XLIX - Konsey

2.5K 244 51
                                    

"Üzerimize füzelerin yağdırılmasına bir saatten az bir süre varken tartıştığımız şeyin bu olmaması gerektiğini bir kere daha vurgulamak istiyorum." Eksik katlarda daha önce bulunmadığım büyük salonda gelişi güzel bir şekilde yerleştirilmiş koltuklara oturan bir yığın nulla birkaç saattir hararetli ve bana göre anlamsız tartışmalarını sürdürüyorlardı.

"Bir saatten az bir süresi kalan birine göre gereğinden uzun cümleler kuruyorsunuz docet." Docetler konseyinin de Ad-Hoc'la aynı salonda bulunması örgüte katkılarını somut bir şekilde kanıtlar nitelikteydi.

"Sayın docetler birbirimize güç gösterisi yapmanın sırası-" Zavallı Somnium cümlesini tamamlamaya vakit bulamadan tartışmanın kurbanlarından biri olmuştu.

"Ne olmasını bekliyordunuz ki bir avuç çocuğa emanet ettiğiniz sarmaşığın öylece çürümeden aynı gücünü koruyacağını mı?" Tanımadığım bir docet daha, öfkeli sesini kontrol etme gereği bile duymadan örgüt üyelerine laf atıyordu.

"O bir avuç çocuk senelerdir sizin hayal bile edemeyeceğiniz şeyler gerçekleştirdi, docet." İstemsiz bir şekilde kıkırdadığımda birkaç bakışa maruz kalmıştım. Fakat çok geçmeden kafalarını çevirip varlığımı hiçe saymaya devam ettiler.

"Docetlere karşı saygılı ol Prisca!" Baş docet otoritesini küçük nullalar üzerinde bir kere daha gösterirken adını yeni öğrenmiş olduğum hırçın Prisca pek de etkilenmiş gibi durmuyordu.

"Haksız da sayılmaz ama öyle değil mi, kurucu varis?" Direkt olarak Quae'ye yönlendirilmiş bu soru adının Rebel olduğunu anımsadığım kızdan gelmişti. Nocte'ye geldiğim gün karmaşa çıkaran bu kızın, anlaşılan olağanüstü hal yüzünden cezası görmezden gelinmişti. Bu soruyu Quae'ye yönlendirmesinin en büyük sebebi ise Ad-Hoc adı altında yapılan bu görüşmede her ne kadar docetler etkin bir şekilde olsa ve ağırlıklarını koysalar bile en yetkili, üstün kişinin kurucu varis olmasıydı.

"Ad-Hoc, tarihinde ilk kez neredeyse bütün üyelerini aynı salonda topladı. Bu da durumun ciddiyetini yeterince açık bir şekilde gösteriyor."

"Kurucu varis haklı. Çözüm odaklı konuşmanın vakti geldi. Koruyucuları da çağırmayı teklif ediyorum." Cardinem'in ortaklarından biri olan Lux konuşmuştu, aynı zamanda Cardinem'in güvenebileceğimi söylediği birkaç nulladan biriydi. Fakat Cardinem Quae'ye de güvenebileceğimi söylemişti. Muhtemelen neler yaşadığımızı bilmediği için...

"Düşmanlarımızı mı?! Bulduğunuz çözüm odaklı öneriniz (!) bir şeyleri çözmek yerine bizi felakete sürükleyecekmiş gibi duruyor." Tanımadığım başka bir docet düşmanlığını koruyuculardan çok Lux'a karşı gösteriyordu.

"Bütün Nil eksik katlarda saklanabilir. Sayımız fazla değil. Saldırılardan sonra yeniden bir şeyler inşa edebiliriz."

"Her zamanki gibi korkup kaçalım. Sığınaklarımıza sığınalım. Evlerimiz yıkılsa da sorun değil. Saklanalım. Nefes aldığımız sürece koşullar ne olursa olsun yaşadığımıza sevinelim. Kabullenelim ve sonra da diyelim ki bizi Sacra buralara sürükledi. Her şeyin suçlusu onlar. Hayır! Görün artık, bunu kendimize yapan bizleriz! Korkağız!" Güç eğitmeni Solum, salondaki birkaç kişinin onayını alsa da çoğunluk sessizdi.

"Hepimiz cesaretlenip ateşin peşinden koşabiliriz docet fakat hepimiz aynı anda yanarsak küllerimizin bizi tarihe cesur savaşçılar olarak geçireceğinden şüpheliyim. Biraz daha mantıklı kararlar vermemizi diliyorum." Somnium sonunda bir cümlesini tamamlayabilmişti. Fakat Solum'u onaylamayan diğer bunakların yanı sıra onun söylediği sözler de yeterince cesurdu. Farklı nedenler ve doğru kararlarla ilerlemek istiyordu.

MixtaTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang