Lukasova rodina

750 41 0
                                    

Otvorilo mi dvere nejaké dievča. Vyzerala presne ako mi opisoval Luky. Chudá , špinavo blonďavé dlhé vlasy a tie jej modré kukale. Nepodobá asi ani trošku na Lukasa. Je to jeho sestra Ema.,,Ahoj , môžem ,ti nejako pomôcť ?" opýtala sa ma. Oči mala celé červené. Asi plakala. ,,Je tu Lukas ?" opýtala som sa najmilšie ako som vedela.,,On je , je v nemocnici " zase sa rozplakala. Čo je ? čo je ? Ja nemožem uveriť , čo je...Cítim ako som zbledla. Asi odpadnem. On je v nemocnici. Zosunula som na schody. A začali stekať slzy. A to ja nikdy neplačem. Cítila som tu horkosť tých sĺz.Nie ja nebudem plakať. Postavila som sa ,oprášila som si riť.,,Ideš so mnou do nemocnice ale ostaneš doma ?" opýtala som sa Emi. Objala ma . Brala som to ako áno. ,,Tak sa rýchlo obleč a poď" súrila som ju. Schmatla bundu ,nasunula boty.Utekali sme rýchlo do nemocnice. Keď že nebýval od ťiaľ ďaleko tak sme tam boli za 10 minut. Celú dobu sme utekali. Keď že ja chodím cvičiť tak moja kondička je už lepšia a nefučím hneď po 20 metroch.

,,Lukas Petyn " v rýchlosti som sa opýtala v recepčnej. ,, 3 poschodie 8 C " povedala a usmiala sa na nás. Utekali sme čo najrýchlejšie na 3 poschodie. ,, 7C , 6C " pozerala som na izby no nikde som nevidela 8C. ,, Tu je ," zakričala na mňa Ema. Rozbehla som sa k nej. Vošla som do jeho izby. Všade mal modriny. Po celej tváry. Našťastie nieje pripojený na žiadny prístroj. ,,Tuším iba spí " Zavrela som za sebou dvere a sadla som si k Ema na gauč. Stisla som jej ruku. Načo jej bude hovoriť tie sračky ,že všetko bude dobré.

Sedeli sme tam 1,5 a mňa už zmáhala únava. Oprela som si o ňu hlavu a zaspala som.

Zobudila som sa na nie či plač. Bola to asi Lukasova mama. Taká staršia teta , trošku pevnejšia s krátkymi vlasmi ale aj tak je vkusná.Po tichu vzlykala. ,, Dobrí , ja už radšej pôjdem " usmiala som sa na ňu. Zľakla sa. ,,Prepáčte nechcela som vás vystrašiť " ospravedlnila som sa.,, To je v pohode , moja , Ja som Lukinkova teta " Teta ? Usmiala som sa. Keď som ho zbadala ako tam spí , tak som sa nechala uniesť. Došla som k nemu a dala mu pusu. Má také suché pery. Och ! Jeho teta sa na mňa usmiala a ja som odišla.


Simple love?Where stories live. Discover now