7.časť

2.5K 225 14
                                    

Niall

Znechutene som hľadel do okna. Nechápal som to. Ako mu to mohla uveriť? Ja by som jej predsa v živote neublížil. Mám ju ochraňovať a nie jej ubližovať. Tá ochrana sa mi síce trochu vymkla spod kontroly, ale to nevadí. Napravím to.

Predtým, než Cassie prišla do Írska, mi rodičia stále opakovali, že sa oňu budem musieť postarať ja. Nechápem, načo sa vôbec prihlásila do toho programu výmenných pobytov, keď nemajú čas postarať sa o Cassie. Cassie sa vie síce postarať aj sama o seba, no predsa len je to tu všetko pre ňu stále neznáme a svojím spôsobom aj tajomné. Niekto jej to tu musel poukazovať a pomôcť jej udomácniť sa tu. Mal som to byť ja, lenže ona prišla v nesprávnom období a tak som nemal najmenšiu chuť jej s niečím pomáhať. Okrem toho mi narobila ešte viac problémov a možno preto som ju v kútiku duše začal nenávidieť.

Len čo sa tí dvaja od seba odlepili, trochu som sa skrčil, aby ma náhodou nezbadali. Liam chytil Cassie za ruku a postrčil ju smerom k autu. Tak toto nie! Čo ak jej ten idiot niečo spraví?!

Vyskočil som na nohy a vybehol von z obývačky. Myslel som, že ich stihnem zastaviť, no myslel som zle. Auto už bolo dávno na konci ulice. Nahlas som si povzdychol a vrátil sa domov. Hlava ma ešte stále nepríjemne bolela, no už som to ani nevnímal. Sadol som si do obývačky a nachvíľu len tak zavrel oči. Dnes večer pôjdem po Cassie, aj keď pochybujem, že so mnou bude chcieť ísť. No našťastie dnes prídu moji rodičia, takže sa bude musieť vrátiť. Počkať. Čo ak im povie, že som ju skoro znásilnil?

Aj keď to nie je pravda, oni určute uveria jej a mne na pár dní spravia zo života peklo, presne tak ako to majú vo zvyku, keď urobím niečo zlé. A ak ma uvidia v takomto stave, dopadne to ešte horšie!

Nahlas som si povzdychol a pomalými krokmi prešiel do kúpeľne. Strhol som zo seba svoje oblečenie a vošiel do sprchy, kde už tiekla teplá voda. Stuhnuté svaly sa mi pomaly začali uvoľňovať. Rukou som si prehrabol mokré vlasy, ktoré mi pod silným prúdom vody padali rovno do očí.

V sprche som bol takmer polhodinu. Keď som konečne vyšiel von z kúpeľne, na obrazovke mobilu mi blikali hneď štyri zmeškané hovory od Nicka. Prevrátil som očami. No tieto jeho vyvolávacie záchvaty už síce som zvyknutý, no stále ich nejako nedokážem pochopiť. Keď niekto Nickovi nezdvíha a on mu potrebuje povedať niečo naozaj súrne, tomu dotyčnému vždy vyvoláva až kým mu nezdvihne. Keď som mu chcel zavolať naspäť, môj mobil začal nahlas zvoniť. Zdvihol som.

,,Čo sa deje?"

,,Musíme rýchlo odísť. Zbal si veci, večer nám letí lietadlo," naliehavým hlasom vyhlásil Nick. Počul som ako v pozadí niečo šuští, zrejme si balil veci.

,,Kde? A prečo?" vyvalil som na neho tie najjednoduchšie, ale najdôležitejšie otázky. Pravdupovediac, vôbec som netušil, o čom Nick rozpráva. Žeby to bol nejaký problém s Liamom?

,,Nepýtaj sa. Ideme zohnať tie peniaze," odsekol. ,,O desiatej večer nám letí lietadlo, takže po teba prídem pred deviatou. Zatiaľ ahoj,"

A zložil.

Nahlas som si povzdychol. Nick mi toho povedal naozaj veľmi veľa. Akoby mi nemohol normálne povedať, kam vlastne ideme. Pochopil som, aké peniaze myslí, ale to bolo jediné, čo som pochopil...

Cassie

,,Nechcem sa tam vrátiť. Čo ak sa to znovu pokúsi spraviť?" zafňukala som a pozrela do Liamovích očí, ktoré si ma trochu znepokojene prezerali.

,,Neboj. Dám pozor, aby sa ťa už nikdy viac nedotkol," vyhlásil rozhodným tónom, no ja som pokrútila hlavou.

,,Nemôžeš byť pri mne dvadsaťštyri hodín denne,"

,,To síce nie...ale...ja niečo vymyslím," aj keď sa Liam snažil tváriť, že je všetko v poriadku, nedarilo sa mu to. Nervózne si hrýzol spodnú peru a stále sa obzeral okolo seba. Nechápala som prečo, no tušila som, že to bude niečo zlé.

V tom mi zazvonil mobil. Bol Niall.

,,To nie," zakňučala som a chcela som zrušiť hovor, lenže Liam mi to nedovolil.

,,Čo chceš?!" zavrčala som. Krátko na to sa ozval Niallov úplne kľudný hlas.

,,Dnes večer odchádzam preč. Približne na týždeň. Zvládneš to sama?"

Keď to dopovedal, spokojne som sa usmiala. On odíde. Aspoň na pár dní bude všetko v poriadku.

,,Zvládnem," prisvedčila som, načo sa z druhej strany ozvalo ešte pár slov a potom Niall zložil.

,,Niall odchádza preč. Na týždeň," nadšene som oznámila Liamovi, ktorý sa spokojne usmial a silno ma objal.

,,Kam odchádza?"

,,To neviem. Nepovedal mi to,"

,,A nepovedal ti ani s kým odchádza?" trochu pozdvihol obočie, pričom ma neprestával hľadiť po vlasoch.

,,Prečo ťa to tak zaujíma?" spýtala som sa ho. Prišlo mi podozrivé, že ho to trápi. Veď by sa mal radovať so mnou. Ako som si všimla, Niall nemá Liama moc v láske, takže ho určite nepotešila skutočnosť, že spolu chodíme. Mám taký pocit, že Niall by nám to všetko ešte mohol zničiť.

,,Ja...proste ma to zaujíma. A prečo? To teba naozaj trápiť nemusí," odvrkol. Zamračila som sa na neho.

,,Odvezieš ma domov?" radšej som rýchlo zmenila tému.

,,Teraz?" namiesto odpovede som len potichu prikývla, načo sa Liam slabo zamračil, no nenamietal.

Spolu sme nastúpili do auta. Počas cesty nastalo trápne ticho. Liam sa párkrát nadýchol, akoby chcel niečo povedať, no z jeho úst nevyšlo ani hláska. Keď zastal na príjazdovej ceste vedľa Niallovho auta, pritiahol si ma k sebe a silno ma objal. Pritúlila som sa k nemu.

,,Večer po teba prídem. O ôsmej ma tu čakaj," zašepkal trochu tajomným hlasom. Usmiala som sa a pozrela do jeho očí, ktoré sa na mňa tiež usmievali.

,,No choď už," šepol, načo som na neho urazene zazrela.

,,Fajn," odsekla som a vyšla von z auta. Čakala som, že Liam hneď odíde, lenže on ani nenaštsrtoval. Pozorne si prezeral celé Niallove auto a keď zbadal veľký škrabanec na pravej strane, spokojne sa usmial. Až potom naštartoval a vyšiel von. Divné.

Vstúpila som dnu. Prešla mnou vlna nervozity, no ja som sa ju snažila odignorovať. Niall zbehol dole schodmi a keď ma tam uvidel, ostal stáť na mieste ako zkamenený. Svoje modré oči zabodol do tých mojich, ktoré na neho nedôverčivo hľadeli. Ruky sa mi slabo triaslo. Bála som sa ho.

Niall sa nakoniec odvážil presť až ku mne. Zhlboka sa nadýchol a odhrnul mi z čela spadnutý pramienok vlasov. A potom...

Ahojte :) Prepáčte, že mi to s časťou tak trvalo, ale poslednú dobu nejako vôbec nemám čas -_- Ďaľšiu časť sa posnažím pridať čo najskôr, ale naozaj netuším kedy to bude :/ Teraz mám rozpísané ešte dva ďaľšie príbehy a jeden úplne nový, takže :/

Inak prečo myslíte, že sa Liam správa tak divne? :O

A čo myslíte, že sa stalo potom? :D :O













Irish Idiot (Niall Horan)Where stories live. Discover now