Simone!

546 26 1
                                    

-Evert-


Ik schrik ervan dat ik met Carla mee moet. Wat heb ik verkeerd gedaan? We komen het bureau binnen en Carla wijst me een stoel. "Wat is er Carla?" "Hoe gaat het met Fenna?" "Ooh, gaat het daarover!? Ik dacht dat ik iets verkeerds heb gedaan ofzo. Het gaat goed hoor." "Red je het allemaal wel alleen met Fenna? Jij zit namelijk ook met je gebroken pols hè." "Ik red het prima hoor Bram helpt me ook mee. We zorgen gewoon samen voor Lies en Fenna. Zelfs mijn meiden helpen en geven de beste zorg aan ze." "Hoe bedoel je Bram helpt jullie?" "Bram en Liselotte zijn bij ons ingetrokken. Zo kan Bram mij helpen met Fenna en ook nog Liselotte helpen want zij is anders ook alleen." "Dat is een hele goede oplossing Evert. Maar jullie redden het dus wel?" "Jahoor Prima!" "Mooizo!" "Wat mag ik nu gaan doen aan de zaak?" "Je mag met Bram een buurtonderzoek gaan doen. We moeten weten of de omgeving iets heeft gemerkt." "Is goed. Maakt mijn pols dan niks uit?" "Nee hoor, Bram kan toch rijden?" "Oké dan gaan we nu hoor." "Succes!" Ik loop Carla haar kantoortje uit en roep naar Bram. "Bram, ga je mee!?" "Jo" En hij loopt achter me aan. "Ben ij op pas gestuurd door Carla!?" "Ja, jij moest rijden en dan kwam het volgens haar allemaal wel goed." We stappen in de auto en rijden weg.


-Fenna-


Is Evert op pad gestuurd!? Ach het komt vast wel goed. Ik ben zo benieuwd waar het net over ging bij Carla! Ik maak me maar even nergens druk om en ga weer aan het werk. Ik zoek op een website met stambomen. Al gauw kom ik bij de stamboom van Lisa van Gerven. Haar vader heet Frank van Gerven en haar moeder heet Frederique van Gerven. Haar meisjesnaam staat er helaas niet bij. Ook blijkt dat Lisa een oudere broer heeft: Han van Gerven. Ik zoek ze allemaal maar even op in het politiebestand. Haar ouders staan er niet in. Haar broer wel. Han van Gerven, 19 jaar, heeft een strafblad en in aangehouden voor Drugsbezit, winkeldiefstal en vervalsing van geld. Dat is niet niks! "Lies" "Ja?" "Vera haar broer is aangehouden vanwege drugsbezit, winkeldiefstal en vervalsing. Zou hij hier iets mee te maken kunnen hebben denk je?" "Zit hij vast? Op looft hij nog op vrije voet rond?" "Wat denk je?" "Oké we moeten hem zo snel mogelijk hier krijgen. Ik licht alle politie wel in en zorg voor een opsporingsbevel." "Is goed. Ik ga het aan Carla vertellen" Ik ga naar Carla en klop een paar keer op haar deur. "Binnen!" Ik doe de deur open en ga naar binnen. "Hoi Fenna, heb je al nieuws?" "Ja, Han van Gerven, de broer van Lisa, heeft een strafblad en is aangehouden voor winkeldiefstal, vervalsing en drugsbezit. Liselotte zorgt voor een opsporingsbevel." "Goed werk! Heb je Simone al gezien?" "Nee, is ze er nog niet dan?" "Nee, ze neemt haar telefoon ook niet op." "Ze verschijnt vast wel!" stel ik Carla gerust en ik ga weer uit het kantoor. "Het lijk is onderweg hier naartoe!" roept Carla nog naar mij en ik steek mijn duim op.


"Lies, heb jij Simone al gezien?" "Nee, is ze niet al bij het lijk?" "Die is onderweg hier naartoe." "Ooh, ach ze komt straks vast wel tevoorschijn!" Ik schuif weer aan mijn bureau en kijk even verder in de stamboom. De achternaam 'Blok' komt er ook in voor. Wat komt die naam mij bekend voor! Maar ik kan het even niet bij iemand plaatsen. Simone! Haar achternaam is ook Blok! Is het misschien familie? Ik kijk nog even verder en daaruit blijkt dat Simone de tante is van Han en Vera! Shit! Als Han Vera maar niet heeft!

Er komt een agent op ons af lopen met een briefje in zijn handen. "Fenna, liselotte, dit lag voor de ingang van het gebouw. Ik kijk Liselotte aan en pak het briefje aan. "Dankjewel" Hij loopt weg en ik begin voor te lezen. Beste recherche. Het is misschien wel beter dat mijn zusje nu niet meer leeft. Maar ik blijf er nu wel verantwoordelijk voor. Jullie mogen kiezen: of jullie collega terug of mij oppakken. Kies zelf maar! Simone heeft geen hoop meer als jullie voor mij kiezen. M.V.G H. van Gerven. "Dit is van Han!"

Moordvrouw - vermistWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu