13

400 18 0
                                    

Lily
Sebastian neprehovoril celú cestu, čomu som vôbec nerozumela.

S určitosťou som mohla tvrdiť, že sex si užil, no nechápala som, prečo sa tak uzatvoril do seba. Spomenul si na niečo? Na niečo príjemné alebo nepríjemné? Spal už niekedy s ženou v koči? Bola lepšia než ja?

Celú cestu som si lámala hlavu nad odpoveďami a párkrát som sa dokonca aj išla opýtať Sebastiana, ale na poslednú chvíľu som si to rozmyslela. Odradzoval ma práve jeho zvláštny výraz- ako keby zvádzal vnútorný boj. Veľmi som sa ho chcela opýtať, no hrdosť mi to nedovolila, lebo ešte pred pár hodinami som bola rozzúrena a on potom praktikoval sex na uzmierenie, o ktorom som predtým len počula. Uškrnula som sa pri spomienke na jeho tvrdé prírazy, toľkokrát znásobené nadskakovaním koča.

Vyzrela som z okna a videla som, že už sme v Londýne. Blížili sme sa k Sebastianovmu domu, teraz už vlastne aj môjmu. Bol to stredne veľký dvojposchodový dom, či skôr vila, ktorá bola zariadená v čisto pánskom štýle, čo by som chcela zmeniť.

Zastavili sme a Sebastian sa strhol zo svojho tranzu a zmätene sa poobzeral. Potom si potriasol hlavu, akoby sa chcel zbaviť myšlienok a na chvíľku zatvoril oči.

Keď ich znovu otvoril, vydesila som sa. Jeho pohľad bol zbavený akejkoľvek emócie. Toto bol pohľad zabijaka.

Bez slova otvoril dvierka koča a vystúpil z neho. Mňa nechal vzadu zízať naňho ako na idiota. Našťastie prišiel lokaj a pomohol mi vystúpiť, keďže v mojich nie veľmi dobre padnúcich šatách mi to veľmi nešlo.

Vošla som dnu a chcela sa ísť poobzerať po Sebastianovi, nanešťastie si ma všimla moja komorná Betsy, mladá žena v mojom veku a zalomila rukami.
,,Pani moja ako to vyzeráte? Pán prikázal, že sa musíte ísť rýchlo pripraviť, lebo si na večer pozval pár priateľov aj s manželkami. "
Zhrozene som hľadela na blonďátú komornú, a tak rýchlo dodala:
,,Sú to všetko manželky šľachticov, takže na nich treba urobiť dobrý dojem."
Prikývla som, aj keď som z duše nenávidela všetku pretvárku a faloš, ktorej bude dnes naozaj veľa.

Išla som sa umyť, čo mi náramne prospelo. Betsy mi potom spravila nádherný účes-diamantovými sponkami, ktoré som dostala ako svadobný dar od Sebastiana mi zopla vlasy z predu na temeno a v zadu mi ich nechala rozpustené. Zopár pramienkov mi povyťahovala a pekne mi lemovali tvár.

Zhrozila som sa, keď som sa mala zase raz natrepať do korzetu. Je to tak nechutné a nedá sa v ňom poriadne dýchať. Napokon som Betsy presvedčila, aby mi ho stiahla čo najmenej.

,,Ale nezvyrazní to váš pás," protestovala, ja som si však trvala na svojom.

Vybrala som si vínovo červené šaty a k nim diamantový náhrdelník, ktorý ladil so sponkami.

,,Madam, už je čas."
Upokoj sa, hlboký nádych a výdych.

Zišla som do jedálne a moju pozornosť hneď pritiahol Sebastian, ktorý sedel za vrchom stola so svojím neprístupným výrazom.
Caille mi zamávala a držala sa za ruku s Marcom, jej manželom. Nerozumiem, čo sa jej na ňom páči- hnedé vlasy, modré oči a  tenké pery. Podľa mňa mal celkom obyčajné rysy, ale bolo zjavné, že táto drobná príťažlivá ryšavka ho miluje. Povzdychla som si- aj ja som vždy chcela laskyplné manželstvo. Pre mňa to však zostalo len snom.

Sadla som som si presne oproti Sebastianovi. Boli tu ešte dva páry a jeden muž.

Neskôr som sa dozvedela, že všetci títo muži sú členmi toho kráľovho spolku. Keď chodia na misie, ich manželky strážia tiež špióni, ktorí si väčšinou idú oddýchnuť, lebo ešte nikdy neodhalili ich úkryt. Pre každý prípad sú schovaní aj s deťmi v menšom zámku, hlboko v horách.

A long time to loveWhere stories live. Discover now