Graffiti - 21

224 15 4
                                    

Previously:

Ik ben op een verlaten treinstation.

Na even besluit ik op twee treinstoelen te liggen.

dan val ik in een diepe, onrustige slaap.

-

Jack lacht en plotseling slaat hij zijn arm om me heen.

'Ik dacht dat je het koud had. Je kunt wel wat warmte van mij lenen.' 

'Goodnight, Noa.' glimlacht Jack.

'G'night, Jack.' mompel ik voor ik in een heerlijke slaap val.

---

(Vanaf Mila gezien).

Gapend open ik mijn ogen. Voor me staat een jongen. Hij draagt een mondkapje en zijn kleren zitten vol verfspetters. Naast hem heeft hij een enorme tas met allerlei kleuren spuitbussen. Zodra hij ziet dat ik mijn ogen open, schrikt hij op en duwt zijn hand voor mijn mond. Ik probeer me los te rukken en te schreeuwen, maar hij gebaart me dat ik dat niet moet doen.

'Ssst! Stil nou, please!' smeekt hij. 'Ik doe je niets, echt niet.' Ik kijk hem verbaasd aan en stop, al klopt mijn hart nog steeds in mijn keel. 

'Oké, oké, laat me dit uitleggen,' fluistert de jongen, hij ziet er zenuwachtig uit. 'ik zag je hier zitten en als mijn groep je ziet, dan... dan...'

Ik duw zijn hand van mijn mond af. 'Groep? Waar heb je het over? Wie ben jij?' Ik wil wegrennen maar ik blijf als een baksteen zitten. Te bang om weg te gaan.

'Oké, oké, ik leg het uit, maar wel snel.' zegt de jongen gehaast en kijkt om zich heen. 'mijn groep is een groep jongens en meisjes die graffiti spuiten. Wij hebben dit verlaten treinstation als ons gebied. Degene die hier durven te komen, die zijn nog niet jarig...' 

Ik slik moeizaam. 

'Ik zag  je hier slapen, maar ik kon je niks aan doen. Dus je moet weggaan. Nu.'

Ik knik en pak snel mijn spullen bij elkaar. 

'Ga aan de achterkant van de trein eruit.' zegt de jongen en wijst achter me langs. 'Er zit ergens in het hek een gat, ga daar doorheen en zorg dat ze je niet zien.'

Ik knik alweer en sta op. 'Bedankt.' fluister ik voor ik wegren. 

Snel ren ik de coupé door met mijn zware tas die op en neer bonkt bij elke stap. Na twee andere coupé 's heb ik de uitgang van de trein gevonden. Ik hoor jongensstemmen lachen en meisjesstemmen giechelen ook geknetter van vuur. 

Voorzichtig zet ik een voet in het grind en voel meteen de ijskoude buitenlucht. Ik zie dat de zon pas net is opgekomen. Het zal iets van half acht zijn.

Ik duw mijn rug tegen de trein aan en zoek het hek af naar een gat. Na kort zoeken zie ik het. Precies in de buurt van de jongens en meisjes. Shit.

Ik besluit een plan te vormen: eerst zo dichtbij mogelijk komen en dan het laatste stuk rennen. 

Stapje voor stapje kom ik dichterbij, tot ik bijna de voorkant van de oude trein heb bereikt. De stemmen hoor ik vlakbij. Kort kijk ik om het hoekje en zie een stuk of vijf jongens en drie meisjes bij een kampvuur. 

Overal ligt afval en oude spuitbussen. Naast de jongeren zijn lege kratjes bier gestapeld en geplette sigarettenpakjes.

Dan opeens begint mijn buik een hard geluid te maken. Shit, shit, shit! Het gelach van de jongeren houdt op en ik hoor schoenen op het grind knarsen.

Zonder het zelf echt door te hebben begin ik te rennen. Rennen naar het hek.

'Daar gaat ze! Pak hem!' schreeuwen de meisjes en jongens naar iemand die achter me aan rent.

Hijgend ren ik verder en verder. De jongeren joelen naar de jongen achter me en zijn voetstappen komen steeds dichterbij. Ook het hek komt dichterbij.

Ik duw het gaas weg en buk eronderdoor. Maar net op dat moment pakt de jongen mijn voet beet. Met een harde klap kom ik neer en ik hoor de jongeren schreeuwen.

'Ja, je hebt haar!'

'Breng haar hier!'

De jongen is zo trots dat hij mijn voet heeft dat hij voor een seconde niet oplet. Ik schop zo hard ik kan met mijn andere voet tegen hem aan. In zijn gezicht. De jongen kreunt en laat los. Ik maak me zo snel ik kan uit de voeten en verdwijn tussen de brandnetels en het hoge gras.

Waar naartoe? 

Geen idee.

Zo ver weg mogelijk van hen vandaan.


~~~~~~~~~~~~

Tsjonge jonge,

Mila is een Badass aan het worden!


Ein-de-lijk weer een hoofdstuk :D

Ik hoop dat jullie het wat spannender vonden en er komen zo snel mogelijk meer aan!

Vote, comment, read :)

:)x

Lost all over again (part 3)Where stories live. Discover now