Chapter 8

523 39 2
                                    

Seděli jsme na sedačkách a dělila nás pouze opěrka a krabička s popcornem. Byla jsem nervózní a potily se mi ruce. Jakoby tohle bylo teprve naše první rande. Nevěděla jsem, co dělat. Zírala jsem na plátno a ani pořádně nevěděla, co se tam vlastně promítá, v jednom kuse jsem si otírala ruce o kalhoty a sem tam jedla popcorn.

Zato když jsem se podívala na Luka, vypadal naprosto v pohodě. Byl zatažený do děje filmu, ale společně s tím mě stačil ještě sledovat a nepřestal se usmívat.

,,Jsi nervózní?" zašeptal, aby nerušil okolo sedící lidi.

..Ne," řekla jsem rychle a asi i nahlas, protože paní přede mnou se otočila a nehezky se na mě podívala. ,,Promiňte," tentokrát jsem už šeptla.

,,Nelži mi," usmál se mezitím Luke.

,,Možná... Trošku."

,,Já taky," vdechl mi do ucha. Hned jsem cítila, jak mi mi okolo ucha a na krku udělala husí kůže. Co mi to děláš, Luku? Mě to připadalo, jakoby si ze mě dělal srandu, protože o chvilku později propletl naše ruce. Dál jsem to už nevnímala a užívala si tenhle pocit.

,,Jul, jdem?" zeptal se mě Luke a já rychle otevřela oči a všimla si, že už je rozsvíceno a lidi odchází.

,,Jo, jasně," rychle jsem se zvedla, ale neuvědomila jsem si, že pořád držím Lukovu ruku, a proto jsem ho vytáhla s sebou. Při mém štěstí se mi ještě podařilo vysypat zbytek popcornu z krabičky.

,,Asi bych to měla posbírat," vylezlo ze mě po chvíli a současně jsem koukla na Luke. Ve tváři měl pobavený výraz a bylo vidět, že se snažil udržet smích.

,,Pomůžu ti," hned se nabídl.

,,Děkuju," řekla jsem mu, potom jsme to posbírali a vyšli ven z kina. ,,Co teď?"

,,Myslel jsem, že bysme mohli jít na pizzu nebo tak. Vím, že ji miluješ," usmál se na mě.

,,Jo, můžem," vyhrkla jsem a běžela k autu. Chvíle jsem musela čekat než Luke došel a hned jsme mohli jet. Vím, jak si to pamatuje.


Byla jsem u Luka a ten navrhl udělat si filmový večer. Samozřejmě jsem souhlasila. Domluvili jsme se, že já vyberu film a on přinese jídlo. Ze skříňky jsem vytáhla několik komedií a ještě jsem přinesla nějaké deky. Rozložila jsem je a celkově to tam celé připravila.

Najednou zazvonil zvonek, ale to já jsem nevnímala, protože jsem věděla, že tam Luke půjde.

,,Pizza je tady!" zakřičel Lukey snad přes celý byt.

,,Super," zaječela jsem a hned otevřela krabici. ,,Něco si vyber," ukázala jsem mu na hromádku DVDéček a začala jíst. Mezitím co on vybíral, jestli bude lepší 21 Jump Street anebo 22 Jump Street, já už v sobě měla minimálně čtvrtinu pizzy.

,,Hele, já chci taky," ozval se Luke, ale začal se smát.


,,Tak jakou si dáme?" zeptal se mě Luke, potom co jsme vybrali stůl pro dva v rohu restaurace.

,,Hmm... Třeba sýrovou?" zeptala jsem se, jestli souhlasí. On jen kývl a objednávku řekl číšníkovi, který postával u nás. Ten po zapsání hned odešel.

,,Takže co ten pohovor, jak jsi o něm vyprávěla?" zeptal se mě Luke hned jak jsme byli sami.

,,Řekli mi, že se mi ozvou, ale moc velké šance tomu nedávám," řekla jsem zklamaně. Opravdu jsem se těšila, že konečně budu mít, co dělat. Něco co mě baví a ono nic.

,,Určitě se ti ozvou. A když ne, tak tě budou chtít někde jinde," povzbudil mě a na uklidněnou mi začal hladit ruku. Mě jenom tohle hlazení ale nestačilo, a proto jsem ruku otočila a naše prsty propletla. To bylo mnohem lepší.

,,A co tvůj taťka?" zeptala jsem se, abych změnila téma. ,,To přece kvůli němu jsi mě opustil," zašeptala jsem a nebyla si jistá, jestli to slyšel.

,,On... No, umřel," řekl a bylo na něm vidět, jak to ještě nezvládl a kvůli mě se přemohl.

,,Luku... Promiň, já- to jsem nevěděla. Co se mu stalo?" rychle jsem se zeptala i když asi na blbou otázku.

,,Měl rakovinu."

,,Dobrý?" zeptala jsem se ho a jemně mu stiskla ruku.

,,Jo, jen-"

,,Vaše objednávka," vyrušil nás číšník s pizzou, kterou před nás položil.

,,Tak dobrou chuť," popřál mi Luke a oba jsem se do toho pustili.


----------------

Další díl je tady :) Chtěla jsem ho přidat už včera, ale ať jsem se snažila, jak jsem chtěla, vůbec mi nešel zveřejnit. Tak jsem říkala, že bych vám napsala zprávu, abyste to věděli, ale co se stalo? Nešla mi vůbec nepsat. Takže jsem trochu naštvaná a tak trochu se omlouvám. Doufám, že se vám tenhle díl líbil. :)

Nothing Like UsWhere stories live. Discover now