~29~

7.1K 438 10
                                    

Budík mi zazvonil přesně v 6 hodin. Vypnula jsem ho a líně vstala z postele. Přešla jsem do koupelny, kde jsem ze sebe svlékla oblečení a stoupla si pod proud vody. Na své tělo jsem nanesla vanilkový sprchový gel a poté ho smyla. Vypnula jsem vodu a usušila se. Kolem svého těla jsem obmotala ručník a šla zase do pokoje. Ze skříně jsem vytáhla legíny a bílé triko. Oblékla jsem si spodní prádlo a potom i oblečení. V koupelně jsem si vyčistila zuby, učesala a namalovala se. Jen make up a řasenka.  V kuchyni jsem si vzala jablko a začala ho jíst. Táťka tady není. Včera mi představil svou přítelkyní, se kterou dneska ráno odjel na dovolenou. Ta ženská mi není vůbec sympatická. Takže mám čtrnáct dní byt sama pro sebe. Nasypala jsem Endy granule a potom s kabelkou v ruce vyšla ke svému autu. Dojela jsem před starbucks přesně v sedm. Vanessa mi otevřela a já se na ni usmála.
„Myslím, že jsme se ještě nepředstavily. Jsem Jessica." usmála jsem se na ni a podala jí ruku.
„Vanessa." řekla a místo toho, aby mi ruku přijmula tak mě objala. Nejdřív jsem to nečekala, ale nakonec jsem jí objetí oplatila.
„Hele jsi mi nějak povědomá. Neznáme se odněkud?" zeptala se, když jsme se odtáhly. Zamyslela jsem, ale potom jsem zakývala hlavou do stran.
„Myslím, že ne." dodala jsem a ona mi začala ukazovat jak co funguje.
„Já už vím." vyhrkla, z ničeho nic, uprostřed směny. Nechápavě jsem se na ni koukla a naznačila, aby pokračovala.
„Ty jsi 'kamarádka' Jaie Brookse." vysvětlila a já se na ni znovu nechápavě podívala.
„Jsi to ty." byla si jistá. 
„Asi sis mě musela s někým splést." odpověděla jsem jí.
„Ne jsi to. Já to vím." vytáhla mobil a začala na něm něco hledat.
„Tady." podala mi mobil, kde byla fotka mě a Jaie, když jsme byli venku v Evropě.
„Jde ti tam vidět do obličeje a je úplně stejný jako ten tvůj a je tam i tvoje jméno." jen jsem sklopila hlavu a přikývla.
„Máš pravdu. Jsem to já." podívala jsem se na ni a ona byla nějaká divná.
„Proč jsi smutná? Měla by jsi být šťastná, že se bavíš s někým jako je Jai." řekla Vanessa a usmála se.
„No," udělala jsem pauzu, „pohádala jsem se s ním a odletěla z Evropy." vysvětlila jsem.
„Promiň, to jsem nevěděla." omluvila se a potom se začala věnovat zákazníkům.

Po práci jsem jela hned domů a únavou padla do postele. Byla jsem, ale nucela vstát, když někdo zazvonil na dveře. Došla jsem ke dveřím, které jsem otevřela a v nich stál poslíček.
„Dobrý den, jste slečna," začal hledat v papírech, „slečna Stewart?" zeptal se a já přikývla.
„Tady mi to podepište prosím." podal mi papír a já ho podepsala. Do ruky mi dal kytici růží a potom odešel. Zabouchla jsem dveře a přešla do obýváku. Kytici jsem dala do vázy a všimla si malého vzkazu. Otevřela jsem ho a začala číst. "Nevím jak začít, ale asi začnu omluvou. Jess, princezno, chtěl bych se ti omluvit za to, jak jsem se choval, ale udělala bys to samé. Já tě nechci ztratit Jess. Chci aby ses vrátila zpátky do Evropy za mnou. Moc mi na tobě záleží a chybíš mi.
                                                    Tvůj Jai"
Usmívala jsem se jako idiot. Odemkla jsem mobil a napsala mu zprávu.

YOU: Jaii?

Pár minut se nic nedělo, ale potom odepsal.

JAI: Jess?

YOU: Chybíš mi strašně moc, ale nemůžu se vrátit. Našla jsem si práci, abych mohla odletět do New Yorku, a aby se o mě pořád nestaral taťka. Ještě se ti chci omluvit za to v tom baru. Já prostě nevím, co to do mě vjelo. To ten alkohol. A chci abys věděl, že mě to vážně mrzí. 

JAI: Už to nebudeme probírat jo? Co se stalo, stalo se. Kdyby sis cokoliv rozmyslela napiš mi.
JAI: Promiň ale je tady pozdě. Dobrou

YOU: Dobrou Jai.

Mobil jsem zamkla a položila na stůl. Je jasné, že je na mě naštvaný.  Všechno jsem totálně posrala. Pípnul mi mobil a já ho rychle chytla do ruky. Odemkla jsem ho a měla jsem novou zprávu. Sakra. Nebyla od Jaie, ale od Vanessy.

VANESSA: Hele napadlo mě jestli bys někam nechtěla zajít, abychom se lépe poznaly.

YOU: Jojo jasně.

VANESSA:  Fajn tak za hodinu u starbucks?

YOU: Budu tam.

Mobil jsem v pokoji dala na nabíječku a šla se osprchovat. Umyla jsem se a potom v ručníku přešla do pokoje. Oblékla jsem si krajkové černé spodní prádlo a ručník odhodila někam do pokoje. Proč se oblékat když jsem doma sama že? Zasmála jsem se sama sobě. Podívala jsem se do zrcadla a musela se usmát. Vypadám dobře. V koupelně jsem se namalovala a ze skříně vytáhla kraťásky a crop top. Doladila jsem to zlatými doplňky a cardiganem. Do kabelky jsem si hodila peněženku, kapesníky, sluchátka a parfém. Odemkla jsem mobil a vyfotila se na snapchat. Neodpustila jsem si sexy pózu a poslala to Jaiovi a dala na my story.  Podívala jsem se na hodiny a bylo na čase vyjet. Zavolala jsem si taxi a šla jsem se obout. Taxi zatroubil a já nastoupila s vědomím, že dneska bude dlouhá noc.

~SMS~ (probíhá korekce)Kde žijí příběhy. Začni objevovat