla sovička malý balíček s nápisem ,, Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak ". Nevím, co mu mám odpovědět. Naškrábala jsem proto na kousek papírů jen Díky, taky se omlouvám. A přivázala jsem to sovičce k noze.
,,Leť!" řekla jsem a ona roztáhla křídla a byla ta tam. Dívala jsem se jak odlétá, a když jsem ji ztratila z dohledu, podívala jsem se na kalendář. Do začátku školního roku zbývalo pět týdnů.

Podívala jsem se na seznam věcí co si máme přivézt do Bradavic.

Hábit
Cínový kotlík vel. 2
Hůlka
Obrana proti černé magii pro druhý ročník
Kouzelné formule protože začátečníky
Lektvary....

Nechtělo se mi to číst celé. Podstatné je, že mě čeká hodně nakupování.

Zakletá DušeKde žijí příběhy. Začni objevovat