Trocha kouzel neuškodí

2.4K 134 1
                                    

Hermionin pohled

Byl pátek ráno. Foukal vítr a listí zběsile létalo kolem oken. První říjnový den bývá sychravý. Nechtělo se mi z postele, stejně bylo ještě brzo.
Pansy visela ruka z postele a ostatní dívky se ani nepohly.
Ale co, vezmu si Křivonožku a půjdu si číst do společenské místnosti. Vzala jsem si župan a proti její vůli jsem vytáhla Křivonožku z postele.
Dole jsem si sedla na nejbližší křeslo, rozsvítila lampičku a začala si číst. Ve Zmijozelskelé společenské místnosti panuje zvláštní atmosféra, asi kvůli tomu, že leží pod černým jezerem. Člověk tu má pocit, že se každou chvíli má něco stát. Četla jsem si učebnici kouzelných formulí a narazila jsem na velmi zajímavé kouzlo. Jmenovalo se Dissendium.

Kouzlo Dissendium vám umožní otevřít jakékoli tajné vchody, pokud nejsou chráněny silnější kletbou. Toto kouzlo je však v Bradavicích přísně zakázáno a za jeho použití Vás čeká trest, případně odečtení bodů. Toto kouzlo smí používat pouze prefekti.

Ale to se podívejme! To by mi mohlo pomoct při pronásledování Quirella. Pousmála jsem se v duchu. Zvedla jsem hůlku ze stolku a začala šeptat magickou formuli. Otočila jsem se na dveře ke klučičím ložnicím a zopakovala kouzlo. Dveře se otevřely a přede mnou stál nějaký kluk, asi z šestého ročníku. ,, Co to sakra děláš? Nejsi náhodou z prváku? A vůbec, jak jsi otevřela ty dveře? " zeptal se mě, ale odpověď nedostal, jelikož jsem vyjekla a s Křivonožkou vyběhla do své ložnice. Učebnici jsem uklidila a plácla sebou o postel.

...........................................................

,,O-o-otevřete si učebnici na straně dva-dva-dvacet čtyři prosím. " vykoktal Quirell a prváci že Zmijozelu a Havraspáru začali listovat starou knihou. Měli jsme společně Obranu proti černé magii a učili jsme se odrážet kouzlo levicorpus. ,, Toto kouzlo va va vás zvedne ke stro stro stro stropu hlavou dolů a to asi ne ne ne nechcete. Takže stačí říct pro pro pro protego. Takže všichni pěkně na na nahlas. " vykoktal znovu.
,,Protego!" řekli jsme sborově.
,,Ta ta ta tak to na někom zkusíme. Pane Malfoyi! " Draco vyšel z lavice a přišel k učiteli.
,,Při při při připravte se prosím. Levicorpus! " vykřikl a Draco bez problémů kouzlo odrazil. Ve chvíli, kdy se chtěl Quirell vrátit ke katedře jsem neodolala a zašeptala
,, Levicorpus "
Najednou se profesor začal vznášet a po chvilce smíchu všech žáků spadl na zem a hned si rovnal turban. ,, Kdo to by by by byl?! " rozkřičel se Quirell ale to už všichni odcházeli na další hodinu. Nikoho ani nenapadlo, že by třídní šprtka Grangerová použila kouzlo na učitele.

Zakletá DušeWhere stories live. Discover now