✝nummer 22.

5.4K 219 32
                                    

CORNELIA POV

Ik werd wakker in een kleine ruimte, op een stoel en met op dit moment nat haar en gezicht. M'n hoofd deed verrekte zeer en op dit moment kon ik Peter wel vermoorden door al die drankjes. Ik probeerde op te staan, maar het lukte niet. Ik keek op me heen en ik wist niet waar ik was. Ik was vastgebonden aan een stoel.

'Eindelijk. Dat heeft lang geduurd,' zei iemand uit de hoek. Door de zonnestralen die vanaf de kant van die persoon kwamen waren te fel om ook maar in te kijken.

Het figuur bewoog en liep mijn kant op. Ik wist wie het was. Ik zou het nooit kunnen vergeten.

RUSH POV

Het betekende maar een ding; ik moest in actie komen en snel. Ik belde Luke; een oude vriend waar ik altijd op heb kunnen rekenen. Luke was mijn maat op een leeftijd van 8. 6 jaar later is hij verhuisd naar Santa Maria, maar we houden nog contact. Momenteel zit Luke in een gang; The Rippers noemen ze zichzelf. Ja ik weet. Hoe fucking kinderachtig wil je zijn.

Maar goed. Omdat Luke dus in een gang zat, waar hij een van de leiders bij was, had hij veel mensen die verstand hadden van computers. Dezen had ik nodig om Cornelia te vinden.

Casimiro wou Cornelia om wraak te nemen; hij dacht blijkbaar dat er wat gaande was tussen ons en dat ze veel voor me betekende. Dat tweede klopte natuurlijk ook, maar dat is een ander verhaal.

Casimiro behoorde ook tot een gang; Os Matadores. Os Matadores betekent letterlijk moordenaars in het Portugees. Dit was niet overdreven want ze waren tot zoiets ook in staat. Os Matadores had als logo een pistool met een wietplaatje erop. Ook paste dit bij hen. Ze hadden de grootste illegale fabrieken ter wereld in bezit. Ook waren ze de grootste wiethandelaars. Ze probeerden al jaren ook de grootste wietplantages te bezitten, maar dat was een groot probleem doordat die van de Chinese gang waren.

Ik besloot Luke een bezoekje te brengen; dat leek me het handigst. Wie weet wie er mijn telefoon al afluisteren.

Even later zat ik in de auto. Ik kon aan niks anders denken dan aan Cornelia. Het was allemaal mijn schuld. Ik had haar nooit mee moeten nemen en al helemaal niet alleen laten.

CORNELIA POV

Ik wist niet wat ik moest doen. Wat deed hij hier? Waarom hij? Hoe kan hij me dit aandoen na zoveel jaren vriendschap?

'J-james, wat doe jij hier en het belangrijkste; wat doe ik hier?'

James Parker. De persoon die ik altijd vertrouwde. Mijn steun en toeverlaat. James was vijftien jaar toen zijn moeder zelfmoord pleegde. Zijn vader was op reis en zou pas drie maanden later terugkomen. Ik heb nooit gesnapt hoe ze zo egoistisch kon zijn en haar zoon alleen kon laten. Die drie maanden heeft James zelfs bij mij gewoond. Daarom begrijp ik niet wat dit moet betekenen.

'Wat ik hier doe verandert de situatie ook niet; evenals het antwoord op je tweede vraag. Maar goed; je hebt misschien wel recht om een deel hiervan te weten. Laten we het erop houden dat je vriendje ons nog wat schuldig is.'

Wacht even. Tayler? De zachtaardige Tayler?

'Wat? Wie? Tayler? Ik maak 'm dood de volgende keer dat ik hem zie!' ik werd woest. Tayler zag er zo onschuldig uit, maar dat was hij blijkbaar helemaal niet. Wat de fuck is dit nou weer dan?

James begon hard te lachen.

'Stark; wie anders?'

RUSH POV

Ik zocht het huis van Luke. Ik ben hier zovaak geweest, maar kan nooit dat ene kuthuis vinden. Beter gezegd; villa. Ze wonen er met 24 man + huishoudsters, bewakers etc.

EINDELIJK kwam ik dan bij die poort. Ik stapte uit de auto en begroette de bewaker.

'Hey, Thom! Alles goed hier? Ik kom even langs bij Luke, is dat goed?'

Thom werkte hier sinds acht jaar. The Rippers was een gang waarvan het lidzijn van vader op zoon werd doorgegeven. De bewakers en huishoudsters waren bekenden van de families van de leiders.

'Hoi Rush! Lang niet gezien. Ja, gaat prima hier, hoor,' hij keek naar het scherm van zijn computer. 'Luke is in de vergaderzaal; hij is bezig met een verslag over de vorige actie. Ga maar naar binnen.'

CORNELIA POV

Ik zat hier vijf uur sinds ik wakker ben. Ondertussen heb ik wat te eten gehad natuurlijk en heb ik voor de rest gekeken of ik hier weg kan. Ik had al wel een idee, maar daarvoor heb ik tijd nodig.

'Ken je Rush al lang?' ik schrok van James, die weer binnenkwam. Ik weet niet wat ik hierop moest antwoorden; kennen is natuurlijk een te groot woord, aangezien we er eigenlijk nog mee bezig waren, al denk ik dat hij het anders bedoelt.

'Drie maanden ofzo, watdan?'

'Heb je nooit naar zijn verleden gevraagd?'

'Nee hoezo?' ik keek op, maar James was al weg.

RUSH POV

Na 9482013931 controles ben ik eindelijk binnen in de conferentiezaal.

'Ewa bro,' knuffelde ik Luke (A/N: Ja zo'n jongensknuffel die swag heeft; je snapt me wel)

'Dus, wat brengt je hier?' vroeg Luke nieuwsgierig.

'Oke, de zaak ligt gevoelig. Je kent Os Matadores toch nog wel?'

'Tuurlijk. Hoe zou ik mijn beste vrienden kunnen vergeten,' zei Luke sarcastisch.

'Geen tijd voor grapjes. Ze willen dat ik ga boeten en hebben een meisje gekidnapped.'

'Eh, Stark, sinds wanneer maakt een meisje jou nou weer wat uit dan?'

'Sinds ik voor het eerst verliefd ben. Maar dat even ter zijde; jij hebt mensen die verstand hebben van computers en shit, zouden die door middel van camera's in het land Os Matadores kunnen opsporen?'

Os Matadores hadden al jaren een ding waar ze trots op waren en waaraan ze je kon herkennen; grijze porsches met een knalrode sticker van hun logo, wat de zaak makkelijker maakte.

CORNELIA POV

Dit was mijn kans; de kans om te ontsnappen. Ik sprong met de stoel naar rechts, waar de handvat van het raam zat. Mijn handen zaten achter de stoel en waren vastgetaped. Ik stond op (samen met de stoel) en deed mijn polsen onder de handvat, waarbij ik weer naar voren sprong. Na vele pogingen was het gelukt en waren mijn handen los. Ik deed de tape van mijn enkels en stond op. Ik deed het raam open en zag dat we minstens 5 verdiepingen hoog waren. Te hoog om te springen.

Ik hoorde de voordeur opengaan en gelach dat dichterbijkwam en wist dat ik een groot probleem had.

A/N: Hoe vinden jullie het als het spannender is? Laat het weten!

Kijk ook even naar mijn ander boek; vertaling --> Dreadful !

Volgend hoofdstuk bij de 25 votes! Eens kijken of dit gaat werken, hahahah.

Woorden: 1100

Datum: 30-06-2015

My cousin's bestfriend [VOLTOOID]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora