op bezoek bij de puppy

296 28 1
                                    

3 weken later:

'Beloof dat jullie snel een keer op bezoek komen' zegt Cearra. 'Ik belooft het' zeg ik, en geef haar een knuffel. Ook Dylan geef ik een knuffel. 'Bedankt dat je met dat geweldige plan kwam opzetten' zeg ik tegen hem. 'Jij bedankt dat je jezelf door de Volturi mee liet nemen, zonder jou waren ik en Cearra daar nooit weggekomen' zegt hij, en stapt daarna met Cearra in hun gloednieuwe auto. Alice heeft war geld voor hun geregelt zodat ze zelf iets nieuws kunnen beginnen. 'Bel me als jullie hulp nodig hebben met je nieuwe dieet, en geef alsjeblieft niet op!' Schreeuw ik ze nog achterna. Dan zijn mijn nieuwe vrienden, en onze gloedenieuwe familie uit het zicht verdwenen. Ze hebben en huis gekocht voorbij Seattle in de bossen waar ze nu met zn 2e een nieuwe vampieren vegetariërs clan gaan beginnen. De 3e in de hele wereld. Voor zover wij weten dan. We willen ze ook een keer aan de Denalis voor gaan stellen. Maar nu eerst genieten van de zeeën van tijd die tot me beschikken. 'Ik ga even op bezoek bij die puppy's' zeg ik. 'Mag ik mee?' Vraagt Renesmee. 'Als dat van Bella en Edward ook mag' zeg ik. 'Ga maar' zegt Bella. Het duurt echt niet lang meer totdat Renesmee en Jacob echt iets gaat worden.

'Hey Billy, heb je Jacob ergens gezien?' Vraagt Renesmee. Ik sta verscholen in de bossen, om Seth en Jacob zometeen de stuipen op het lijf te jagen. 'Hij zit volgens mij samen met Seth op de cliff een plan te beramen om Aubrey terug te halen. Lukt ze toch niet, Sam laat ze nooit gaan' zegt Billy. 'Ahja, ik zal ze maar eens gaan zoeken. Fijne dag nog' zegt Renesmee. 'Dankjewel, jij ook meisje' zegt Billy, en manoevreerd zijn rolstoel terug zijn huis in. Renesmee rent terug het bos in en ik laat me vlak voor haar neus op de grond vallen. 'Letsgo naar de cliff' zeg ik. Renesmee knikt, en we beginnen te rennen. Oh wat een heerlijk gevoel is dit toch eigenlijk ook.

We komen aan bij de cliff, geruisloos. En ja hoor, daar zitten ze. 'Ej! Jacob!' Zegt Renesmee. Jacob draaid zich om. Hij ziet er moe uit. Langzaam draaid ook Seth zich om. Hij is gebroken. Hij is mager geworden in zijn gezicht en hij heeft enorme wallen. 'Hey Nessie, hey Aubrey' zegt Jacob, en draaid zich weer terug. Dan ineens draaid hij zich met een ruk weer terug en schreewt precies tegelijk met Seth; 'AUBREY!'. Seth springt op en rent op me af. Hij vliegt me om me hals en knuffelt me helemaal fijn. 'Hey' kreun ik zacht. Die wolf is behoorlijk sterk. 'Het spijt me zo, het was nooit mjn bedoeling om je zo de shit in te helpen, dit had nooit mogen-' ik onderbreek Seth. 'Het is oke. Jij, en Jacob trouwens ook, wilde alleen maar helpen. En sowieso, ik ben weer terug heelhuids' zeg ik lachend, en geeft Jacob ook een knuffel. 'Hoe ben je daar in godsnaam weggekomen?' Vraagt Seth. En ik begin het verhaal. Van vorafaan. Samen met mijn beste vriend, op Emmett na.

Want zonder Emmett had ik nooit dit bijzondere leven gehad. Zonder Emmett zat ik hier nu niet. Op een rots, met prachtig uitzicht, mijn spannende verhaal te vertellen.

Zonder Emmett...

Zonder Emmett leefde ik niet eens meer.

Bedankt Emmett.

Dankje dat je deze gekke Nederlander in je familie op wilde nemen.

Dankjewel.

Red Eyed DiamondWhere stories live. Discover now